www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Osmogodišnja 'supruga' traži razvod
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 13, 2008 7:21 pm    Naslov poruke: Osmogodišnja 'supruga' traži razvod Na vrh strane Na dno strane

Osmogodišnja 'supruga' traži razvod

Hrabra djevojčica je spremno stala i pred novinare, koji su njenog supruga pronašli u zatvoru

Izvor: Yemen Times

Osmogodišnja djevojčica iz Jemena obratila se sudu za pomoć, tražeći razvod od tridesetogodišnjaka s kojim je prisilno stupila u brak. Tužila je i oca za spolno zlostavljanje.

Nojoud Muhammad Nasser podnijela je i tužbu protiv oca koji ju je prisilio na udaju za 22 godine starijeg muškarca, a kaže da ju je i spolno zlostavljao.

Iako je Nojoud prema jemenskom zakonu maloljetna i ne može podnijeti tužbu, sudac je saslušao njezin slučaj te je naložio uhićenje oca i supruga Faeza Ali Thamera, koji su optuženi za nasilje i spolno zlostavljanje.

Otac je kasnije, zbog lošeg zdravstvenog stanja, pušten da se brani sa slobode.

Brakovi s maloljetnicama u Jemenu su česti, a ne postoji zakon koji bi određivao donju starosnu granicu za stupanje u brak.

'Radili su mi što su htjeli'

'Otac me tukao i govorio mi da se moram udati za tog čovjeka. A ako to ne učinim, rekao je, bit ću silovana i nijedan zakon ni šeik u ovoj zemlji neće mi pomoći. Odbila sam, ali brak nisam mogla spriječiti', rekla je djevojčica Yemen Timesu.

'Preklinjala sam majku, oca i tetu da mi pomognu da se razvedem. Rekli su mi da ništa ne mogu učiniti i da, ako želim sama odem na sud. Zato sam i otišla', rekla je.

'Činio mi je grozne stvari, a ja nisam imala pojima što znači brak', ispričala je dijevojčica-supruga o svom mužu.

'Bježala bih iz sobe u sobu kako bih mu pobjegla, no na kraju bi me uvijek uhvatio i nastavio raditi sa mnom što je htio', rekla je.

"Svaki put kad bih se htjela igrati u dvorištu on bi me tukao i tražio da idem s njim u spavaću sobu. To je trajalo dva mjeseca', ispričala je djevojčica.

Net.hr
13.04.2008.

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 13, 2008 9:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Hrabra devojčica. Treba imati petlju da se tako nešto uradi. Skidam kapu!

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 44

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 13, 2008 9:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

da, svaka joj cast

bas sam se rastuzila kad sam procitala Neutral

" I know the way to fuck them all...."

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 13, 2008 9:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Malo je to uvrnuto brak sa svojin detetom.Ma to je baš uvrnuto

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 13, 2008 11:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nije bio brak sa svojim djetetom, tj. nije ona bila udana za oca vec drugog covjeka. Procitaj bolje tekst D@cho.

jbstapar
[Caliente con el fuego]
<b>[Caliente con el fuego]</b>

Godine: 34

Datum registracije: 17 Maj 2006
Mesto: Does it matter?

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 13, 2008 11:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

To je nešto najodvratnije što sam ikad čula, da je tako mlada devojčica od osam godina već "supruga", a trebala bi da uživa svoje detinjstvo i život...
Al u nekim državam je tako...
Ja bih ovake ljude lepo u red i pištoljom u glavu, pedolfilčine....
Pa jbt, ona ima 8 godina, ja to ne mogu da shvatim... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 14, 2008 12:57 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mislim da bi neko odelenje UN-a trebalo da reaguje povodom toga. Ona neće imati detinjstvo uopšte.

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

bokiskroz
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 19 Dec 2007
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 14, 2008 9:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovo je strasno, ozbiljno. Sve pohvale klinkici na ukazanoj hrabrosti. Zamislite da tako nesto nije uspelo, sta bi sa njom tek onda bilo... Kuku lele... Sad

jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 17, 2008 10:41 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

JEMEN - Srećna sam jer sad mogu da se vratim u školu, reči su Nojud Mohamed Ali (8), devojčice koju je otac naterao na ugovoreni brak jer se navodno bojao da bi je neko mogao oteti kao i njene starije sestre. Sud u Jemenu dopustio joj je da se razvede od Faeza Alija Tameura (28), koji se razvodu nije protivio. Pred sudom je izjavio kako je brak „konzumirao“, ali da je nije tukao. Nojud je tek bila krenula u drugi razred osnovne škole kada je morala da se uda. Devojčica će od sada živeti sa ujakom, a oca više ne želi da vidi.

(Kurir)

Francuskinja
♦Un Mal pour un Bien♦
<b>♦Un Mal pour un Bien♦</b>

Godine: 43

Datum registracije: 07 Apr 2005
Mesto: 83700 ST RAPHAEL

france.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 17, 2008 5:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ej a ovo je dobro......

bokiskroz
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 19 Dec 2007
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 17, 2008 7:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Pred sudom je izjavio kako je brak „konzumirao“, ali da je nije tukao.

Konzumirao??? Sta je on konzumirao??? Neka mi neko objasni sta moze da se "konzumira" u "braku" sa osmogodisnjom devojcicom!

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 17, 2008 9:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Na svu sreću, dobro se završilo. Eto, i nju su oteli od njenog "oca" (namerno pod navodnicima jer ne znam kako drugačije da opišem takvu osobu)

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Osmogodišnja 'supruga' traži razvod Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon