www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Matori brucoš među vajarima
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 23, 2008 2:49 pm    Naslov poruke: Matori brucoš među vajarima Na vrh strane Na dno strane

Samo onaj ko zna šta želi, može da dođe do cilja. Takav je četrdesetčetvorogodišnji Lazar Andrijašević, iskusni autolimar, ali i bivši muzičar, vlasnik šlep-službe, svetski putnik.

Odnedavno, pod "stare dane", postao je brucoš na Likovnoj akademiji u Beogradu, pišu Novosti.

Dugo se spremao na korak da kao matorac upiše prvu godinu Odseka za vajarstvo. Marljivo je učio i, sve u svemu, potpuno se posvetio umetnosti.

Na zajedljiva pitanja da li se kasno odlučio na ovu rabotu, on umesno odgovara:
"Ako čovek od 60 godina može da počini krivično delo i ode u zatvor, zašto ja sa 40 i "kusur", ne mogu sebe da nagradim za naporan rad celog života i posvetim se onome što najviše volim"?

I tako počinje njegova priča.

"Sve je krenulo tako što je moja bivša devojka bila profesor likovnog u srednjoj školi u Kovinu. Provodila je vreme slikajući i "zarazila" me je, pa sam se uz nju i ja oprobao s četkicom. Međutim, pošto sviram nekoliko instrumenata, držim limarsku radnju i slikam, jednom mi je rekla da ne mogu sve to da radim u isto vreme, nego da moram da upišem Akademiju. Tada sam se zainatio, pa sam prvo vanredno završio srednju školu, koju sam prethodno napustio, a zatim nekoliko godina išao privatno u Centar za likovno obrazovanje u Šumatovačkoj ulici. Za prijemni na Akademiju pripremali su me profesori Kemal Ramujkić i Milenko Mandić", objašnjava Lazar.

Kada je sa uspehom prošao prijemni ispit, Andrijašević se pojavio kod sekretara fakulteta sa potrebnim dokumentima.

"Odmah su mi rekli da roditelji ne mogu da prijavljuju ispite, već dete mora da dođe lično. Pa, ja sam "dete"! - dreknuo sam. Na izlazu iz zgrade Akademije grupa roditelja me je dočekala s osmehom irečima: "Vidimo, srećni ste, dete vam se upisalo!".

Sada je Andrijašević student kod profesora Dušana Petrovića, koji je samo dve godine stariji od njega. Kaže, celog života je trčao za novcem, zato je sada rešio da svoju autolimarsku radnju prepusti prijatelju, a on da postane siromašni student.

Andrijašević se kao novopečeni brucoš susreo još sa nekim problemima.

Kada je otišao da traži povlasticu kao redovan student, u GSP su ga odbili, iako je doneo dokaz o redovnom studiranju. Pravilo je da "povlašćeno" u gradskom prevozu mogu da se voze samo redovni studenti do 27 godina.

"Stajao sam na šalteru GSP i pokušavao da objasnim svoj status kada je u razgovor "upao" jedan penzioner. Reče kako i on ima "jednog takvog koji sto godina studira". Ali, ja sam tek upisao", objašnjava Lazar svoj nesporazum.

Zbog svega je odlučio da diplomira ekspresno i kaže da će posle Akademije da se kandiduje za predsednika ili makar ministra prosvete.

"Ako mi ni to ne uspe, ponovo ću biti autolimar"! – kaže on.

Lazara drugačije zovu Marli. Nadimak nije poneo zbog veštine u muziciranju i poređenja sa rege-legendom Bobom Marlijem, već zato što se na šatrovačkom, u beogradskom žargonu, njegov zanat - limar, izmenom slogova u reči, upravo tako izgovara.

Ovaj neobični čovek svira klavir, gitaru, harmoniku i trubu. Čak je išao na časove kod Aljoše Polikarpova, koji je bio zadovoljan načinom na koji je Andrijašević napredovao i čak mu ponudio besplatne časove samo da nastavi školovanje.

"Nisam mogao da nastavim, Akademija mi je bila najpreča. Tako sam odustao od nekih velikih strasti da bih okončao studije i postao akademski vajar", priznaje on.

A, na pitanje zašto se još nije oženio, naš sagovornik jetko primećuje:
"U Beogradu sve devojke hoće da se udaju isključivo za Kariće! Zato više volim da se družim s "avlijanerima", napuštenim džukcima. Oni me najbolje razumeju..."

(Novosti/Mondo)

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 24, 2008 7:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

To je dokaz da godine me mogu biti prepreka

fingold
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 24 Maj 2008
Mesto: Nepoznato organima gonjenja!

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Maj 25, 2008 4:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tip je baš car! Very Happy

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Matori brucoš među vajarima Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon