www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

U Srbiji prodato 3.000 zvezda
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 06, 2008 5:53 pm    Naslov poruke: U Srbiji prodato 3.000 zvezda Na vrh strane Na dno strane

Po ugledu na brojne holivudske zvezde, i naše poznate ličnosti su vlasnici zvezda na nebu.
U želji za originalnim poklonom i u našoj zemlji sada možete da kupite zvezdu i dobijete sertifikat na kome piše da ste baš vi vlasnici jedne zvezde u sazvežđu. Za sada je imenovano "samo" tri hiljade zvezda, piše "Blic".

Kupovina zvezde je u svetu veoma popularna poslednjih godina, pa su tako vlasnici pojedinih Tom Kruz, Džon Travolta, Andre Agasi, Vitni Hjuston, Mik Džeger, Sofija Loren, Madona, Opra Vinfri, Princ Čarls i mnogi drugi. Oni su preko američke kompanije "International Star Registry" postali vlasnici jedne od milijardi zvezdi na nebu.

Ipak, ni naše poznate ličnosti ne zaostaju za Holivudom, tako da zvezde poseduju i Tijana Dapčević, Olivera Kovačević, Marija Šerifović, Iva Štrljić, Sanja Marinković, Branka Nevestić, Nataša Vukoje....

Prema rečima Ines Ivanović, direktorke firme "Pacific Alliance" i sajta "Originalni pokloni" preko koga možete da naručite zvezdu, dešavalo se da je dečko poznate estradne ličnosti zove i zaprepasti se kako za male pare može da se kupi ovo nebesko telo. Naime, zvezdu voljenoj osobi možete da poklonite za samo 200 evra.

"Uglavnom muškarci kupuju svojoj lepšoj polovini zvezdu, ali one nisu rezervisane samo za romantičan poklon. Kupuju ih i direktori najboljim radnicima ili se radnici odluče da svom poslodavcu "skinu zvezdu s neba"", kaže Ines Ivanović.

Proces kupovine zvezde je veoma jednostavan. Sve što treba da uradite je da odete na internet sajt, pratite uputstva i za najviše pet radnih dana - zvezda je vaša! Naime, na kućnu adresu stiže vam sertifikat koji sadrži datum registracije, ime zvezde i astronomske koordinate po kojima možete da je pronađete.

Da ova kupovina nije prevara, govori i to što će ime zvezde direktno biti registrovano, sa pratećim naučnim podacima, u zvaničnom registru koji je zaštićen u Zavodu za patente SAD u Vašingtonu. Kopije ovog registra se čuvaju u sefu švajcarske banke i bibliotekama širom sveta.

Trenutno kod nas zvezdu možete da priuštite za 16.520 dinara, dok se one u Americi mogu pazariti po ceni od 20 do 100 dolara. Za "Blic nedelje" Ines Ivanović kaže da oni ne određuju cene sami, već po nalogu centrala iz okolnih evropskih zemalja.

Ipak, nekima ni ovo nije dovoljno, pa u sve većem broju kupuju parcele na Mesecu i Marsu. Za sada su Izraelci najveći vlasnici i poseduju čak 10 odsto teritorije na Marsu. Za 250 šekela, odnosno nešto manje od 50 dolara Izraelci dobijaju parcelu od 500 kvadratnih metara.

Iz "Krejzi šopa" navode da za mnoge kupovina zemljišta na Mesecu nije samo originalan poklon, već i investicija za budućnost. Oni još dodaju da je krajem prošle godine drastično porasla prodaja zemljišta na Mesecu kada je NASA objavila da će na ovom satelitu osnovati međunarodni bazni logor, ali i da će astronaute poslati 2020. godine.

U Kaliforniji za samo 20 dolara možete da postanete vlasnik parcele veličine hektara na Mesecu, a firma "Lunarna ambasada" iz Kalifornije je u proteklih dvadesetak godina prodala zemljište na Mesecu u vrednosti od nekoliko miliona dolara. Prema raspoloživim podacima, do sada je na Mesecu "zauzeto" oko 410 miliona hektara.

Iako pravni stručnjaci u SAD tvrde da tapije koje izdaje "Lunarna ambasada" nemaju pravnu valjanost, više od 2,5 miliona ljudi već "poseduje" zemlju na Mesecu i Marsu.

Kini je jedna od retkih zemalja koja je zabranila kupovinu, jer su ocenili da nebeska tela nisu ničije vlasništvo.

(Blic)

jerotije
rank
<b>rank</b>

Godine: 43

Datum registracije: 13 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 06, 2008 11:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bolest potrosackog drustva... Samo da nesto pazare, samo da budu vlasnici. Kupuju oblake, zvezde, parcele na mesecu... Svojataju sve sto vide.
I ovo "zvezda kao poklon" je za mene veci prostakluk nego 101 ruza. Mad

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 06, 2008 11:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jerotije je napisao/la sledeće:

I ovo "zvezda kao poklon" je za mene veci prostakluk nego 101 ruza. Mad

Za zvezde se slazem ali...shta to fali ruzama?

The tears of a clown make the whole world laugh.

jerotije
rank
<b>rank</b>

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 06, 2008 11:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Alexns je napisao/la sledeće:
[
Za zvezde se slazem ali...shta to fali ruzama?

A sta jos 101 ruza moze da kaze sto jedna ne moze, osim da imas 101 put vise para od onih koji poklone samo jednu?

Alexns
Tinkerbell's pixie dust

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 06, 2008 11:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A sta jos 101 ruza moze da kaze sto jedna ne moze, osim da imas 101 put vise para od onih koji poklone samo jednu?

Moze npr. da kaze da ti je ona vaznija nego bilo koje pare.

Da, ima prostaka koji to radi samo zato shto imaju ali (mnogo) se jednostavno "istopi" na tako neshto i da, ako ce je tako neshto razneziti, shto da ne.

jerotije
rank
<b>rank</b>

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 06, 2008 11:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Alexns je napisao/la sledeće:
[quote="jeroti
Moze npr. da kaze da ti je ona vaznija nego bilo koje pare.

E ako 101 ruza treba da joj kaze da mi je vaznija od bilo kakvih para, onda je zrela za veeeeliku dioptriju. Razz
Uostalom, ona moze da mi odgovori "Ako sam ti vaznija od bilo kojih para, kupi mi Ferrari". Razz

Alexns
Tinkerbell's pixie dust

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 07, 2008 12:15 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

E ako 101 ruza treba da joj kaze da mi je vaznija od bilo kakvih para, onda je zrela za veeeeliku dioptriju. Razz
Uostalom, ona moze da mi odgovori "Ako sam ti vaznija od bilo kojih para, kupi mi Ferrari". Razz

...Znam da ne mozesh da shvatish, nisam mogao ni ja dok nisam video svojim ocima, to valjda zato shto smo mushkarci, ko zna
Laughing Elem, za 10. godishnjicu braka moj teca je tetki(koja inace obozava crvene ruze) kupio korpu sa 101 ruzom (do tada su vec shvatili sve za pare i sve ostalo Razz ). Ona je pocela da place i nije prestajala jedno 10 minuta i svaki put kad udje u cvecaru i pogleda ka crvenim ruzama seti se toga i opet se vrati u ono vreme i podju joj suze na oci. Jednostavno ona bi i sa jednom ruzom znala da je on voli ali...ovako ce se toga secati do kraja zivota Wink

A ono, i zvezde ne moraju da budu prostacki cin ako kupujesh nekom astronomu Laughing Laughing

škorpijica
~ noćna mora mnogih ~
<font color='blue'><b>~ noćna mora mnogih ~</b></font>

Datum registracije: 07 Sep 2004
Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 07, 2008 12:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ako ce nekome zivot biti lepsi, ispunjeniji, mirniji... kupovinom te zvezdice, samo napred, meni licno to nista ne znaci, kao ni parcela na Mesecu, nesto nisam sigurna da cu ici tamo na odmor, vise bi mi prijalo da imam moj komad pod nebom na Zlatiboru Mr. Green

Sto se tice ovih ruza koje se pominju, kao zensko, mogu reci da mi cvece mnogo znaci i da za mene predstavlja najlepsi poklon. Daleko od toga da je jedna ruza malo i da nista ne govori, ali ako je u pitanju neki praznik, obelazavanje bitnog datuma, meni ce vise znaciti ta "101 ruza" nego one tange od 78 000e Wink

"...dvoje ljudi koji su se voleli ne mogu biti prijatelji, jer se svaki susret svodi na previše tajanstvenih pogleda, da bi se prestali nadati..."
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis."

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 07, 2008 5:48 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Više bi voleo da mi neka devojka pokloni zvezdu, a ne da mi pokaže sve zvezde. Mr. Green

A što se tiče parcela na Mesecu, to je malo sigurnije. Posle mogu da je prodam (kad naraste cena) isto tako nekoj bud... mušteriji. Mr. Green

Sa pravne tačke gledišta, šta ako na Zemlju padne neka radijacija sa zvezde koju sam ja kupio? Onda sam nadrljao od silnih tužbi što ne brinem o svom vlasništvu. Sad Neka, hvala. Sad

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> U Srbiji prodato 3.000 zvezda Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon