:: |
| Autor |
Poruka |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Italijanska javnost je šokirana pričom o romskoj devojčici iz Srbije koju su roditelji prodali za 17.000 evra, pa je već u 12. godini postala majka. Cela priča izašla je na videlo kada je devojčica, inače rođena u Nemačkoj, donela na svet bebu u porodilištu u Breši. U bolnicu ju je doveo "muž", Muhamet I. (21) sa Kosova, čiji roditelji već 18 godina žive u ovom lombardijskom gradu. Bolničko osoblje, zbog očiglednog dečjeg izgleda porodilje, odmah po Muhametovom priznavanju očinstva, prijavilo je slučaj policiji.
Istraga je utvrdila da su Muhametovi roditelji lane otišli u Srbiju da pronađu ženu za svog sina, jer je po njihovom mišljenju, trebalo što pre da se ženi. Tada 11-godišnja devojčica je kupljena za 17.000 evra, iako je familija od prosaca tražila 25.000. Kad je posao ugovoren, organizovana je i proslava i devojčica je ilegalno uvedena u Italiju, gde je napravljena dvodnevna svadba, na kojoj su se okupile i vođe romskih klanova iz severne Italije.
Naravno, zvaničnog venčanja nije bilo jer je "mlada" tek stigla do dvocifrenog broja godina. Otrgnuta od svoje porodice, u stranoj zemlji bez ijednog poznanika ili rođaka, devojčica je bila primorana da prihvati novu "porodicu", jer su tako hteli njeni roditelji. Tri meseca od dolaska u Italiju ostaje trudna. Noć pred porođaj, njen "muž" ju je, s ocem, doveo u porodilište u Breši i tu ostavio. Količina njene naivnosti i nezrelosti se najviše očitovala u njenom pitanju babicama:
– Zar je moguće ostati trudan od spavanja s muškarcem?
Elem, iz porodilišta je mama-devojčica odvedena u jedno prihvatilište u okolini Breše, a njen tobožnji muž je završio u zatvoru. Po italijanskom zakonu, on je počinio dva teška krivična dela: seksualno nasilje i dovođenje u ropski položaj maloletnika, jer po Ženevskoj konvenciji, brak u kojem jedan od supružnika nije mogao da ga odbije, jednak je podvođenju u ropstvo. S druge strane, devojčica je takođe pod kontrolom jer postoji ozbiljna opasnost da krivično delo bude ponovljeno, pošto je ona po porođaju tražila da vidi svog "muža" i da se vrati u kuću gde živi s njim, njegovim roditeljima i četvoricom braće.
Sudija za preliminarnu istragu Silvija Milezi, koja je odredila pritvor za Muhameta i nadzor u adekvatnoj instituciji za 12-ogodišnjakinju, navela je u obrazloženju odluke da je devojčica u potpunoj psihološkoj potčinjenosti zbog njenih godina i činjenice da ilegalno boravi u Italiji.
– Jasno je da se radi o iskorišćavanju fizičke i psihičke superiornosti optuženog sposobnog da uslovljava slobodnu volju žrtve, o čemu svedoči i volja devojčice da se vrati u porodicu optuženog – stoji u obrazloženju.
Muhametov advokat Enco Tromako kaže da njegov klijent nije počinio krivično delo jer je poštovao običaje svog naroda i zemlje porekla.
– Porodica mog klijenta je utučena, ne razume zašto im je sin u zatvoru, a snaja i unuk u državnom prihvatilištu – kaže advokat.
Ipak, da se ne radi o poštovanju običaja Roma iz Srbije, svedoče drugi Romi iz okoline Breše.
– Kod nas jeste običaj da se nosi novac kad se prosi mlada, ali ne da bi je kupili već odali priznanje porodici koja je izvela mladu na pravi put. Trenutno cena varira između 20.000 i 25.000 evra. Ipak, ne daje se kod nas kćerka tako mlada, svakako ne sa 11 godina – tvrdi predstavnik Roma u Breši Osmani Bajram.
Pobunili su se i drugi predstavnici Roma iz severne Italije koji su želeli da preciziraju da se njihove ćerke ne udaju pre 16. godine i uglavnom mogu same da izaberu svog muža.
(Željko Pantelić)
Izvor: Dnevnik
|
|
 |
slatkica-be Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 31 Jan 2008 Poruke: 146 Mesto: belgijaaa

|
|
mislim to je kod njih sasvim normalna stvar znam djevojku koju su prodali za 25 000 eura
vec od 10 god ih vode na razne svadbe ne bi li ih sto bolje prodali
|
_________________ Znala sam o tebi, znala sve
pala ti na grudi ledene
tamo samo kamen kuca
tu gde ljubis, koza puca
Znala sve i na sve pristala
samo jednom sam zablistala
nije ljubav sve sto vidis
zato pazi kome zavidis |
|
| |
|
 |
marko_reaper Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 34
Datum registracije: 30 Okt 2007 Poruke: 41

|
|
|
bolest....zaboga pa razlika 16-21 je previse...a kamo li 12-21...
|
|
|
| |
|
 |
mitrovicm Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 1

|
|
Da Cigani misle samo na pare daje nam na znanje i ova vest da su cigani prodali dete za 17000 eura.Znaci zakljucak je da su im pare vaznije od njihovog deteta.A evo i jos jednog dokaza.Devojcica od 12 god.je rodila bebu.Da sam ja na njenom mestu ja bi prvo zavrsio makar osnovnu skolu i onda bi poceo da pravim decu.Ciganima nije lako
|
|
|
| |
|
 |
poison ~Chase The Sun~

|
Godine: 42
Datum registracije: 10 Jul 2004 Poruke: 6599 Mesto: ¤In The Land Of The Holy Sun¤

|
|
|
Tim Ciganima treba stat na kraj.I tom prodavanju i biranju na silu bračnog partnera, a i sakaćenju djece da bi mogla prosit.Svaka čast onima koji su se ostavili glupih običaja i žive normalno i obrazovano, al malo je takvih.
|
|
 |
Mr. Bond IntruderSRB™

|
Godine: 36
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd

|
|
Ciganska posla
Pa sto se chudite ko da je sad to neshto novo ..... ovamo kukaju kako nemaju uslove za skolovanje a prave decu u 11.... pa ne moze to zajedno nikako...... nek se dogovore prvo
|
|
|
| |
|
 |
Anetty Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 19 Nov 2007 Poruke: 41 Mesto: Nis

|
|
ovo je strasno.
jadna devojcica.
|
_________________ I`am what I`am,and that something you can never BEE! |
|
| |
|
 |
♥ QueeN ♥ [°mama 3 anđela°]
![<b>[°mama 3 anđela°]</b> <b>[°mama 3 anđela°]</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
 |
Datum registracije: 15 Feb 2008 Poruke: 15445 Mesto: ♥ Sakrivena u Njegovom Pogledu,Zarobljena u Njegovom Srcu,Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju ♥

|
|
| |
|
 |
Jejaorka ~Angel azul~

|
Datum registracije: 03 Apr 2008 Poruke: 39404

|
|
Toga ima i ovde...mame postaju sa 14 godina...takvih je pun dom u kome radim...
|
U svijetu tajni mi nismo sami...
|
|
| |
|
 |
Gertie ◊Poker Face◊

|
Godine: 39
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 5281 Mesto: Neću da ti kažem, ćelavi!

|
|
Joj, Bože, jadno dete...
Evo još jednog dokaza da cigani misle samo na pareČ u mom mestu, dečak ciganin, inače strašno sladak i fin, upao je u prazan bazen i za oporavak treba da mu se kupi neko korito, ne znam stvarno čemu služi, i njegov otac je uzeo 40000 od firme u kojoj radi pod izgovorm da mu treba za to i kupio je kola a ostatak novca je popio.
|
|
 |
***LaNe*** ~SpEEdy GonSaleS~

|
Godine: 40
Datum registracije: 29 Mar 2006 Poruke: 16047 Mesto: ***Sedmo Nebo***

|
|
I gdje je tu pravda. Pa to je dijete. Grozno. Očaj živi.
|
| |
|
 |
♥ QueeN ♥ [°mama 3 anđela°]
![<b>[°mama 3 anđela°]</b> <b>[°mama 3 anđela°]</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
 |
Datum registracije: 15 Feb 2008 Poruke: 15445 Mesto: ♥ Sakrivena u Njegovom Pogledu,Zarobljena u Njegovom Srcu,Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju ♥

|
|
|
U ovoj priči su roditelji dokazali da ne zaslužuju svi imati tu titulu čiji je naziv ''Roditelji''.
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|