www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Žene će same da prave decu
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 40

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 13, 2008 3:29 pm    Naslov poruke: Žene će same da prave decu Na vrh strane Na dno strane

Zamena gumice na slavini, otvaranje tegle sa krastavcima, istresanje tepiha, pravljenje dece... Zahvaljujući engleskom naučniku Karimu Najerniji, skraćuje se spisak stvari za koje su ženama neophodni muškarci. Tim profesora sa Univerziteta u Njukaslu smislio je način da napravi „žensku spermu” od koštane srži žene, što bi, plaše se etičari, moglo da isključi muškaraca iz procesa razmnožavanja. U nastojanju da pronađe nove načine za lečenje steriliteta, genetičar Karim Najernija već je iskoristio mušku koštanu srž da „stvori” spermatozoide, što bi trebalo da pomogne muškarcima da izleče sterilitet. On je ponovio uspeh s matičnim ćelijama embriona žene i sada planira da zatraži etičku dozvolu da ćelije koštane srži žene „pretvori” u spermu. Naučnici su uzeli matične ćelije iz koštane srži žene, kako bi uz pomoć različitih hemikalija i vitamina podstakli matične ćelije da se, unutar tkiva, razviju u ćelije spermatozoida. Ali da bi počeli s testovima, potrebna im je dozvola donatora koštane srži, bolnice i etičkog komiteta.

„Ima tu još posla. Profesor Najernija je stvorio ”nezrele„ spermatozoide. Oni još uvek nisu prošli kroz proces mioze, koji obezbeđuje da imaju dovoljnu količinu genetskog materijala za oplodnju”, ističe dr Robin Lovel Badž, kolega prof. Najernije, iz Nacionalnog instituta za medicinska istraživanja u Londonu.

Dr Lovel Badž ukazuje na još jedan problem. Pošto jajašca i spermatozoidi zajedno stvaraju emrion, oni moraju da startuju taj proces svako sa polovinom potrebnom genetičkog materijala. Postojanje dva X-hromozoma je nekompatibilno s tim i, štaviše, potrebni su im geni Y-hromozoma da bi prošli kroz miozu, čime se vrtimo ukrug, kaže dr Lovel Badž, koji je ubeđen da plan prof. Najernije neće „upaliti”.

„Takođe, nasleđujemo gene od oba roditelja. Ali postoje i oni njegovi ”obeleženi„ delovi za koje koristimo materijal samo sa majčinog ili očevog DNA. To može da osujeti pokušaje da od muškarca dobijemo jajašca, a od žene spermu”, dodaje dr Lovel Badž.

Stvaranje dece od dva ženska roditelja otvara gomilu etičkih pitanja. U nedostatku muškog Y-hromozoma, deca tako rođena biće isključivo ženskog pola.

To takođe omogućava lezbijskim parovima da imaju decu čiji će obe biti roditelji - spermatozodi stvoreni iz koštane srži jedne žene mogli bi da oplode jajnu ćeliju njene partnerke. Ako imamo u vidu i to da su brazilski naučnici uspeli da matične želije miša pretvore u spermu i jajašca, a sada izvode oglede na ćelijama kože, znači da će i homoseksualci uskoro moći da, dajući parčence kože, „dobiju” jajašca. Kada ta jajašca oplode spremom svog partnera, bebu će moći da odgaje u „iznajmljenoj” materici.

Oko jednog se, međutim, svi slažu. Da muškarac bude majka a žena otac, bio bi ogroman uspeh za nauku koji će moći da se uporedi sa stvaranjem prve bebe iz epruvete, pre 30 godina.

(Blic)

edit by jecika_84: dodata slika i vest dignuta na portal, hvala Wink

Srce.Balkansko
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 39

Datum registracije: 22 Jun 2008
Mesto: Njemacka

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 14, 2008 9:53 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

O boze, znaci tako ne trebaju nam muskarci ni za to? pa interesuje me kako ce te majke decu da odgajaju i kako mu misle kasnije objasniti situaciju... stvarno je preterano.. Confused

Mr. Bond
IntruderSRB™
<b>IntruderSRB™</b>

Godine: 36

Datum registracije: 04 Apr 2005
Mesto: Beograd - Novi Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 14, 2008 10:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Srce.Balkansko je napisao/la sledeće:
O boze, znaci tako ne trebaju nam muskarci ni za to? pa interesuje me kako ce te majke decu da odgajaju i kako mu misle kasnije objasniti situaciju... stvarno je preterano.. Confused

Pa to niko ne zna. Ja nemam pojma sta se bre ovo desava?

Redovno chujem od zena prichu u fazonu "sta ce nam muskarci u zivotu" a josh ne chuh muskarca koji je to rekao za zene (mozda u nekom internom sirenju one stvari ali da to ozbiljno misli - nijedan!)... Ne smem ni da zamislim sta bi bilo da muskarci probaju sami da prave i odgajaju decu - pa to bi bio smak sveta .....

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 49

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 14, 2008 1:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Neka one sebi same prave sta ih volja ali ja i dalje ostajem pri tome neka nama zenama muskaraca a i muskarcima nas zena...ono sto je Bog dao neka tako i ostane...

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 45

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 14, 2008 1:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ko hoce, hoce, ko nece, ne mora Wink

" I know the way to fuck them all...."

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 41

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 14, 2008 3:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

To je sasvim glupo .. praviti sam sebi dete .. mislim .. stvarno .. no .. kako ko odluci ..

KLICIC
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 39

Datum registracije: 04 Jul 2008
Mesto: Cazin

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 15, 2008 4:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

crnibiser je napisao/la sledeće:
Neka one sebi same prave sta ih volja ali ja i dalje ostajem pri tome neka nama zenama muskaraca a i muskarcima nas zena...ono sto je Bog dao neka tako i ostane...

To to to,, to je to

andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada

Godine: 41

Datum registracije: 04 Jan 2005
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 15, 2008 7:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nisu normalni.. samo ne znam zasto toliko zele da izbace muskarce iz zivota..
prvo vibratori sad i zenski spermatozoidi Rolling Eyes pitam se samo kakva ce onda deca biti dve zene Rolling Eyes

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 15, 2008 10:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Boky je napisao/la sledeće:
To je sasvim glupo .. praviti sam sebi dete .. mislim .. stvarno .. no .. kako ko odluci ..

PA sad, "praviti decu" u bukvalnom smislu. Laughing

The tears of a clown make the whole world laugh.

jerotije
rank
<b>rank</b>

Godine: 43

Datum registracije: 13 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 15, 2008 11:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Auuuu, al' ce da opadne IQ prosecnog stanovnika! Mr. Green

shomy-delija
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 18 Jul 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 18, 2008 5:15 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

[quote="Srce.Balkansko"]O boze, znaci tako ne trebaju nam muskarci ni za to? pa interesuje me kako ce te majke decu da odgajaju i kako mu misle kasnije objasniti situaciju... stvarno je preterano.. Confused[/quote]

Pa tad kad im budu objasnjavale,to ce biti normalno... Sad

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Žene će same da prave decu Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon