www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Probni rad bez plate
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 06, 2008 8:52 pm    Naslov poruke: Probni rad bez plate Na vrh strane Na dno strane

Posle mesec dana rada u privatnom preduzeću "Genius AG" u Novom Sadu, Gordana Dragišić i njene dve koleginice dobile su otkaz s posla, a da im vlasnik firme Dorijan Fidan nije dao platu. Radile su, kaže Dragišićka, od 8 do 15 časova radnim danom, a posao im se sastojao u tome što su zvale preduzeća i ugostiteljske objekte širom Srbije i nudile proizvodni program „Genius AG“, a to su kesice šećera, kašikice i ostalo što se servira uz kafu ili čaj.

- Prvobitno nam je rečeno da ćemo dve nedelje raditi probno, a onda će nas gazda prijaviti. Kada je prošlo dve sedmice nije nam ništa konkretno rečeno , a mi smo nastavile da dolazimo na posao i radimo. Svakodnevno smo i po 50 firmi i kafića zvale i nudile robu. Međutim, u petak nam je vlasnik preduzeća rekao da ne moramo više da dolazimo. Pošto je kraj meseca, a 5. februara smo počele da radimo očekivale smo da ćemo dobiti platu za taj period , ali je Fidan odbio da nas isplati, smatrajući da se nismo dobro pokazale na poslu - kazala je Dragišićka.

Ona smatra da ju je poslodavac izigrao, jer je savesno radila i ne prihvata da za period koji je dolazila na posao ne dobije ni dinar. Ima 38 godina i do sada je kao trgovac radila i te poslove, ali i kancelarijske.

Fidan pak za "Dnevnik" kaže da želi da adekvatno plati i rad Dragišićke i njene dve koleginice, ali je nezadovoljan što su se obratili našem listu, umesto da su se s njim dogovorile.

Kaže, da nije bio zadovoljan njihovim odnosom prema poslu, i naglašava da je imao nameru da ih prijavi , što nije mogao da učini jer su im radne knjižice bile kod drugog poslodavca. Te navode Fidana, Dragišićka je odbacila.

Načelnik Inspekcije rada pri Južnobačkom okrugu Ljiljana Stojšić kaže da je potrebno da im se radnice jave, jer se i probni rad prijavljuje kao i redovni.
- Treba da dođu u Inspekciju i prijave slučaj. Protiv poslodavca ćemo, ako se ustanovi da poslodavac nije prijavio radnice, napisati prekršajnu prijavu sudu zbog neprijavljivanja radnika - kaže Stojšićka i dodaje da nalaz inspekcije može biti dokaz na sudu, ukoliko Dragišićka i njene dve kolegnice budu želele da sudskim putem naplate rad u preduzeću "Genius AG".

Izvor: Dnevnik

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 43

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 06, 2008 9:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovo bi trebalo da je nešto novo Confused

Svakodnevica Rolling Eyes

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 44

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 06, 2008 9:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

na zalost tako je danas

" I know the way to fuck them all...."

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 06, 2008 9:39 pm    Naslov poruke: Re: Probni rad bez plate Na vrh strane Na dno strane

Jeste staro, ali sam namerno postavio tu vest jer mnogi ne znaju onaj deo zakona o privremenim radnicima. Deo što sam boldirao. Wink

coco_bill je napisao/la sledeće:
- Treba da dođu u Inspekciju i prijave slučaj. Protiv poslodavca ćemo, ako se ustanovi da poslodavac nije prijavio radnice, napisati prekršajnu prijavu sudu zbog neprijavljivanja radnika - kaže Stojšićka i dodaje da nalaz inspekcije može biti dokaz na sudu, ukoliko Dragišićka i njene dve kolegnice budu želele da sudskim putem naplate rad u preduzeću "Genius AG".

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 44

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 06, 2008 9:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

i da li ce im to pomoci? oni ce uvek da se vade na to, probni rad je probni rad, mi vama nismo nista specijalno obecali, bla bla bla...

" I know the way to fuck them all...."

dambolina
• Nepopravljivi romantik •
<b>• Nepopravljivi romantik •</b>

Godine: 43

Datum registracije: 18 Nov 2006
Mesto: •● U tudjoj koži ●•

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 06, 2008 9:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sto me uopste ne cudi ova prica Rolling Eyes

mdmad
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 39

Datum registracije: 01 Nov 2007
Mesto: Cacak

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 06, 2008 11:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nista nas ne sme cuditi,ovo je ipak Srbija,jel da?moj slucaj je isti,radim u jednoj velikoj firmi od 23 decembra 2007 godine i tek sam sinoc,tj.05.03.2007 godine potpisao ugovor o radu(kazu prijavljen sam od 01.03.2008 mada......) i primio prvu platu(20000).Inace radim nocnu smenu,12 sati dnevno,2 dana radim + 1 slobodan . . .

i kad si ljuta
i kad se cudis
i kad bez mene na ples se spremas
uvijek te volim hocu da znas
volim te ne znam kako da odolim
u svakom slucaju te VOLIM.

Mr. Bond
IntruderSRB™
<b>IntruderSRB™</b>

Godine: 36

Datum registracije: 04 Apr 2005
Mesto: Beograd - Novi Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 07, 2008 5:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kakve veze ima dal je probni rad ili ne. Ja care radim kod tebe od 8 do 15h i ima za SVAKI moj radni sat da mi platis... na ovaj ili onaj nachin Smile

Iz licnog iskustva mogu da potvrdim da ovakav odnos od samog pocetka resava sve probleme jer poslodavac ne zeli probleme, ukoliko vidi da moze pricha da mu prodje on ce pokusati da prodje - ako u startu shvati da ce se zeznuti, il odma kaze da nije zainteresovan (nije mi mnogo naskodio jer i da sam poceo da radim a ostao bez para ... samo bi se jos vise nervirao) ili sve ide onako kako treba Smile

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Probni rad bez plate Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon