www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

AUS OPEN: „Nole ekspres” među osam najboljih
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
škorpijica
~ noćna mora mnogih ~
<font color='blue'><b>~ noćna mora mnogih ~</b></font>

Datum registracije: 07 Sep 2004
Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 21, 2008 5:57 pm    Naslov poruke: AUS OPEN: „Nole ekspres” među osam najboljih Na vrh strane Na dno strane

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće u četvrtfinalu Australijan Opena, pošto je u osmini finala nadigrao domaćeg takmičara i bivšeg prvog igrača sveta Lejtona Hjuita sa ubedljivih 3:0, po setovima 7:5, 6:3, 6:3. Đoković je ovom pobedom prvi put u karijeri stigao do plasmana među osam najboljih igrača u Melburnu, gde će se sastati sa petim sa ATP liste, Špancem Davidom Fererom. Kao što je i najavio Hjuit je maksimalno motivisan ušao u duel protiv Đokovića. Veoma agresivna i precizna igra sa osnovne linije omogućila mu je da brzo preuzme inicijativu na terenu. Australijanac je u petom gemu stigao do brejka, a zatim je dobio gem na svoj servis i stvorio solidnu prednost od 4:2.

Najbolji srpski teniser tada je pojačao igru, vrlo brzo je „istopio” prednost protivnika i sa tri vezana gema ponovo je stigao do vođstva - 5:4. Borba za svaku loptu dobro je zagrejala dlanove prave teniske publike, koja je nagrađivala aplauzom dobre poteze oba igrača. Đoković je u tim trenucima pojačao ritam i veoma brzo rešio set u svoju korist - 7:5.

Uprkos izgubljenom prvom setu Australijanac je i u nastavku krenuo agresivno. Takva igra omogućila mu je da ponovo stigne do ranog brejka - 2:1. Međutim i Đoković je primenio isti recept - ponovo je dodao gas, vezao tri gema zaredom i preuzeo konce igre.

Sedmi gem bio je ključni - Nole je na svoj servis vojevao tešku bitku ali na kraju dobio, povećao vođstvo na 5:2 i tako praktično rešio i drugi set u svoju korist.

Ubedljiva prednost kao da je bila Đokoviću podstrek da što pre okonča meč protiv Hjuita i uz Rafaela Nadala ostane jedini igrač na turniru koji nije izgubio nijedan set.

On je odmah na startu trećeg seta oduzeo servis Hjuitu i već posle pet minuta na semaforu je stajalo 2:0. Ispostavilo se da je bila ključna prednost. Uprkos tome što je u potpunosti diktirao tempo, on je napravio još jedan brejk (5:2), koji je Hjuit brzo vratio i pokušao da produži meč. Ipak, posle 146 minuta treći igrač sveta i definitivno je obezbedio plasman u četvrtfinale.

Na drugoj strani Hjuitu je ostalo samo da pruži Đokoviću ruku i pohvali ga njegovu besprekornu igru i potpunu nadmoć na terenu, jer se pokazalo da su sve pompezne izjave Australijanca uoči ovog duela bile pretnje iz „prazne puške”.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Španca Davida Ferera, petog nosioca u Melburnu, koji je u osmini finala nadigrao svog zemljaka Huana Karlosa Ferera rezultatom 3:1, po setovima 7:5, 3:6, 6:4, 6:1.

Nole i Ferer su do sada u karijeri odigrali pet mečeva i Španac vodi sa 3:2.

Oni su prošle sezone odigrali četiri duela i ostvarili po dva trijumfa - Đoković je slavio u Indijan Velsu i polufinalu US Opena, dok je Španac odneo pobede u Monte Karlu i na Mastersu u Šangaju. Peti igrač sveta prvu pobedu protiv srpskog tenisera upisao je davne 2004. godine na turniru u Bukureštu.

U ostalim duelima četvrtfinala sastaće se Rože Federer (Švajcarska) - Džejms Blejk (SAD), Žo Vilfred Conga (Francuska) - Mihael Južnji (Rusija) i Rafael Nadal (Španija) - Jarko Nieminen (Finska).

Ukoliko Nole sa uspehom okonča četvrtfinalni duel u polufinalu će igrati protiv pobednika duela Federer - Blejk. (Mondo)

Đoković: Sve ide po planu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio posle pobede nad Lejtonom Hjuitom u osmini finala Australijan Opena da je zadovoljan dosadašnjim učinkom u Melburnu. „Sve se odvija onako kako sam planirao. Do sada sam bez problema prošao kroz sve kapije i to me najviše raduje”, izjavio je treći reket sveta, koji u četiri do sada odigrana meča nije izgubio nijedan set. Prvi srpski reket priznao je da je uoči duela sa Hjuitom bio „nervozniji nego obično”. „Bio sam nervozan pre meča, jer sam znao da ću se susresti sa velikim borcem kakav je Hjuit. Ispostavilo se, međutim, da je on bio pod mnogo većim pritiskom nego ja”, rekao je Đoković.

Đoković je dodao da mu je u prvom setu pomogla sreća, ali da je zato u nastavku „preuzeo kontrolu”.

„U drugom setu sam se opustio i počeo da igram agresivno, tako da sam postepeno potpuno preuzeo kontrolu u meču”, rekao je Đoković.

On je dodao da je važnu ulogu u pobedi igrala i činjenica da je nekadašnji svetski reket broj jedan bio iscrpljen nakon meča protiv Kipranina Markosa Bagdatisa.

„Napravio je nekoliko neiznuđenih greška, očigledno zbog toga što je bio veoma umoran i iscrpljen posle maratona sa Bagdatisom. U tome je i bila moja velika prednost”, ocenio je Đoković, koji će se u četvrtfinalu sastati sa Špancem Davidom Fererom sa kojim ima negativan bilans u međusobnim susretima - 2:3. (Mondo)

"...dvoje ljudi koji su se voleli ne mogu biti prijatelji, jer se svaki susret svodi na previše tajanstvenih pogleda, da bi se prestali nadati..."
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis."

Avram007
..::Darkmen X::..
<b><i>..::Darkmen X::..</i></b>

Godine: 37

Datum registracije: 08 Maj 2005
Mesto: ..::Under the sea::.. {KG~SV}

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 21, 2008 11:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma Djokovic nece imati problema do polufinala, nece ni set izgubiti... FedEx ce ga malo namuciti, ali ce biti 3:1 za Noleta! Finale ce biti samo laksi trening, jer nije ovo sljaka i Nadal nece imati sta da trazi...

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 41

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 21, 2008 11:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svaka cast Nole .. samo napred ..

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> AUS OPEN: „Nole ekspres” među osam najboljih Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon