:: |
Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Beograd je postao centar „zubarskog turizma”. Sve je više stranaca, najviše Engleza, koji u prestonicu Srbije dolaze samo da bi popravili zube. Razlog tome su, naravno, cene koje su značajno niže u odnosu na one na zapadu i severu Evrope. Londonska kompanija "Healthwizard Limited", koja u Engleskoj prednjači u zubarskom turizmu, preporučuje svojim klijentima ordinacije iz Beograda zbog kvalitetne usluge i nižih cena. Sve je počelo tako što je Aleksa Hila, osnivača kompanije, prijatelj uputio na zubara u Beogradu, za uslugu za koju mu je londonski stomatolog tražio oko 5.500 funti (oko 7.300 evra). „Iako sam odrastao u Beogradu bio sam pomalo skeptičan, jer sam tamo poslednji put bio kod zubara 1985. godine, a bila su mi potrebna dva mosta i devet porcelanskih krunica. Ipak, doleteo sam u Beograd, u njemu ostao 10 dana i uštedeo 4.000 funti, uključujući i putne troškove”, kaže Aleks Hil.
Njegova kompanija umesto klijenta vodi računa o zubarskom tretmanu, reguliše aerodromski transfer, transport do i od zubarske klinike...
U Beogradu sarađuje sa stomatološkom klinikom "Smile dent".
„U moju kliniku godišnje dođe oko 20 stranaca. To su najčešće Englezi koji se upute u Beograd samo zbog stomatoloških intervencija. Oni imaju veće probleme, radimo im operacije, inplantate ili protetiku, ne dolaze samo da bi popravili zub”, kaže za „24 sata” stomatolog Dragan Dimitrijević, vlasnik beogradske klinike "Smile dent".
Poseta Beogradu zbog stomatoloških intervencija Englezima se zaista isplati. Cena porcelanske krunice u Velikoj Britaniji kreće se od 450 do 650 funti, a u "Smile dent"-u u Beogradu 130 funti, odnosno oko 14.500 dinara. Ušteda je više nego očigledna.
Više od 20.000 Britanaca išlo je 2006. godine u inostranstvo zbog poseta zubaru i taj broj stalno raste. Pored Srbije, „Meka” za „zubarski turizam” je i Rumunija, dok Nemci i Austrijanci, na primer, svoje zubare imaju u Mađarskoj.
(Mondo)
|
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 45
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Za Mađarsku znam da je poznata po zubarima, ali da su razlike u cenama toliko ogromne...
Nažalost, za nas je i dalje preskupo...
|
|
 |
jerotije rank

|
Godine: 43
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676

|
|
Evo moja tetka iz Engleske dolazi u martu da sredi zube ovde. Isplati joj se da plati put i hotelski smestaj na 10 dana.
|
_________________ Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on... |
|
|
|
 |
Avram007 ..::Darkmen X::..

|
Godine: 36
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 3247 Mesto: ..::Under the sea::.. {KG~SV}

|
|
A nasi zubari posle kukaju da nemaju para...
|
|
 |
velociraptor Banovan!

|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

|
|
A mi najkrezaviji narod na svetu...Apsurda li.
Svaki treci -cetvrti nadimak je Kreza, to je jedan od najbrojnih nadimaka u BG.
|
|
|
|
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Ja sam vec odlucio - zube popravljam u Begesu. Samo da mi je nekako doc do tog Begesa... a i zubi su za sad jos OK...
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|