www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Želite da postanete astronaut?
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 02, 2008 11:58 am    Naslov poruke: Želite da postanete astronaut? Na vrh strane Na dno strane

Prvi put u skoro dve decenije, Evropska svemirska agencija traži nove astronaute. Konkurs će na internetu biti raspisan 19. maja, a očekuje se više od 10.000 prijava.

"Ako ste radoznali, optimista koji je, u najboljem smislu te reči, spreman na avanture i hoće da nauči više o svetu ali i samom sebi – onda imate osobine koje tražimo" kaže šef odeljenja za astronaute Gerhard Tilee.

Konkurs je otvoren za pripadnike oba pola, iz 17 zemalja članica Agencije. Posle prvog kruga selekcije, kandidati će biti detaljno medicinski ispitani, po pitanju fizičkog i psihičkog zdravlja, i u najuži krug ućiće oko 40 ljudi.

"Budući astronauti moraju imati sklonost ka nauci, odličnu fizičku kondiciju, moraju znati strane jezike, najviše engleski i ruski, i moraju da budu timski igrači" otkriva za "Dojče vele" jedan od najpoznatijih nemačkih astronauta, Tomas Rajter.

Kandidati, starosti od 27 do 37 godina, ne moraju biti sportisti.

"Kondicija je važna. Ne možemo ništa da uradimo sa slabićima, ali preterana 'nabildovanost', na primer, može da napravi problem sa mikrogravitacijom" objašnjava šef medicinske službe Folker Daman.

Ova profesija nosi uzbuđenja, ali i rizike. Plata je, za evropske prilike, prosečna, tako da novac ne predstavlja glavni motiv. Do proleća 2009. biće odabrano četvoro novih astronauta. Njihova dalja obuka trajaće tri godine.

Savet profesionalaca je - svakako pokušajte.

"Prijavite se na konkurs! Dajte sve od sebe, iskusićete nešto što se ne može uporediti sa dosadašnjim iskustvima" kaže Rajter.

(MONDO)

zasto banovan?
Upozorenja: 2 od 3

U INAT BAGRI
U INAT BAGRI

Godine: 115

Datum registracije: 28 Apr 2008
Mesto: za sankom

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 02, 2008 1:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nemojte se prijaviti na konkurs,isao sam jednom u NASA spacelab i toliko mi se zavrtilo u glavi od vestibularne stolice da 2 dana nisam znao za sebe (kako sam upao u NASA ne pitajte, prilikom posjete jednoj konvenciji o svemiru u USA smo upali organizovano kao ekskurzija "da vidimo kako se provode astronauti")

vjerujte iz iskustva kazem,nije im lako,a samo sam sjedio na toj prokletoj stolici....
sta sve oni moraju da prodju...ufffff... Shocked Rolling Eyes

U inat svima,bez mane i straha.

Hajdemo dalje,moja tugo,
tamo gdje nas ne zna niko,
pričo moja iz djetinjstva,
na tebe sam navik'o...

Mijenjam ženu za dvije krave,šifra PROŠIRUJEM KAPACITET!

Sva vlast rakiji !!!

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Želite da postanete astronaut? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon