:: |
| Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Francuskinju Lidiju Gvardo čovek koji ju je usvojio zlostavljao 28 godina i napravio joj šestoro dece, pomajka monstrumu pomagala u zločinu, a komšije i lekari nisu reagovali
Francuskinju Lidiju Gvardo (47) poočim Rejmon zlostavljao je punih 28 godina i napravio joj šestoro dece!!! Nesrećna žena je u razgovoru za francuski „Parizijen" ispričala da ju je poočim od njene devete godine, pa sve do njegove smrti 1999, silovao čak i po nekoliko puta dnevno, da mu je u tome pomagala njena pomajka, a da su lekari i komšije od svega samo okretali glavu.
Gvardoova, podstaknuta monstruoznim slučajem incesta u Austriji, skupila je hrabrost i posle devet godina u javnost iznela svoju stravičnu priču o dugogodišnjem zlostavljanju. Ona je, naime, bila usvojeno dete, a njena noćna mora počela je kad je imala samo devet godina. Poočim ju je silovao i po tri puta dnevno, a njena pomajka ga je u tome podržavala. Svo šestoro očeve dece rodila je u razdoblju od 1982. do 1993. godine.
- Pomajka mu je ponekad i pomagala u tome - ispričala je Gvardoova, dodajući da ju je, dok je bila devojčica, pomajka jednom zaronila u kadu punu vrele vode.
Prema svedočenju Lidije Gvardo, otac ju je poslednji put silovao 13. novembra 1999. godine, svega nedelju dana pre nego što je preminuo. Za razliku od Austrijanke Elizabete Fricl (42), koju je otac držao zatvorenu u podrumu porodične kuće 24 godine i kojoj je napravio sedmoro dece, Gvardoova nikad nije bila zatvarana.
- Mislila sam da je to što mi otac radi potpuno normalno. Bežala sam od kuće samo kad me je tukao. Svaki put kad bih pobegla, ispričala bih svoju priču nadležnima, ali su me oni opet vraćali poočimu i pomajci na staranje - rekla je Gvardoova.
Ona je naglasila da čak ni lekari u bolnici, prilikom porođaja, nisu verovali u njenu priču.
- Svaki put bih lekarima rekla da je otac moje dece istovremeno i moj otac, ali niko nije reagovao na moju priču - izjavila je nesrećna žena francuskom listu „Parizijen".
Lidija Gvardo i dalje stanuje u selu Koloms, 60 kilometara udaljenom od Pariza. Ona i njen sadašnji partner žive u njenoj porodičnoj kući koju je nekad delila sa svojim poočimom. Pored šestoro poočimove dece, Lidija je sa svojim izabranikom dobila još dvoje mališana.
Sa komšijama, kako sama kaže, Lidija nije u dobrim odnosima.
- Ljuta sam na te ljude, jer mi niko nikad nije pomogao. Niko nije želeo da me spase od očevog zlostavljanja - ispričala je Gvardoova.
Ona je izjavila da bi želela da upozna Elizabetu Fricl i da joj postane prijateljica, jer je, kako sama kaže, u potpunosti razume.
Da nije bilo Fricla, niko ne bi saznao za Lidiju
Advokat Lidije Gvardo, Alen Mikovski, optužio je policiju, pravosuđe i ceo sistem za ono što se događalo njegovoj klijentkinji.
- Lidija je nepismena, nikada nije išla u školu. Otac ju je silovao od devete godine, ali nije je zaključavao. Ona nije poznavala drugačiji život i nije znala kako da pobegne iz tog malog sela što dalje od onih koji su je mučili - kazao je Mikovski, i dodao da je njegova klijentkinja jednostavno mislila da je to što joj poočim radi sasvim uobičajeno.
Prema advokatovim rečima, niko ne bi saznao za slučaj njegove klijentkinje da u Austriji nije izašao na videlo stravičan slučaj incesta.
- To je veliki skandal! Lidija pokušava da stupi u kontakt s medijima i vlastima već skoro deset godina i sve to vreme niko ne reaguje. Da javnost nije saznala za tragediju u Austriji, niko ne bi čuo za Lidiju. Ko zna koliko još ovakvih slučajeva ima u svetu - izjavio je Mikovski.
fakti
- Nataša Kampuš osam godina bila je zatočena u podrumu Volfganga Priklopila u blizini Beča
- Tri austrijske devojčice majka je držala zatvorene u kući u predgrađu Linca sedam godina
- Sabinu Derden (12) zlostavljao je belgijski pedofil Mark Dutroa 80 dana
- Džun Kandelario tri godine je zaključavala svog unuka u maloj štenari 11 sati dnevno dok je ona bila na poslu
- Elizabetu Fricl otac Jozef držao je zaključanu 24 godine u podrumu, gde je zlostavljao i napravio joj sedmoro dece
(Pressonline)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava

|
|
ko zna koliko jos takvih nesrecnica ima
mozda ispred nosa nam...
ne obracamo paznju ili necemo da se mesamo u tudja posla?
|
_________________ www.ONE.org |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Biće još takvih izjava u javnosti. Najbitnije je da su žrtve sad počele javno da govore o tome i da pokazuju prstom na one koji nisu reagovali dok je bilo vreme!
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Mnogo toga ima u svetu , pa me nebi začudilo da ima i kod nas
|
|
|
| |
|
 |
vukbojan Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 48
Datum registracije: 24 Nov 2007 Poruke: 12

|
|
Nije da niko nece da reaguje iz okruzenja; nego su tu presudni drzavni organi - najmanje policija, vise tuzilastvo, a najvise sud i sluzba socijalne pomoci. Prvo, veliki broj policajaca su i sami siledzije u svojoj kuci; tuzilastvo tuzi kad ne treba i ne tuzi kad treba; sudije presudjuju samo kako se advokati dogovore, a u socijalnoj sluzbi su i sami socijalni slucajevi.
Svi slucajevi zlostavljanja su skriveni, postoji samo sumnja komsija i rodjaka. Kad neko i prijavi nesto sumnjivo, a niko ne reaguje iz drzavnih sluzbi, naravno da taj ispadne smesan. I to svi unapred znaju. Pa ko hoce "da se pravi pametan" i prijavljuje nek izvoli...
|
_________________ Boki |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|