:: |
| Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Trudnice se stalno žale da nemaju nikakve povlastice. Kažu, niko im ne ustaje u gradskom prevozu, u redu čekaju kao i ostali, a retko ko im pritrči u pomoć kada nose teške kese.
Malo ko se neće složiti sa njima. Zato je Zoran Fofić, vlasnik novobeogradske pekare „Domaća pita - Fofa“ rešio da ženama u drugom stanju besplatno služi pite!
Pekarica u tržnom centru preko puta Studentskog grada u kojoj se već godinama prave i prodaju sarajevske pite, već dva meseca gosti trudnice besplatno. Vlasnik Fofa, po kom se i lokal zove, rešio je da započne akciju povlastica za trudnice u nadi da će ga slediti i ostali privatnici.
”Nedavno sam čitao članak u novinama o beloj kugi u Srbiji i odjednom mi je sinulo kako trudnicama stvarno niko ne pomaže. Pomislio sam da bih makar mogao da im ulepšam dan, ako ništa drugo. Odlučio sam da pite za ove dame budu besplatne, a dobiće koliko god mogu da pojedu”,kaže Zoran Fofić.
Na zidu je zakačen papir sa obaveštenjem „Besplatne pite trudnicama. Verujemo na reč“.
Prodavačice Sanja i Dragana čim uđe neka žena prvo odmere da li ima stomak, jer mnoge dame u drugom stanju i ne primete obaveštenje. Druge, misle da je u pitanju šala, a treće opet - insistiraju da plate. Radnice kažu da već imaju stalne trudne mušterije, ali i da su skromne.
”Uglavnom uzimaju po tri mala parčeta pite sa sirom i mesom. Ima i simpatičnih slučajeva. Jedna mlada žena je došla i rekla: „Sinoć sam zatrudnela“, i dobila je pitu, naravno. Skoro mi je jedna prijateljica ušla sa jastukom ispod bluze i tražila pitu. Šale se ljudi na taj račun, simpatičan im je gest. I trudnice se uglavnom oduševe. Jedna se čak i rasplakala. Ipak, većini je neprijatno, zahtevaju da plate, pa moram da ih ubeđujem da ne vade novac”, kaže Zoran.
Fofić kaže da se svima veruje na reč. Čak i ako bi neki muškarac rekao da je trudan i njega bu uslužili besplatno. Nedavno se prvi muškarac na svetu porodio, pa kaže, neće ni jačem polu oduzeti ovo pravo na besplatan obrok, ako su u drugom stanju.
Gazda Fofa kaže da bi trebalo svako da priredi neku sličnu sitnicu u skladu sa mogućnostima. Možda bi trudnice mogle, kaže on, da dobiju i besplatnu korpu u supermarketima. Osim u ovom lokalu, „fofa“ pite damama u drugom stanju poklanja i u pekari u Tržnom centru „Piramida“.
(Novosti/MONDO)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
milannik1 Mr. Bombastic

|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 1224

|
|
|
stvarno lep gest...
|
_________________ Better to want something you don't have, or to have something you don't want.
Danny Crane |
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
| |
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Godine: 43
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
A kako ako si trudna samo mesec dana pa se ne vidi Sala mala...
|
|
|
| |
|
 |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
^^ Pa lepo pise, veruju na rec
| Citat: | | Na zidu je zakačen papir sa obaveštenjem „Besplatne pite trudnicama. Verujemo na reč“. |
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
| milannik1 je napisao/la sledeće: | | stvarno lep gest... |
Apsolutno se slažem.
Nadam se da će i ostali slediti primer, a i daj Bože da nije uzalud...
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|