:: |
Autor |
Poruka |
maucetung Prijatelj foruma

|
Godine: 44
Datum registracije: 04 Dec 2005 Poruke: 4360 Mesto: Sremski Karlovci

|
|
Naravno da moje dete ima krevetac i da spava u njemu.Desi se da se ujutro uvuce u moj krevet da me probudi.Naravno da cu je pustiti da po sata lezi u mom krevetu,da se mazimo ,igramo,pricamo...
Slazem se da dete treba da bude samostalno ali ipak deci je potrebna neznost i toplina
|
_________________ Ta tvoja oka dva,dva mala badema
sto mi ih posla Bog protiv vradzbina.
Umesto ordena na mojim grudima,
nocas su zaspala! |
|
|
|
 |
Cute Blondie * Belphegor's bitch *

|
Datum registracije: 03 Jan 2006 Poruke: 2193 Mesto: Beograd

|
|
u principu mislim da ne treba narocito ne veca deca, ali nas bebac obzirom da ima tek 15 dana kada ne prestaje nocu da place cesto zavrsi kod nas u krevetu, sta cu kad sam slaba na njegov plac
|
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
Cute Blondie je napisao/la sledeće: | u principu mislim da ne treba narocito ne veca deca, ali nas bebac obzirom da ima tek 15 dana kada ne prestaje nocu da place cesto zavrsi kod nas u krevetu, sta cu kad sam slaba na njegov plac  |
hihi , sad mi smesno kad citam tvoj prethodni post i ovaj sad...
sve je to normalno, naravno da ti bude zao kad zaplace, samo, da ne budes slaba na to i dalje, kad mali pocne da raste...
btw, cestitam
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
 |
ex_deda Banovan! *28*

|
Datum registracije: 08 Okt 2006 Poruke: 7256

|
|
Mislim da zavisi od deteta, za mirniju i stidljiviju (nezniju) decu nevalja, jer mogu da stegnu naviku koja im kasnije ne pomaze da psihichki budu povremeno bez roditelja ili kod drugih ljudi.
|
in tears we spilled while roaming earth
Thourn Whaul (2007)
|
|
|
|
 |
nastasenjka ~daydreaming~

|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom

|
|
ne, ne...niopsto...u prvim danima zivota je u redu da dete deli krevet da roditeljima, ali vec oko prvog meseca bi bebu trebalo premestiti u sopstveni krevetac...vise je razloga za to...kreveti (duseci) na kojima mi odrasli spavamo u najvecem broju slucajeva ne odgovaraju bebinim potrebama...zato i postoje specijalizovani kreveci/kolevke za bebe...takodje deciji san roditelji svakako narusavaju samim svojim prisustvom...znaci, fizicko zdravlje deteta je prva stavka...druga bi bila njegovo emocionalno zdravlje...ne valja dete privikavati na stalno prisustvo roditelja ma koliko to surovo zvucalo...za dete je dobro da spava samo u svom krevecu pa makar to za prvi period bilo u istoj prostoriji sa roditeljima...nije neophodno dete odmah prebeciti u zasebnu prostoriju (vrlo neprakticno dok dete ne pocne da spava vise od dva sata vezano), ali bi svoj krevet trebalo da ima...trece, za zdrave bracne odnose koji se trudnocom i rodjenjem deteta neminovno menjaju je dobro da supruznici imaju malo vremena za sebe...i onako su roditelji u ovom periodu preokupirani detetom po ceo dan...fizicka bliskost nakon porodjaja bi oboma dobro koristila da roditeljstvo ne bi bracne odnose potpuno potisnulo...sam zagrljaj pred san bez deteta izmedju je dovoljan zato bebe, pravac u svoj krevetac!
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
 |
Midana Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 57
Datum registracije: 10 Maj 2006 Poruke: 4

|
|
ex_deda je napisao/la sledeće: | Mislim da zavisi od deteta, za mirniju i stidljiviju (nezniju) decu nevalja, jer mogu da stegnu naviku koja im kasnije ne pomaze da psihichki budu povremeno bez roditelja ili kod drugih ljudi. |
Mislim da ne treba biti popustljiv.Iz ličnog iskustva govorim.dete se navikne i tu onda nastaju problemi.Znači moj glas-protiv.
|
_________________ music for soul |
|
|
|
 |
*kissy* *zauvijek njegova*

|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna

|
|
mislim da odmalena dijete treba učiti samostalnosti...tako da bi trebalo da spava u svom krevetiću...jer ako se dijete navikne na to da spava sa roditeljima teško će se odviknuti od toga i biti će velikih problema
|
|
 |
--hell_soul-- ..:: sve si mi ti ::..

|
Godine: 35
Datum registracije: 18 Dec 2007 Poruke: 9354 Mesto: **over the sky**

|
|
mislim da djete ne treba da spava sa roditeljima..(mozda ponekad ) jer navika na nocenje sa roditeljima moze da donese probleme koji su se mogli rijestiti u pocetku...
tako da..ja sam za ali samo rijetko kad...
a sto ako se roditelji na dijete u svom krevetu?
|
|
 |
Killaz ***Don Brate***

|
Godine: 34
Datum registracije: 08 Nov 2006 Poruke: 4662 Mesto: Somewhere in the universe...

|
|
Mislim da ne trea,dete ipak treba da ima neku samostalnost;ja nikad nisam spavao sa svojim roditeljima,niti plakao u vrticu bez njih...
|
_________________ Vozim auto sa zvezdom na haubi,sedmica bembara S8 audi |
|
|
|
 |
--hell_soul-- ..:: sve si mi ti ::..

|
Godine: 35
Datum registracije: 18 Dec 2007 Poruke: 9354 Mesto: **over the sky**

|
|
djete treba da ima samostalnost-to niko ne porice!
ali ko ce to dijete da uci samostalnosti?
ne radjaju se nauceni
|
|
 |
Cute Blondie * Belphegor's bitch *

|
Datum registracije: 03 Jan 2006 Poruke: 2193 Mesto: Beograd

|
|
dameski je napisao/la sledeće: | Cute Blondie je napisao/la sledeće: | u principu mislim da ne treba narocito ne veca deca, ali nas bebac obzirom da ima tek 15 dana kada ne prestaje nocu da place cesto zavrsi kod nas u krevetu, sta cu kad sam slaba na njegov plac  |
hihi , sad mi smesno kad citam tvoj prethodni post i ovaj sad...
sve je to normalno, naravno da ti bude zao kad zaplace, samo, da ne budes slaba na to i dalje, kad mali pocne da raste...
btw, cestitam  |
Hehehe smesno i meni. Jbg nisam mogla da znam dok se nisam porodila. Izbegavamo mi nas krevet, spava on u svom krevetcu ali ponekad pred jutro odlepi od plakanja i nece posle jela u krevetac, i onda ga pustim kod mene sat-dva tek da ja mogu malo da odspavam jer sam iscrpljena. Inace hvala na cestitci
|
|
 |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Po nekom mom mišljenju, iz ličnog iskustva, da, treba dete pustiti ukoliko to želi.... jer jako brzo porastu i trebamo mi sami iskoristiti da što veše uživamo sa njima dok možemo... a sve to posle dođe na svoje mesto.
Moj Rade je do nekih 4 meseci spavao u svom krevetiću a onda je prešao kod mene (muža smo oterali u drugu sobu ) i to je trajalo do tačno 2. godine. Došli smo sa mora i on je prvo veče sam tražio da spava u krevetiću i tako je i ostalo...
Dakle ne treba im braniti i puštati ih da plaču, i to nije mnogo korisno, već popustiti (ali opet ne previše) a sve se to posle stabilizuje i kao što je pozato da je detetu na svaku promenu potrebno par dana...
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|