www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Homoseksualnost je bolest, smatra većina Srba
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 11, 2008 4:56 pm    Naslov poruke: Homoseksualnost je bolest, smatra većina Srba Na vrh strane Na dno strane

Više od dve trećine stanovnika Srbije smatra da je homoseksualnost bolest, a tek svaki deseti pozitivno gleda na lezbijsku, gej, biseksualnu i transseksualnu (LGBT) populaciju.

"Nalazi su crnji no što smo mislili. Naše društvo je zatvoreno, tradicionalističko i konzervativno - u najgorem smislu reči, a prema LGBT populaciji postoji ozbiljna socijalna distanca", rekao je u Beogradu Đorđe Vuković, predstavnik organizacije CeSID koja je sprovela istraživanje u saradnji sa Gej strejt alijansom.

Prvo sveobuhvatno istraživanje na ovu temu u Srbiji obuhvatilo je 967 ispitanika iz cele zemlje, a prema rečima istraživača rezultati su pokazali da građani Srbije privataju postojanje homoseksualnosti - ali samo kad se ne pokazuje javno.

"Čim veze s njima (pripadnicima LGPT populacije) treba da su bliže, to postaje neprihvatljivo. Građani Srbije ih ne žele za saradnike i šefove, ne žele ih u porodičnim odnosima, ne žele da budu vaspitači njihovoj deci", rekao je na konferenciji za novinare predstavnik Gej strejt alijanse Boris Milićević.

Čak 35 odsto ispitanika ima izrazito negativan stav prema homoseksualnosti, 32 pretežno ili uglavnom negativan stav, 22 odsto nema stav ili su neutralni, 10 ima uglavnom pozitivan stav, a samo jedan odsto ima izrazito pozitivan stav prema homoseksualnosti.

Većina ispitanika smatra da ne treba dozvoliti postojanje mesta na kojima bi se okupljali homoseksualci, gej parade se smatraju nepoželjnim kod skoro tri četvrine ispitanika, dok je 77 posto ispitanika protiv omogućavanja homoseksualcima da stupaju u bračne odnose.

Kako je istakao Milićević, ne samo što 70 odsto ispitanih kaže da je homoseksualnost bolest, nego i svaki drugi smatra da država treba da radi na njenom suzbijanju. Sa druge strane, tek svaki peti kaže da LGBT populacija mora da ima mesta za socijalizaciju.

LGPT populaciju najnegativnije gledaju nosioci tradicionalnih, autoritarnih, nacionalističkih i konfomističkih stavova. "Kod nas se nacija gleda kao proširena porodica, a homoseksualnost kao privatan, skriven čin. Ako nije privatan, ugrožava reprodukciju nacije i ugrožava naciju. Ko god je (od ispitanika) imao nacionalno obojene stavove nije imao pozitivne stavove prema homoseksualnosti", rekao je Đorđe Vuković.

Gej parade su legitiman način borbe za osam odsto ispitanih, a čak 77 odsto smatra da su one neprihvatljive.

(agencije/MONDO)

Francuskinja
♦Un Mal pour un Bien♦
<b>♦Un Mal pour un Bien♦</b>

Godine: 43

Datum registracije: 07 Apr 2005
Mesto: 83700 ST RAPHAEL

france.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 11, 2008 6:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa dosta su u pravu Exclamation

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 11, 2008 8:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kada će svet shvatiti da je to nije bolest, nego najobičniji poremećaj? Isti kao i nekrofilija, sodomija, incest i pedofilija.

Ovo je samo posledica toga: http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=46087
(obratite pažnju da i jedni i drugi traže isto - prihvatanje u društvu i ista prava kao kod normalnih veza)

Ne želim da za 10 godina, kad budem prijavljivao brak, da me matičar pita kojeg je pola bračni drug, da li mi je rod, da li je homo sapiens i, eventualno, datum smrti. Rolling Eyes

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

dambolina
• Nepopravljivi romantik •
<b>• Nepopravljivi romantik •</b>

Datum registracije: 18 Nov 2006
Mesto: •● U tudjoj koži ●•

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 11, 2008 9:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nase drustvo je toliko konzervativno da ja vise nemam reci...Ovoj zemlji nedostaje PUNO,ali stvarno PUNO liberalnosti....Katasrofa... Rolling Eyes Mi bi u Evropu,da ne kazem gde bi mi Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

jerumi
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 31 Maj 2007

canada.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 11, 2008 11:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

homoseksualnost je sexualna devijacija kao i pedofilija, nekrofilija, sodomija, razlika je u tome jedino sto je predmet te sexualne zelje drugaciji, ali dva muskarca ili dve zene nisu prirodna pojava!! nemam nista protiv njih, samo sto pravih homoseksualaca ima mnogo manje od onih koji tvrde da to jesu cisto pomodarsva radi, jer "gej je ok"... e pa nije ok! i ako vec tvrde da su normalni, sta ce im uopste te parade? ajd sad, sto se ne pravi strejt parada...? gluposti...

ex_deda
Banovan!

*28*
*28*

Datum registracije: 08 Okt 2006

australia.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 11, 2008 11:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Po meni je pre svega opredeljenje, neki su rodjeni tako (mislim da je hipofiza umanjena kod mushkaraca), perverzna opsednost je bolest. Sada da li si Gej ili Chika Kure, shta je to bitno, vazno da ne dirash nikog... Laughing

Next to you - my hand doesn’t shake
paths we take and moon story toasts

Next to you - eyes are not red mirrored
in tears we spilled while roaming earth

Thourn Whaul (2007)

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 12, 2008 12:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma neka su kakvi god hoće te parade i njihov ljubavni život nisu za naše podneblje in netrebaju nam :BOLEST

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 12, 2008 1:03 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

coco_bill je napisao/la sledeće:
Kada će svet shvatiti da je to nije bolest, nego najobičniji poremećaj?

Pa sad...ako je dijabetes bolest onda je i homosexualizam.

Citat:
LGPT populaciju najnegativnije gledaju nosioci tradicionalnih, autoritarnih, nacionalističkih i konfomističkih stavova.

Bash me zanima shta sam sve od ovde navedenog.

Citat:
ajd sad, sto se ne pravi strejt parada...?

Pravi se ali ne kod nas Laughing

The tears of a clown make the whole world laugh.

Johnny-Delija
Banovan!

Delija Sever - Forever
Delija Sever - Forever

Datum registracije: 07 Nov 2006
Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 12, 2008 1:44 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Naravno da je homoseksualnost bolest.Da je to normalno,ljudi bi bili jednopolna,a ne dvopolna bića.Homoseksualnost nije prirodna stvar već,kao što rekoh,bolest. Exclamation Naša konzervativnost nema veze sa ulaskom Srbije u EU:I Španci su u EU,a velika većina njih su rasisti i fašisti i to ne kriju.Španci su jako konzervativni,privrženi veri i uglavnom negativno gledaju na homoseksualnost.Pa po čemu smo mi to gori od njih.Da je sreća pa da 100% Srba misle kao ovih 70%.
Ne želim takve(homoseksualce) da imam u svojoj blizini.Nisam netolerantan,nego normalan,jer sam:vernik,hrišćanin,pravoslavac.Ko misli drugačije,eno mu onoliki granični prelazi pa nek' ide iz Srbije,ako mu se ne dopada srpski ''konzervatizam''.Ako hoćemo u EU ne trebamo da prihvatamo svakave društvene devijacije i destruktivnosti(droga,verske sekte,homoseksualci) da bi bili ''Evropa''.Mi iz te ''Evrope'' treba da prihvatimo pozitivne stvari kao što su:radne navike,tačnost,preciznost,moderne tehnologije...
Homoseksualnost je bolest.Može biti posledica genske mutacije(muškarac ''zarobljen'' u telu žene ili žena ''zarobljena'' u telu muškarca) ili posledica psihičke prirode.Takve treba lečiti.I ovako kod nas hara ''bela'' kuga,malo je brakova,samo nam još fali da i homoseksualce tretiramo kao normalne.A i kosta00 je rekao baš ono što ja mislim.

Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva...

♥ QueeN ♥
[°mama 3 anđela°]
<b>[°mama 3 anđela°]</b>

Datum registracije: 15 Feb 2008
Mesto: ♥ Sakrivena u Njegovom Pogledu,Zarobljena u Njegovom Srcu,Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju ♥

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 12, 2008 9:27 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Da je sreća pa da 100% Srba misle kao ovih 70%.
Ne želim takve(homoseksualce) da imam u svojoj blizini.Nisam netolerantan,nego normalan

Slazem se. Smatram da je to poremecaj i ja bih sve te homosexualce jednog po jednog

kosta00
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 02 Jun 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 12, 2008 12:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma treba ih sve na kolac, pred osnovnom skolama za primer drugima. Da vidim posle da li bi neko bio gey. Gey nije i ne sme biti u redu. Gey parade su Sodoma i Gomora.

Citat:
Da je sreća pa da 100% Srba misle kao ovih 70%.

Kamo srece da je tako.

Sto ste mi obrisali post? Bar mi objasnite u pp.

bokiskroz
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 19 Dec 2007
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 12, 2008 12:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Istina je ono sto je gore receno: odredjeni (minoran) procenat homosa je nastao prironim poremecajem hormona i hromozoma, ali ovi ostali koji su "postali" homosi zato sto, eto, dosadno im je, nemaju uspeha kod suprtonog pola (znas onaj rad: femi tip ili siledzijska roba od 100kg), e njih se zgrozavam. Ne podrzavam nikakve manifestacije, nikakva ispoljavanja nekih polnih sloboda, jer covek je stvoren da se vrsi reprodukciju sa suprotnim polom i tako nastavlja svoju rasu, kao sto je to normalno i u biljnom i zivotinjskom svetu. Kome se ne svidja ovakav stav, moze slobodno da gura sebi svasta tamo gde sunce ne sija. Hvala Bogu te nas ima normalnih i dalje!!! POZDRAV SRBIJO!!!

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Homoseksualnost je bolest, smatra većina Srba Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon