www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Zbogom "paradajz turizmu" u Crnoj Gori
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 21, 2008 1:36 pm    Naslov poruke: Zbogom "paradajz turizmu" u Crnoj Gori Na vrh strane Na dno strane

Turisti koji budu dolazili u Crnu Goru moraće da plate eko-turističku taksu, a moći će da unesu najviše kilogram suve hrane, litar alkoholnog i dva litra bezalkoholnih pića u originalnoj ambalaži.

Portparol Ministarstva turizma Jelena Paović saopštila je da će eko-naknada za vozila kapaciteta do devet putnika sa vozačem iznositi 10 evra, za vozila sa više od devet putnika čija masa ne prelazi pet tona 30 evra, 50 evra za vozila sa više od osam putnika i teža od pet tona, dok je za teretne kamione 150 evra.

Paovićeva je objasnila da će turisti moći da unose samo posebne proizvode za ishranu dece i dijetetsku hranu koja se koristi iz zdravstvenih razloga, a pod uslovom da ti proizvodi ne zahtevaju poseban način čuvanja.

Turisti u svom prtljagu mogu imati sušeno voće, povrće, gljive, sirove kafe, začine, čajeve, ukupne težine do kilogram, kao i litar alkoholnog pića u originalnoj ambalaži i sa deklaracijom.

Dozvoljeno je unošnje dva litra drugog pića, koje takođe mora biti deklarisano i u originalnoj ambalaži, kao i pet litara flaširane vode.

Kombinovana i ostala hrana koja je upakovana, deklarisana, namenjena za direktno konzumiranje, u originalnoj ambalaži, može se uneti u ukupnoj količini do kilograma - sendviči, keks i ostali proizvodi.

Skupština Crne Gore krajem prošle godine usvojila je Zakon o bezbednosti hrane, kojim se uređuju osnove i načela za obezbeđivanje visokog nivoa zaštite života i zdravlja ljudi, zaštite interesa potrošača i zahtevi u oblasti proizvodnje i prometa bezbedne hrane i hrane za životinje, koji se primenjuju u skladu sa principima slobodne trgovine.

(Tanjug)

Baraba
Džentlmen
Džentlmen

Godine: 50

Datum registracije: 02 Sep 2005
Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

germany.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 21, 2008 7:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jeste, josh samo da u CG ne nestaje struje itd... pa i da kupujem hranu u CG. Ovako - odoh na drugu stranu.

Ne zaboravi da zaboravljeni nikada ne zaboravljaju zaboravne!
Ne zaboravi da vratiš dugove, jer oni kojima duguješ tebe nikada neće zaboraviti!

bokiskroz
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 19 Dec 2007
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 21, 2008 8:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slazem se sa ekoloskom taksom, to svuda treba da se uvede i treba biti sto visa. Zamisli da covek dolazi iz nase zemlje sa npr Golfom II diesel, koji izbacuje Boga pitaj koliko gustu smesu i time, ne zagadjuje, nego UNISTAVA zivotnu okolinu.

A sto se tice ovoga sa hranom, to je providno: hoce da povecaju promet i profit u marketima i da se olese od kesa.

marko_reaper
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 34

Datum registracije: 30 Okt 2007

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 21, 2008 8:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

odo u Bugarsku ili Grcku....tamo me nisu zaje*avali za tu hranu itd....gluposti, ajde taksa i tako ali ovo za hranu i pice....pa sta ako neka porodica jedva izdvaja nesto da ode na more i da ih tamo je*u nemaju para za hranu i pice....ne slazem se, nije fer....bar prema nekima

jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 21, 2008 9:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

bokiskroz je napisao/la sledeće:
Slazem se sa ekoloskom taksom, to svuda treba da se uvede i treba biti sto visa. Zamisli da covek dolazi iz nase zemlje sa npr Golfom II diesel, koji izbacuje Boga pitaj koliko gustu smesu i time, ne zagadjuje, nego UNISTAVA zivotnu okolinu.

A sto se tice ovoga sa hranom, to je providno: hoce da povecaju promet i profit u marketima i da se olese od kesa.

ček malo, ajde mi molim te objasni kako će oni sa tom lovom uspeti da pročiste vazduh ili šta Question Confused

aha i još nešto, oni tamo imaju barem po 2 ako ne i više auta... a mi da im plaćamo što ćemo proći korz zemlju i otići do plaže svakog dana... nije dovoljno što nam svuda naplaćuju i ulaz a i parking... Rolling Eyes

23 god. unazad letujem tamo, i mogu vam reći da su oni sve samo ne ekološka zemlja... koja bi trebala da naplaćuje ekološku taksu...

proći malo primorjem (gde ja idem) često ćete naleteti na smeće bačeno negde pokraj puta, potom šut takođe gde ga nesme biti... ljudi napravili deponije gde su hteli...

a to za hranu... e to je već druga priča... da meni neko odredi gde ću ja kupiti hranu, dobro one normalne dnevne namirnice ok, ali recimo meso.... e to se nebih usudila da kupim tamo negde, nepoznatog kvaliteta i koliko je to sveže...

moje mišljenje je: da će ove godine definitivno ovim potezom izgubiti mnoooogooo stalnih turista, pa čak i onih koji imaju kuće tamo, a kamoli one druge... Neutral

bokiskroz
Upućeni član
Upućeni član

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 21, 2008 11:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
ček malo, ajde mi molim te objasni kako će oni sa tom lovom uspeti da pročiste vazduh ili šta Question Confused

Pa ne znamo da li ce cak i pokusati, vidi se da je to otimacina para, ali vidis kakve se stvari rade po Evropi, automobili se menjaju non-stop, covek kupi nov auto i vozi ga 3 do 4 god, potom ga proda i uzme nov (nista cudno, zar ne?) koji npr sad ide na hibridni pogon ili gas ili sta god sto manje zagadjuje okolinu. Fora je sto oni obracaju paznju koliko-toliko na eko sistem i pare od ekoloskih taksa ulazu u razvoj proizvoda koji ce omoguciti manje emitovanje stetnih materija u zivotnu sredinu. Ukoliko Crnogorci urade tako nesto i te pare (koje mogu da zavrse u dzepovima najvisih funkcionera Crne Gore) uloze u tako nesto, skidam kapu i odobravam uvodjenje takse.

Citat:
aha i još nešto, oni tamo imaju barem po 2 ako ne i više auta... a mi da im plaćamo što ćemo proći korz zemlju i otići do plaže svakog dana... nije dovoljno što nam svuda naplaćuju i ulaz a i parking... Rolling Eyes

to sto oni imaju po dva auta, ne znaci da ne placaju eko taksu prilikom registracije. Uostalom, ne mozes zivom coveku zabraniti ili mu zameriti sto ima dva auta, ili dva mobilna ili dve macke ili dve devojke. Very Happy
Ti ces verovatno svakog dana voziti taj auto tamo-vamo, tako da ces sigurno njihovu sredinu "bogatiti" djubretom iz auspuha. I neces biti jedina.

A to sto se naplacuje parking i slicno, pa... moja devojka stanuje u strogom centru grada, zamisli kako mi je dok trazim parking uopste, veoma sam srecan kad nadjem malo mestasce. Jednom sam platio kaznu za pogresno parkiranje (pauk odnese), tako da mi vise nije problem da placam, ali da budem siguran da ce mi auto biti tu. Znaci, CG=BG=EU. Nista cudno.

Sto se tice djubreta koje nalazis svuda, turisti prave gluposti vece nego mestani. To je uvek tako bilo i uvek ce tako biti. Zasto bi iko prljao svoje dvoriste, kad moze tudje?

jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 22, 2008 12:11 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
automobili se menjaju non-stop, covek kupi nov auto i vozi ga 3 do 4 god, potom ga proda i uzme nov (nista cudno, zar ne?)

ništa čudno jer im je standard takav kakav jeste da mogu da menjaju aute na toliko kratko, a zašto nama nije.... Confused nije jer živimo da preživimo i da se prehranimo (većina) pa nemamo od čega odvojiti za kupovinu veš mašine a kamoli auta.. Rolling Eyes

Citat:
Ukoliko Crnogorci urade tako nesto i te pare uloze u tako nesto, skidam kapu i odobravam uvodjenje takse

ovo jeste, ali postoji ako dakle ako tako urade, hej pa onda je to super Smile

Citat:
Sto se tice djubreta koje nalazis svuda, turisti prave gluposti vece nego mestani. To je uvek tako bilo i uvek ce tako biti. Zasto bi iko prljao svoje dvoriste, kad moze tudje?

a ko im pravi đubre kad nije sezona... možda opet turisti... Confused uostalom i u Bg-u isto i okoliko možeš isto to pronaći, to nije ništa čudno... nažalost Rolling Eyes

skratila sam... ukratko neka im je taksa, i neka im zabrane, nek im je sa srećom Wink

bokiskroz
Upućeni član
Upućeni član

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 22, 2008 7:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
skratila sam... ukratko neka im je taksa, i neka im zabrane, nek im je sa srećom Wink

Jeco, sine, ti si carica skroz! Very Happy

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 22, 2008 9:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma ljudi idemo u Tursku iz dva razloga- Vole nas više od komšija a i duže smo bili u zajednici, i ne zezaju nas kao ovi za koje smo odvajali decenijama(protumačite kako vam volja)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Zbogom "paradajz turizmu" u Crnoj Gori Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon