:: |
| Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Da šolja toplog mleka nije samo „bapski lek” protiv nesanice pokazalo je istraživanje bečkog profesora Hademara Bankhofera, koji je, međutim, zaključio da samo mleko nije dovoljno, već ga treba „obogatiti” bananom ili bilo kojom drugom namirnicom bogatom triptofanom. Ta dva sastojka u kombinaciji deluju idealno kao sredstvo za smirenje koje podstiče miran i opušten san. Kalcijum nije samo važan za izgradnju kostiju, već utiče i na nerve u mozgu, a ukoliko postoji nedostatak kalcijuma, osoba postaje nervozna i, u najgorem slučaju, može bolovati od psihoze koja vodi ka nesanici. Triptofan je životno važna amino kiselina koju organizam ne može sam da proizvede, jer se dobija iz mleka i biljaka i čak i u malim dozama može da pomogne da čovek zaspi.
Namirnice koje podstiču brz san su čaša toplog mleka pomešana sa polovinom banane, spanać, špagete sa sosom od bosiljka, na pari pripremljen plavi patlidžan ili brokoli, parče hleba namazano puterom od kikirikija...
(Tanjug)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Godine: 43
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
Sinoc bas sam pila mleka ali bio malo hladan
|
|
|
| |
|
 |
*pahulja* Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 36
Datum registracije: 06 Nov 2007 Poruke: 91 Mesto: necu da ti kazem celavi:)

|
|
Ja nesmem da pijem mleko,al...znam..da moja braca piju godinama..i sad ...su,jos nervozniji,i uopste ne mogu da spavaju...
|
|
|
| |
|
 |
poison ~Chase The Sun~

|
Godine: 42
Datum registracije: 10 Jul 2004 Poruke: 6599 Mesto: ¤In The Land Of The Holy Sun¤

|
|
|
Ma ja se uvijek borim da ne zaspim nakon toplog mlijeka, a primjetila sam bogme da je istina i za maslac od kikirikija.Mene on tolko umrtvi da ništa ne mogu nego zaspat.
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|