:: |
| Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
"Prodajem magnete za razne namene", kaže oglas. Ako vam, kojim slučajem, nije jasno koje su to namene, tu je, uz broj telefona, i objašnjenje koje - nisu! "Nikako ne koristiti za zaustavljanje električnog ili gasnog brojila", glasi nastavak.
Neverovatan je broj artikala na beogradskom tržištu za koje bi se prosečan građanin zakleo da mu nikada neće trebati. Većina, ipak, nađe svoje kupce.
Prodavci ovih nesvakidašnjih proizvoda svoju robu nude preko oglasa, Interneta, od vrata do vrata, a neke možete naći i na rafovima dućana.
Jedan, tako, preko novina "valja" polovne železničke pragove. Komad - 300 dinara. Poreklo robe ne može da otkrije (poslovna tajna, šta li!?), ali tvrdi da su kupci uglavnom stolari, koji od teškog drveta prave "sve i svašta".
"Mamutov zub i srneći rogovi", koncizan je, opet, drugi trgovac.
"Našao sam dva zuba mamuta u pesku u Dunavu", objašnjava "prodavac".
"Jedan sam poklonio Prirodnjačkom muzeju, a drugi odlučio da prodam. Zub je zdrav, ispravan, valjda očnjak. Ne znam ni koliko da ga cenim, možemo da se dogovorimo. A srneće sam rogove, baš lepe, sam doneo iz Bosne. Dao bih ih jeftino, za po 1.000 dinara", kaže on za "Novosti".
U ponudi su i "elektrošokeri, omamljivači, paralizatori, samoodbrambeni aparat najnovije generacije".
I sve to ne bi bilo toliko čudno da trgovac ne tvrdi da ova spravica, koja staje i u nežnu žensku šaku, prema nasilniku emituje - 600.000 volti!
Mnogo skromniji je prodavac elektronskih rasterivača krtica, miševa i pacova, koji se ograničio na "kućnih" 220 volti.
Sve je veća ponuda i "špijunskih" proizvoda: snimač 50 sati razgovora sakriven u hemijskoj olovci, koji se aktivira - glasom. Spravica košta "tričavih" par stotinaevra.
Tu je i uređaj koji će pokazati da li vam prisluškuju telefon, ali i onaj kojim vi možete da pratite razgovore i SMS-ove na tuđem broju.
Ako je suditi po zakupljenom prostoru, hit su i mikroprisluškivači, koji staju na vrh prsta.
Posebna poslastica za sve nesuđene Džejms Bondove iz Srbije je "prostorni prisluškivač", za kojeg trgovac tvrdi da je - "neograničenog dometa"!
Ne manjka ni afrodizijaka. Skrivaju se i pod nadimcima "melemi", "preparati", "tablete". Neki su otišli korak dalje, pa nude "originalne nemačke španske mušice". Postoji, verovali ili ne, i "švedska" varijanta ovog "leka" - valjda za posebno "hladne" ljubavnike?
Između ličnih oglasa skrivaju se i "kapi za buđenje seksualne želje kod pripadnica lepšeg pola". Jedino što, nažalost, ne piše je da li deluju i na - tuđe žene.
Ni kafane, dućani i prodavnice nisu pošteđeni bizarnih naziva. Tako u Beogradu postoje kafane "Razvod braka", "Tuđa briga", "Čutura", "Klub ljubitelja manekenstva". Pekara u dvorištu osnovne škole u Vrčinu zove se "Hleba i igara", tamošnja piljara "Životinjsko carstvo", apoteka u Sopotu je "Grip" (!), a postoje i pečenjara "Kuća roštilja Velikog brata", prodavnice mobilnih telefona "Taraba" i "Bla-bla"...
Legendarni su, po imenima, već deterdženti "Biljana" (za belo platno) i "Pompa", čokolade porodične ("Braco" i "Seka") i čokolade patetične ("Volim te", "Samo ti" i "Nedostaješ mi"), bombone "Uzmi dve" (A zašto ne tri? Ili pet? Ili - sve?), ali se nedavno u beogradskim dućanima pojavio i krem sir posve neobičnog naziva - "Krele"!
Simpatično, mada pomalo dvosmisleno ime nosi i "Hrčko", preparat na bazi tajlandskog bilja, koji će vam, navodno, pomoći da se rešite hrkanja zauvek.
(Novosti/Mondo)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|