www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

De Oliveiri Zlatna palma za životno delo
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 20, 2008 3:10 pm    Naslov poruke: De Oliveiri Zlatna palma za životno delo Na vrh strane Na dno strane

Portugalskom režiseru Manoelu de Oliveiri, koji u decembru puni 100 godina, na Kanskom festivalu dodeljena je Zlatna palma za životno delo.

Priznanje je filmskom veteranu uručeno u ponedeljak, na svečanosti kojoj su prisustvovali članovi žirija, kao i američki glumac i režiser Klint Istvud.

De Oliveiri je na sceni dvorane Limijer priznanje predao francuski glumac Mišel Pikoli, sa kojim je portugalski režiser često sarađivao.

"Veoma sam dirnut ovom Palmom koju sam napokon dobio", izjavio je De Oliveira.

"Izuzetno cenim što sam je dobio na ovaj način jer ja baš ne volim takmičenje sa kolegama. Ovo je najbolji način da se neka nagrada dobije".

Rođen 1908. u Portu, De Oliveira, koji za sebe kaže da je poslednji preživeli iz "dobrog starog vremena nemog filma", najznačnija dela snimio je posle navršene 60. godine, a najšira publika ga je upoznala tek posle njegovog 80. rođendana.

Njegov prvi Manoela de Oliveira, amaterski dokumentarac "Rad na obalama Doura" datira iz 1931, a tokom karijere snimio je, pored ostalih, filmove "Prošlost i sadašnjost", "Pogubna ljubav", "Cipelica od satena", "Moj slučaj", "Ljudožderi", "Ne ili uzaludna slava komandovanja", "Dan očaja", "Dolina Avram", "Kutija" i "Manastir".

(Beta)

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 21, 2008 3:18 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Opasan momak nema šta

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> De Oliveiri Zlatna palma za životno delo Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon