www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Promocija domaćeg SF animiranog filma
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 10, 2008 3:48 pm    Naslov poruke: Promocija domaćeg SF animiranog filma Na vrh strane Na dno strane

Dugometražni animirani film za odrasle "Tehnotajs - Edit i ja" reditelja i scenariste, inače našeg poznatog strip crtača i ilustratora Alekse Gajića, pojaviće se u bioskopima u novembru. Inserti ovog SF crtaća će biti prikazani na Egzitu u Novom Sadu u subotu 12. VII na "Urban bug stage" u 21:40, najavljeno je u kafeu Radija 021 na promociji ovog projekta.
U središtu priče ovog animiranog naučnofantastičnog filma, čija je radnja smeštena u Beograd 2047, jeste devojka Edit, studentkinja psihologije. Pošto joj ni šesti put ne polazi za rukom da položi jedan ispit, ona odlučuje da ugradi čip uz pomoć kojeg će, nada se, savladati prepreku na fakultetu. Međutim, po ugradnji implanta počinju da joj se dešavaju stvari koje joj potpuno menjaju život.
Film je rađen u 2D i 3D animaciji, a stilski uzor su bile japanske anime. "Tehnotajs - Edit i ja" prema najavama, poseduje autentičnu atmosferu ostvarenu i kroz specifičan likovni izraz prenet iz poznatog Gajićevog stripa serijala "Tehnotajs".
- Volim naučnu fantastiku jer ona opisuje stvari koje su neverovatne, da bi se, kada malo razmislite, ispostavilo da su ipak moguće. Lik Edit je zamišljen tako da bude što jednostavniji. Ona je devojka iz komšiluka sa kojom se gledaoci mogu lako identifikovati. Priča je bazirana na situacijama koje bi se mogle dogoditi sada, a donekle karikaturalno preneo sam ih u milje budućnosti - kaže Gajić koji očekuje da će njegov film biti zanimljiv i domaćoj i stranoj publici. Posle uspešne karijere u inostranstvu (radi za poznatu strip izdavačku kuću "Solej"), za Gajića je ovo nova oblast delovanja.
- Postao sam željan novog izazova, a kada sam upoznao glumca i producenta Zorana Cvijanovića iz kuće "Jodi" stekli su se uslovi da uradim svoj debitantski film - izjavio je Gajić.
Animiranim likovima za ovaj film glasove su pozajmili naši poznati glumci među kojima su Srđan Todorović, Nikola Đuričko, Petar Kralj, Seka Sabljić, Nebojša Glogovac, Marija Karan, Boris Milivojević, dok u naslovnoj ulozi svojim glasom nastupa Sanda Knežević.
Na Egzitu će, kako je najavljeno, u okviru promocije nastupiti i grupa "Prototip" koja je radila muziku za Gajićev film.

Izvor: Dnevnik

Po­sle še­sto­go­di­šnjeg aran­žma­na sa fran­cu­skom iz­da­vač­kom ku­ćom So­leil i oko 300 ko­lor­nih strip-ta­bli, re­šio sam da se oku­šam u ne­če­mu dru­ga­či­jem (ma­da ne pre­vi­še), a to je cr­ta­ni film. Mo­žda se ne­ko od lju­di ko­ji ovo či­ta­ju se­ća mog stri­pa, ko­ji sam u sa­rad­nji sa Dar­kom Gr­ki­ni­ćem ura­dio 1998. kao di­plom­ski rad na FPUD-u. Film ima iden­ti­čan nad­na­slov, a na­slov je "Edit i ja".
Osim li­ko­va, vre­me­na i me­sta de­ša­va­nja ne­ma dru­gih ve­za sa spo­me­nu­tim stri­pom. Ori­gi­na­lan sce­na­rio, kao i re­ži­ja, mon­ta­ža, ani­ma­ci­ja i art di­rec­ting mo­je su de­lo. Za­pra­vo, reč je o auto­r­skom, ali na­gla­sio bih i ko­me­r­ci­jal­nom ani­mi­ra­nom fil­mu .
Da ja sad ne bih is­pao Su­per­men, mo­ram da ka­žem da mi u ce­loj stva­ri po­ma­že još osmo­ro lju­di ko­ji su u stal­nom rad­nom od­no­su, kao i ne­ko­li­ci­na njih ko­ji us­ka­ču kad za­tre­ba. Stu­dio pod na­zi­vom Black Whi­te 'n' Green osno­van je sa ci­ljem da iz­gu­ra ovaj ni­ma­lo na­i­van za­da­tak do kra­ja.
Što se ti­če vre­me­na za ko­je bi ovaj film bio re­a­li­zo­van, ne bih se usu­dio da prog­no­zi­ram, no mo­je op­ti­mi­stič­no pred­vi­đa­nje je go­di­nu da­na. Gla­so­vi glu­ma­ca (San­da Kne­že­vić, Sr­đan To­do­ro­vić, Zo­ran Cvi­ja­no­vić, Bo­ris Mi­li­vo­je­vić, Ne­boj­ša Glo­go­vac i dru­gi) su sni­mlje­ni. Sam po­če­tak fil­ma mo­že se po­gle­da­ti na: www.tec­hno­ti­se.com
Na­ša ide­ja je da ura­di­mo film ko­ji ne bi ni­ma­lo za­o­sta­jao za svet­skom pro­duk­ci­jom, a naj­vi­še bi svo­jom at­mos­fe­rom i sti­li­za­ci­jom pod­se­ćao na ozbilj­ni­je ja­pan­ske Ani­me.
Po­seb­no smo se skon­ce­tri­sa­li na pri­ka­zi­va­nje Be­o­gra­da u bu­duć­no­sti. Kad sam raz­mi­šljao o tom Be­o­gra­du ni­sam ga vi­deo kao go­mi­lu fu­tu­ri­stič­kih zgra­da, već kao sa­da­šnje sta­nje gra­da pro­pu­šte­no kroz pri­zmu ra­zno­ra­znih fu­tu­ri­stič­kih “gad­ge­ta” ko­ji­ma ni­sam da­vao emo­ci­ju hlad­nog i stro­gog ne­go sim­pa­tič­no-otr­ca­nog.
Ta­ko­đe sam po­no­san što mo­gu re­ći da film ni­je za de­cu; ra­di se o ozbilj­noj SF be­o­grad­skoj pri­či u bu­duć­no­sti ko­ja sa­dr­ži sve što bi tre­ba­lo da sa­dr­ži i do­bar ko­mer­ci­ja­lan sce­na­rio.
Za sa­da ima­mo ne­što ma­nje od 10 mi­nu­ta, a film bi na kra­ju tra­jao oko 70 mi­nu­ta.
Eto ta­ko, a sad za­vr­ni­mo ru­ka­ve i na­sta­vi­mo!

Izvor: Urban bug

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Promocija domaćeg SF animiranog filma Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon