:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Četrnaestogodišnja Dragana Šević iz Rume poginula je preksinoć, a njen momak Igor T.zadobio je teške povrede na glavi kada je na njih pao kameni krst sa jednog od spomenika na kapeli Starog groblja u Rumi.
Nesreća se dogodila posle 23 sata, kada se devojčica, prema saopštenju Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, popela na stepenicama na ravan krov kapele, gde su postavljena tri kamena spomenika sa početka dvadestog veka. Devojčica se potom popela i na kameno postolje spomenika.
- Usled nestabilnosti, postolje se zaljulalo i devojčica je pala zajedno sa krstom. Gornji deo krsta je pao preko devojčicine glave, tako da je umrla na licu mesta - navodi se u saopštenju policije.
U nesreći je, kako saznaje „Blic“, povređen i Igor T, koji se zabavljao sa Draganom. Lekari su mu konstatovali prelom vilice i stavili 15 kopči na glavu. Nesrećni mladić poslednjih dana dogovarao se sa Dragana u kom će kafiću organizovati žurku za svoj 18. rođendan.
Dragana i Igor kobne večeri bili su na groblju sa još desetak drugova i drugarica.
- Bilo je tu celo društvo. Malo su pili, šalili se. I ranije smo tu svraćali, kad bi pobegli sa časova, a dolazili smo i uveče. Mnogo puta smo sedeli na tom spomeniku - pričaju dečaci koji su se juče okupili na mestu nesreće.
- Drug koji je bio na groblju nas je zvao posle ponoći i rekao šta se dogodilo. Odmah smo dojurili. Policija nam nije dala da uđemo. Samo smo čuli plač i vrisku. Kasnije su nam rekli da su se Dragana i njen momak Igor popeli na kapelu. Naslonili su se na spomenik, a onda se otkinuo gornji deo. Oboje su pali. Njoj je ploča pala na glavu i ubila je. Na mestu je umrla. Ne znam šta se posle dešavalo. Čuli smo da su se svi razbežali, kad se to desilo, od straha, a da se kasnije deo društva vratio i pozvao hitnu pomoć. Dragani međutim nije bilo spasa - pričaju dečaci.
Nastradala Dragana Šević ćerka je Đorđa Ševića, koji je kao pripadnik paravojne formacije „Osvetnici“ osuđen na petnaest godina zatvora zbog otmice i ubistva 16 Muslimana iz Sjeverina. Dragana je živela u Rumi sa babom, dedom, stricem i njegovom decom.
U kući porodice Šević juče muk i tišina. U dvorištu kuće okupio se veliki broj prijatelja i komšija. Došla je i njena majka koja živi u Beogradu
- Lekari su morali da joj daju lekove za smirenje, kao i mojoj majci. Svi smo u šoku. Spremao sam sina u vojsku, a zatekla nas ovakva tragedija. Bila je dobro dete i dobar đak - priča potreseni Draganin stric Petar Šević. On kaže da je njegov otac juče pre podne bio u zatvoru u Sremskoj Mitrovici i da će Đorđe Šević prisustvovati sahrani.
- Đorđe će doći uz pratnju policajaca. Poručio nam je da ne smemo nositi kovčeg iz kuće dok ne dođe - kaže Petar.
Na krovu kapele gde je devojčica nastradala i juče se mogli videti tragovi krvi i nekoliko limenki piva, a u saksiju pored spomenika gde je nastradala prijatlelji su stavili njenu sliku, buket cveća i poruku „Poslednji pozdrav našem anđelu koji će večno živeti u našim srcima i koju nikad nećemo zaboraviti“. U potpisu: „Jelena, Petar, Nemanja i Marko“.
(Blic)
|
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Užasno... Šteta, lepa devojčica...
Zar nije bilo nekog pametnijeg mesta za izlazak (oko ponoći) od groblja?
|
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
Bas kao sto rece coco .. zar nije bilo boljih mesta za skrivanje ( verovatno se krili ) nego na groblju ..
Zalosno je to sto zivoti tako odlaze .. ali .. sta da se radi .. protiv sudbine se ne moze
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Kako ne razmisljaju o posledicama, ne mogu da shvatim
|
|
|
| |
|
 |
milannik1 Mr. Bombastic

|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 1224

|
|
|
stvarno zalosno, nemam reci...
|
_________________ Better to want something you don't have, or to have something you don't want.
Danny Crane |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Čitam danas u novinama da je to bilo popularno okupljalište mladih. Neki su pričali da su ujutro viđali mamurnu omladinu, a tokom cele noći se čuje pesma i galama.
Policija tu ništa ne može, čuvara nema, a zidovi su niski i lako se preskoče...
Ima li Ruma uopšte neki pristojan kafić, trg, park, korzo...? Sumnjam da njeni vršnjaci uopšte i znaju šta je korzo...
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
| |
|
 |
Konjanik Ludi Bosanac

|
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje

|
|
| coco_bill je napisao/la sledeće: | | ...Policija tu ništa ne može... |
Ovo meni zapade za oči. Kako ne može ba policija ništa. Ma nea šanse da se ovdje u Sloveniji tako nešto desi. Čuj, groblje, popularno okupljalište mladih??? Ej ba, halo!!!
Šteta djevojke, mlada, ljepa, i ode u smrt zbog gluposti! Ajde, popela si se gore, kud češ još na krst da se penješ?? Ma ne mogu da shvatim, šta se dešava sa omladinom danas. Ne ide u ovu moju glavurdinu, nikako. Pravili smo i mi gluposti, al brate dragi, nama je bilo omiljeno mjesto, pred zgradom, ili ako se izašlu u grad, na promenadu. Trg mladosti, mislim da se i danas tako zove. Erilla bi mogla potvrditi
Ne znam, fakat mi nije jasno, šta je to u glavi djece danas. Ili smo mi omatorili, pa ne znamo šta valja, ili su ta djeca toliko glupa pa oni znaju šta valja.
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|