www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Još jedna navijačka smrt u Srbiji!
Strana 1, 2, 3  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
škorpijica
~ noćna mora mnogih ~
<font color='blue'><b>~ noćna mora mnogih ~</b></font>

Datum registracije: 07 Sep 2004
Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 15, 2008 11:37 am    Naslov poruke: Još jedna navijačka smrt u Srbiji! Na vrh strane Na dno strane

Još jedna smrt mladića u Srbiji kao posledica ugovorene tuče navijača novosadske Vojvodine i beogradskog Partizana u Futogu!

Prema izveštajima beogradskih medija, u tuči koja se dogodila u ponedeljak uveče oko 23 sata jedan navijač je ubijen (najverovatnije navijač Vojvodine) i to iz pištolja(!), a drugi (17godišnjak) je teško ranjen.

Istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Nenad Simović potvrdio je da je iz pištolja ubijen D.D. iz Novog Sada.

Sukob se dogodio oko 22.30, a neposredno posle jedan od navijača Partizana je izvadio pištolj i usmrtio pristalicu rivalskog kluba. Pored vatrenog oružja, u tuči su korišćeni lanci, šipke, noževi i drugo hladno oružje.

Istražni sudija je rekao da je u obračunu učestvovala veća grupa mladića, ali da će više podataka biti poznato tokom dana, kada na pustari kraj železničke stanice budu vidljivi tragovi ovog događaja.

Identitet žrtve je saopšten porodici, ispred čije su se kuće u Ulici Kralja Petra u ponedeljak uveče okupio veći broj Futožana. Javnost će ime i prezime nesrećnog momka saznati tek posle završetka istražnih radnji.

Navijači Vojvodine i Partizana potukli su se i u subotu u Novom Sadu, uoči prvenstvenog duela dve ekipe (1:1), a tada je povređeno šest osoba, od kojih jedna teže. Policija je tada privela oko 30 izgrednika.

Crna serija ubistava samo zbog ljubavi prema drugom klubu

U poslednje tri godine u Srbiji (mahom Beogradu) ubijeno je najmanje osam mladih osoba zbog navijačkih strasti. Poslednji tragičan događaj (pre ovog u Futogu) dogodio se, zamislite, pre gotovo tačno godinu dana, na Novom Beogradu kada je na smrt pretučen Dušan Penić samo zbog boje fudbalskog dresa!?

To se dogodilo 22. aprila 2007. godine. Penić je smrtno pretučen na uglu ulica Goce Delčeva i Palmira Toljatija, posle sukoba u obližnjoj kockarnici "Rojal".

Crna serija navijački motivisanih ubistava u poslednje tri godine počela je 14. januara 2005. godine u Obrenovcu, kada je jedan 17-godišnjak ubio svog vršnjaka samo zbog toga što je imao navijački šal drugog kluba (!!??)

Avgusta iste godine ubijen je Bojan Majić, u vozu Beograd-Bar, potom se novo ubistvo dogodilo u Obrenovcu u oktobru, a onda i krajem istog meseca kada je u autobusu na liniji 71 ubijen navijač Bežanije Golub Balević. Na kraju je 2006. godine ubijen Petar Sedlak iz Zemuna, koga je izbo nožem 16-godišnjak!

Sve žrtve i napadači bili su stari između 17 i 25 godina.

Aca Radović više ne navija sa Severa. Ubijen je raketom.

Bojan Majić više ne bodri Voždovac. Ubijen je u vozu.

Petar Sedlak više ne ide na Jug. Na smrt je izboden nožem...

Zbog čestih incidenata na stadionima u Srbiji, po uzoru na druge zemlje, pre nekoliko godina donet je Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama .

U beogradskom Tužilaštvu, medjutim, nisu zadovoljni svim njegovim rešenjima, a zatraženo je i proširivanje njegovog dometa i van sportskih terena.

Stariji navijači sa Zvezdinog "Severa" i Partizanovog "Juga" složni su u oceni da nove generacije navijača i ne znaju u stvari šta znači biti navijač. I jedni i drugi su za tuču "na ruke" i osuđuju upotrebu noževa, ubistva navijača. Kažu, međutim, da je teško kontrolisati svakog šta nosi sa sobom u tuču.

Oni sa dužim navijačkim stažom rećiće vam da su tuče nekada bile "fer" - pesnica je bilo jedino "oružje" i da se nekada "znao red" i poštovao navijački kodeks. Danas je stvar otišla predaleko. Noževi, bokseri, satare, štangle, kamenje, rakete, baklje, pa čak i pištolji potežu se na pripadnike rivalskih navijačkih grupa kao da je reč o obračunu plemena i borbi za opstanak.

"Klinci su izgubili kompas", rečenica je jednog od starijih navijača Partizana, koji pamti i neka druga, takoreći "romantičnija" vremena.

(MONDO)

"...dvoje ljudi koji su se voleli ne mogu biti prijatelji, jer se svaki susret svodi na previše tajanstvenih pogleda, da bi se prestali nadati..."
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis."

bokiskroz
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 19 Dec 2007
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 16, 2008 12:41 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovo su strasne stvari. Ja sam sa Vozdovca, Bojan Majic je u tom vozu bio sa devojkom... Klinci idu predaleko, ne razumem ih vise. Svi smo mi prosli kroz taj period, ali niko od nas nije pravio vece incidente. Ovo sto se sada desava bi trebalo sankcionisati maksimalno i ostrim kaznama spreciti samu pomisao da se tako nesto desi. Uzas. Jutros sam cuo da je izvrsilac tog ubistva neki nafurani zemunac. Dokle cete ljudi da zivite u proslosti, da se mangupirate i da zivite na "staroj slavi" mafijasa iz kraja? Strasno.

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 17, 2008 12:05 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma to je ludilo ,bolest ili kako vam više odgovara ,pa zbog j...nog sporta ili navijačkih boja ubiti čoveka stvarno mi nije jasno. Ajd da imamo pravu ligu i prave sportove ali ovo u našoj zemlji može da se zove svakakvim drugim imenima samo ne sportom otišli smo u k.. skroz na skroz.Ovde treba uvesti takve kazne da i ne treba biti nikakvih saslušanja neo odmah u zatvor na minimum 5 godina za najmanji prestup

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 44

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 17, 2008 10:48 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ma sto se nisu poklali svi

bolje nisu ni zasluzili

" I know the way to fuck them all...."

katarinaa85p
Banovan!

~hot angel~
<b>~hot angel~</b>

Godine: 41

Datum registracije: 06 Dec 2007
Mesto: K*R*A*G*U*J*E*V*A*C

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 17, 2008 1:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma,koji navijaci....zasta li navijaju....?Dolaze samo zbog tuce...i ubijanja...njih fudbal i ne zanima....,a i koji danasnji fudbal.....,ma nema nista.....

Dedda
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 38

Datum registracije: 18 Feb 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 17, 2008 2:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

нико их није терао да се бију...ок је то навијати али ако већ хоће да се бију онда слободно...

Make me believe that this place isn't plagued by the poison in me
Help me decide if my fire will burn out before you can breathe
Breathe into me"

Konjanik
Ludi Bosanac
<b>Ludi Bosanac</b>

Godine: 46

Datum registracije: 29 Avg 2006
Mesto: Na žalost, Velenje

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 17, 2008 2:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

dameski je napisao/la sledeće:

bolje nisu ni zasluzili

nije to ljepo od tebe. Zar je potrebno tako radikalno? Zbog jedne budale ubijen je jedan! I zbog te jedne budale, se svi bacaju u isti koš... Žalostno je da je ubijen taj mladić. Ovo bi trebalo da bude zadnje takvo ubijstvo. Ali...

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 17, 2008 3:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Konjanik je napisao/la sledeće:
dameski je napisao/la sledeće:

bolje nisu ni zasluzili

nije to ljepo od tebe. Zar je potrebno tako radikalno? Zbog jedne budale ubijen je jedan! I zbog te jedne budale, se svi bacaju u isti koš... Žalostno je da je ubijen taj mladić. Ovo bi trebalo da bude zadnje takvo ubijstvo. Ali...

naravno da ne mislim na prave navijace koji zbog ovakvih i ne smeju da idu na utakmice...mislim na ove huligane

preminuli je znao gde ide i sta ce raditi...jedino sto nije znao da se nece vratiti ziv odatle...

jel treba da podrzavam unapred dogovorenu tucu?

izvini ali ne...

Konjanik
Ludi Bosanac
<b>Ludi Bosanac</b>

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 17, 2008 3:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

i nekad se tuklo, nekad je toga bilo više, al se tuklo rukama i to je sve. Znale su se ugovorit tuče, i udaralo se rukama, danas nema više tih "plemenitih", danas si faca ako izvadiš nož ili povučeš pištolj.

Nemojte suditi navijački život ako ga ne poznajete. Pravi navijači se ograde od takvih luđaka, taj koji je povuko pištolj nije ništa više nego ubica.

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 17, 2008 3:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Konjanik je napisao/la sledeće:
i nekad se tuklo, nekad je toga bilo više, al se tuklo rukama i to je sve. Znale su se ugovorit tuče, i udaralo se rukama, danas nema više tih "plemenitih", danas si faca ako izvadiš nož ili povučeš pištolj.

Nemojte suditi navijački život ako ga ne poznajete. Pravi navijači se ograde od takvih luđaka, taj koji je povuko pištolj nije ništa više nego ubica.

opet ponavljam, nisam rekla da su to navijaci Wink

a ako je , kao sto kazes, navijacki zivot slican ovome, onda i ne zelim da ga znam Wink

Konjanik
Ludi Bosanac
<b>Ludi Bosanac</b>

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 17, 2008 3:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

baš o tome pričam, pravi navijački život nije ni sličan tome. slažemo se oboje da taj nije navijač nego idiot, ma malo je i to reči za njega. u svojoj zadnjoj rečenici gore sam napisao:
"Pravi navijači se ograde od takvih luđaka..."

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 41

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 17, 2008 3:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa dokle vise ljudi !! .. Dokle vise da i oni ljudi koji hoce da gledaju utakmicu a ne da se tuku i ubijaju da moraju da strahuju da ce neko da mu pridje s ledja i da ga ubije ..

Dokle !!!

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Još jedna navijačka smrt u Srbiji! Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3  sledeća
Strana 1 od 3

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon