:: |
| Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Guverner severnog dela Saudijske Arabije naložio je lokalnim vlastima da šišanjem kose kazne muškarce koji na javnom mestu flertuju sa ženama, piše dnevnik „Al Hajat”. Princ Fahd ben Badr, guverner oblasti Al Džof, odlučio je da preduzme ovu meru nakon što je video grupu muškaraca duge kose kako se nameću studentkinjama koje tek što su izašle sa predavanja. Na skupu u njegovoj palati u gradu Skaka princ je naložio policiji da meru primeni protiv svih mladića koji se upuštaju u flertovanje na javnom mestu, uključujući i „sinove vojnih zvaničnika i državnih funkcionera”. Mera se ne odnosi na muškace koji svoje slobodno vreme provode na javnim mestima nikome ne nanoseći zlo, precizirao je princ. U Saudijskoj Arabiji su na snazi vrlo strogi islamski propisi koji odvajaju žene i muškarce na javnom mestu. Komisija za promociju vrline i prevenciju greha, vladin organ koji kontroliše moćnu versku policiju u zemlji, zadužena je za primenu i poštovanje tih propisa.
Njeni pripadnici patroliraju na javnim mestima kako bi se uverili da su žene zabrađene i nenašminkane, da nema mešanja polova, da su radnje zatvorene pet puta na dan u vreme molitve i da muškarci odlaze u džamiju i mole se.
Mnogi sveštenici u ovoj konzervativnoj zemlji ističu da muškarci ne bi trebalo da nose dugu kosu pošto islam zabranjuje da se dva pola ugledaju jedan na drugi.
Nova kaznena mera posledica je „učestalog uznemiravanja žena na pijacama i oko ženskih škola”, rekao je listu „Al Hajat” šeik Mubarak al Rušud, šef komisije u oblasti Al Džof.
„Ta odluka se međutim ne odnosi na sve muškarce sa dugom kosom”, naveo je on.
(RTS)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
| |
|
 |
marko_reaper Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 34
Datum registracije: 30 Okt 2007 Poruke: 41

|
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
| marko_reaper je napisao/la sledeće: | | jel besplatno sisanje ? |
Da, "besplatno".
Znaš li ti kol'ko košta karta do Saudijske Arabije?
|
|
 |
durlanac .::=Vitez Ljubavi=::.

|
Godine: 38
Datum registracije: 25 Nov 2006 Poruke: 3150 Mesto: Srbija do Tokia, Durlan do Kalchu!

|
|
smeshno...
@boky: takva im je vera, svima je po veri da nose duge kose, tako da jeste kazna ako ih oshishaju, mada ja bih voleo da sam na njihovom mestu, bash se nisam shishao skoro hahahaha
|
|
 |

|

|
|
U pravu je. Ako se sećate knjige/filma "Pop Ćira i pop Spira" glavna kazna za popove je bila brijanje brade.
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
| |
|
 |
KASPER MD Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 53
Datum registracije: 27 Okt 2006 Poruke: 69 Mesto: Modriča

|
|
|
e ljudi ima li tamo sponzoruša šta sa njih rade
|
|
|
| |
|
 |
bokiskroz Upućeni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Dec 2007 Poruke: 296 Mesto: Beograd

|
|
Nije im to dobar potez. Kad sam brijao glavu (bese to u vreme srednje skole), mislim da sam imao najveci uspeh kod devojaka, sve hoce da pipnu, pa im gadno, pa pipnu ponovo, pa uzmes im telefon, pa onda pipnu nesto drugo... Sve je imalo smisla! Sad kad sam pustio kosu, ni jedna nece nista da pipa!
|
|
|
| |
|
 |

|

|
|
| bokiskroz je napisao/la sledeće: | Nije im to dobar potez. Kad sam brijao glavu (bese to u vreme srednje skole), mislim da sam imao najveci uspeh kod devojaka, sve hoce da pipnu, pa im gadno, pa pipnu ponovo, pa uzmes im telefon, pa onda pipnu nesto drugo... Sve je imalo smisla! Sad kad sam pustio kosu, ni jedna nece nista da pipa!  |
Razumem te u potpunosti, samo što je kod mene bilo obrnuto: od kraja osnovne do srednje sam puštao kosu i nisam imao sreće sa curama. Sad je (malo) bolje otkako se šišam na kratko.
|
|
 |
♥ QueeN ♥ [°mama 3 anđela°]
![<b>[°mama 3 anđela°]</b> <b>[°mama 3 anđela°]</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
 |
Datum registracije: 15 Feb 2008 Poruke: 15445 Mesto: ♥ Sakrivena u Njegovom Pogledu,Zarobljena u Njegovom Srcu,Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju ♥

|
|
Pa ne vidim sta ima lose u flertovanju?
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|