www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Gejts proglašen počasnim doktorom medicine
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 40

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 25, 2008 4:23 am    Naslov poruke: Gejts proglašen počasnim doktorom medicine Na vrh strane Na dno strane

Gejts proglašen počasnim doktorom medicine
Cetvrtak, 24. januar 2008. 15:34

Institut Karolinska, uvažena švedska institucija koja dodeljuje Nobelovu nagradu za medicinu, proglasila je osnivača kompanije Microsoft Bila Gejtsa za počasnog doktora medicine. Isto priznanje dodeljeno je i njegovoj supruzi Melindi, ali ona nije mogla da prisustvuje ceremoniji uručenja priznanja.

Gejtsovi su proglašeni počasnim doktorima kao znak priznanja za rad fonda koji nosi njihovo ime i koji svojim dugoročnim doprinosima pomaže poboljšanju zdravlja ljudi gde je to najpotrebnije, naveo je tim povodom istraživački odbor instituta Karolinska, prenela je agencija DPA.

Dobrotvorna fondacija "Bil i Melinda Gejtis", osnovana 2000. godine, finansira zdravstvenu žaštitu, programe vakcinisanja i razna medicinska istraživanja, uključujući i ona o prevenciji malarije i HIV-a, virusa koji izaziva sidu.

Institut Karolinska saopštio je da je Gejtsova fondacija do sada izdvojila 7,8 milijardi dolara kao doprinos zdravstvenoj zaštiti u svetu.

Svečanom uručenju počasnog zvanja Gejtsu u Stokholmu prisustvolali su švedski ministar za zdravlje i socijalna pitanja Joran Haglund, ministar za trgovinu Eva Bjorling i ministar za međunarodni razvoj i saradnju Ginila Karlson.

(Tanjug)

*kissy*
*zauvijek njegova*
<b>*zauvijek njegova*</b>

Datum registracije: 05 Sep 2006
Mesto: između jave i sna,vrha i dna

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 25, 2008 2:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

svaka cast..to je zbilja pocasna nagrada

**hell&granger neka vam je sa srećom**

Boky
¤ The King of Kolo ¤

canada.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 25, 2008 9:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slazem se s tobom kissy .. za ovakvog coveka koji je dosta ucinio za svet .. ovo je veoma prestizna nagrada ..

velociraptor
Banovan!
<b>Banovan!</b>

Datum registracije: 15 Apr 2007
Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 25, 2008 10:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Boky, ja postujem tvoje misljenje, ok...Ali, ako je on dosta ucinio za svet, sta je onda uradio Linus Torvald? Gates stoji iza toga operativnog sistema koji je zatvorenog koda i koji nije besplatan. Ako neko smatra da je on pogoddan za doktora nekakvog, sta je onda Linus Torvald, covek koji je napisao Linux kernel i besplatno ga baci na net?
Gates i njegov Microsoft su x puta osudjivani zbog toga sto su monopolisti i sto su trziste osvojili ne kvalitetom nego reklamom i talom sa nekim vladama.
NE, mislim da takva osoba nije vredna nikakve doktorske titule.

Boky
¤ The King of Kolo ¤

canada.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 25, 2008 10:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

raptor - oces da kazes da je Gates, kao najbogatiji covek na svetu, neuspesan u onome sto radi .. znas kako kazu u danasnjem svetu .. kako se ko snadje, tako i dobije .. niko Torvaldu nije kriv sto on promovise Linux za dz.. dok Bill Gates zaradjuje na dosta toga ukljucujuci i reklame i svakojake dragolije ..

Ovde se prica o njegovom dobrotvornom prihodu u zdravstvene svrhe ..
Citat:
Gejtsovi su proglašeni počasnim doktorima kao znak priznanja za rad fonda koji nosi njihovo ime i koji svojim dugoročnim doprinosima pomaže poboljšanju zdravlja ljudi gde je to najpotrebnije, naveo je tim povodom istraživački odbor instituta Karolinska, prenela je agencija DPA.
.. i institut je odlucio da ih nagradi odlikovanjem.

velociraptor
Banovan!
<b>Banovan!</b>

Datum registracije: 15 Apr 2007
Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 25, 2008 10:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Boky je napisao/la sledeće:
raptor - oces da kazes da je Gates, kao najbogatiji covek na svetu, neuspesan u onome sto radi .. znas kako kazu u danasnjem svetu .. kako se ko snadje, tako i dobije .. niko Torvaldu nije kriv sto on promovise Linux za dz.. dok Bill Gates zaradjuje na dosta toga ukljucujuci i reklame i svakojake dragolije ..

.

Boky, on je taj novac zaradio na nacin koji po meni nije bas za svaku pohvalu, da je svet kompjutera zavisio od ljudi kao sto je on, nikad ne bi doziveo ovakvu popularnost i to da komp postane svakodnevnica obicnog coveka.

A ovo sto sam citirao gore... E tu se apsolutno slazem sa tobom, apsolutno.
Da, on je uspesan u tome sto radi, pogotovo njegova reklamna masinerija.
Tako je to, kako se ko snadje , tako i dobije...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Gejts proglašen počasnim doktorom medicine Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon