www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Preminuo pevač narodne muzike Staniša Stošić
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 08, 2008 4:15 pm    Naslov poruke: Preminuo pevač narodne muzike Staniša Stošić Na vrh strane Na dno strane

Pevač narodne muzike Staniša Stošić, poznat po interpretacijama pesama vranjanskog melosa, posle duže bolesti preminuo je jutros u Beogradu u 63. godini, rečeno je agenciji Beta u opštini Vranje.

U sali Skupštine opštine sutra će biti održana komemorativna sednica, a Stošić će biti sahranjen u četvrtak u 14.30 u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, receno je u kabinetu predsednika opštine Vranje.
Rođen u selu Vrbovo u opštini Vladičin Han 1945. godine, Stošić je pola veka gradio pevačku karijeru nastupajući po Srbiji, republikama bivše Jugoslavije i u svetu.
Povodom njegove smrti, muzička urednica u Radio-televiziji Srbije (RTS) i dugododišnja Stošićeva prijateljica Nena Kunijević rekla je da je on bio "vranjanski Pavaroti".
"Staniša je za mene legenda i ambasador Vranja i vranjske pesme. Ono što je za Vranje u literaturi književnik Bora Stanković, to je u muzici Staniša Stošić", istakla je Kunijevićeva.
Podsetila je da je u RTS-ovom serijalu "Leti, leti, pesmo moja mila" Stošić bio redovan gost i da je sa Merimom Njegomir zajedno otpevao jubilarnu 5.000. pesmu tog serijala.
Stošić je između ostalih objavio albume "Antologija vranjanskih pesama" i "Moje najlepše pesme" na kojima je otpevao "Milkano", "Petlovi pojev", "Puče puška", "Dimitrijo sine Mitre", "Lela Vranjanka", "Koštana" i druge.

(Blic)

Ksenijaa
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 27 Feb 2005
Mesto: Vrnjacka Banja - Basel

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 08, 2008 10:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Neka mu laka zemlja... Sad ...dobar pevac, po svom stilu glasa i pesme ostace mi uvek secanje...

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 08, 2008 11:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Neka mu je laka zemlja, nece vise biti takvog pevaca bar sto se tog melosa tice

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 41

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 09, 2008 3:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dragi Stanisa .. hvala ti za sve sto si nam podario .. hvala ti za sve pesme koje ce se uvek pevati ..

" Volela me jedna Vranjanka
mladost mi je kod nje ostala
nit je Sofka, nit je Kostana
vec najlepsa Lela, Jelena "

... uh .. kako bi je sada zapevao Sad .. hvala ti legendo .. pocivaj u miru ..

Dedda
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 38

Datum registracije: 18 Feb 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 09, 2008 11:28 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

...Волела ме једна Врањанка, младост ми је код ње остала
Нит је Софка, нит је Коштана већ најлепша Лела, Јелена,
Пусто, пусто, пусто ми је све нема, нема моје Јелена...

....нека ми је лака земља и поздрав за све Врањанце!!! Mr. Green

Make me believe that this place isn't plagued by the poison in me
Help me decide if my fire will burn out before you can breathe
Breathe into me"

Francuskinja
♦Un Mal pour un Bien♦
<b>♦Un Mal pour un Bien♦</b>

Godine: 43

Datum registracije: 07 Apr 2005
Mesto: 83700 ST RAPHAEL

france.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 09, 2008 6:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Neka mu laka zemlja........ Sad

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 43

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 09, 2008 7:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Staniša Stošić - Zbog tebe mome ubava

Moj zemljak, čovek koji je izvrsno pevao kvalitetnu narodnu muziku...

Svaka mu čast na svemu i neka počiva u miru...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Preminuo pevač narodne muzike Staniša Stošić Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon