:: |
Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Deca koja provode mnogo vremena ispred televizora ili kompjutera stiču vidno loše držanje, zaključak je nemačke studije obavljene na Univerzitetu u Sarbrikenu. Nemački stručnjaci koristili su specijalan test da bi ispitali držanje 1.600 devojčica i dečaka starosti od sedam do 16 godina. Oni su morali da stoje mirno po jedan minut - prvo otvorenih, a potom zatvorenih očiju, a za to vreme je meren i posmatran položaj njihovog tela, izvestila je DPA. Pokazalo se da 40 odsto dece nije moglo da se drži uspravno u stojećem položaju - zgurili bi se, glava bi im se naginjala napred, ramena opuštala, a celo telo vidljivo krivilo unapred ili unazad.
Ti problemi su bili najizrazitiji kod dece koja su provodila mnogo vremena pred televizorom ili kompjuterom, a posebno su dolazili do izražaja kad je od ove dece traženo da ostanu uspravni zatvorenih očiju.
Dugotrajno gledanje televizije ili igranje video igrica očigledno postavlja posebne zahteve i dovodi do utreniranosti vizuelnog sistema, koji postaje dominantan i preuzima vodeću ulogu u regulisanju držanja i pokreta tela.
Ostali mehanizmi kontrole ovih radnji se ne uvežbavaju i ne koriste u dovoljnoj meri, zaključili su nemački stručnjaci.
Osim očiju, za kontrolu držanja i pokreta zadužena su i određena područja tabana, kože, mišića, tetiva, zglobova i ušiju.
(Tanjug)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
PA nisu rekil ništa novo ,pitanje kako naterati decu da se zabavljaju na nekim drugim igrama
|
_________________ NO COMENT |
|
|
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 40
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
Pih .. ja taman pomislio reko otkrili su nesto novo pa da mi se ova ledja isprave a ono . nista .. ajd cekacu ja .. imam ja vremena .. osim ako ledja mogu da izdrze
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
 |
SaSk!ca Banovan! Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 31
Datum registracije: 21 Feb 2008 Poruke: 13

|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|