:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Na 48. saboru trubača, koji se u Guči održava od 6. do 10. avgusta, očekuje se oko 600.000 posetilaca, od čega će čak 50.000 gostiju stići iz inostranstva. Po prvi put u prestonicu trube stići će i brojni posetioci iz Hrvatske, koji su uglavnom rezervisali smeštaj u kampovima. Zanimljivo je da su Hrvati otkrili čari Sabora nakon što su prošle godine tamošnji mediji prvi put pratili dešavanja u Guči.
- Prošle godine, tokom Sabora, jedan hrvatski novinar je pravio reportaže i beležio šta se događa u Guči. Izgleda da se to našim komšijama veoma dopalo pa su počeli da rezervišu smeštaj na različitim lokacijama. Gosti iz Hrvatske su mahom rezervisali smeštaj u kampu jer, kako kažu, tako im najviše odgovara. Rekli su nam da jedva čekaju da dožive tu pozitivnu energiju i zabavu koja krasi Guču za vreme Sabora. Naravno, pitali su i za srpske kulinarske specijalitete - kaže Mirjana Jerinić iz Centra za kulturu u Guči.
Inače, svi smeštajni kapaciteti su popunjeni u Guči i okolini. Mesta je ponegde ostalo još samo u kampovima.
- Imamo dobar kamp Crvenog krsta u samom centru Guče. Smeštaj je 10 evra, obezbeđen je mokri čvor, topla voda, video nadzor. Sobe su trokrevetne i ostalo je par ležaja, ali bi zainteresovani trebalo što pre da izvrše rezervaciju - objašnjava Jerinićeva. Uz smeštaj u kampu može se obezbediti i hrana. Tri obroka dnevno koštaju 12 evra.
Slična je situacija i u privatnim kampovima koji su smešteni pored magistralnog puta.
Ulaznica za sve dane i programske sadržaje Sabora trubača biće 500 dinara, a žitelji Dragačeva će biti izuzeti od plaćanja. Naime, oni će uz lični dokument koji potvrđuje prebivalište moći nesmetano da ulaze u varošicu trube. Ulaznice će se, osim na prilaznim punktovima Guči, prodavati i u autobusima „Pegaza“ i „Autoprevoza“ i za grupne dolaske važiće odgovarajući propust.
Parking-mesto košta 500 dinara po danu, a da ne bi dolazilo do zabune, svakog dana će nalepnice za parking biti različite boje.
Propusnice za autobuse i dostavna vozila koštaju 3.000 dinara, za vozila u tranzitu naplaćuje se kaucija od 500 dinara, povraćaj novca se vrši na izlaznoj rampi ukoliko vozilo u varoši ne ostane duže od 30 minuta.
Vlada Srbije će i ove godine biti generalni pokrovitelj Sabora trubača u Guči, a manifestaciju će otvoriti ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić, a domaćin će, po četvrti put, biti Velimir Ilić.
Veliki planovi za jubilarni 50. sabor
Predsednik saborskog odbora Slobodan Jolović pohvalio je volju i želju Vlade Srbije da pomogne ovu manifestaciju, a sve u cilju organizovanja velike trubačke fešte koja se priprema za dve godine, kada se održava jubilarni 50. sabor trubača i kada će se održati i takmičenje za prvu trubu sveta. „Planiramo da do tada uredimo vodotok reke Belice, završimo treći most, završimo i pustimo u rad helidrom, napravimo muzej trube i još puno toga. Uz podršku Vlade koja nije izostala ni ovaj put, uspećemo za dve godine da ugostimo svet u Guči i pošaljemo najpozitivniju sliku Srbije van granica naše zemlje“, rekao je Jolović.
(Blic)
|
|
 |
Ginobili93 ...3,2,1...

|
Godine: 33
Datum registracije: 05 Jan 2008 Poruke: 1059 Mesto: Kaluđerica

|
|
"Izgleda da se to našim komšijama veoma dopalo"...
Ma kakvi dopalo,tek ce da im se dopadne....Gucha Zakon!!!
|
|
 |
zasto banovan? Upozorenja: 2 od 3 U INAT BAGRI

|
Godine: 115
Datum registracije: 28 Apr 2008 Poruke: 1523 Mesto: za sankom

|
|
|
pa super svaka cast nek dodju ljudi,sta,doci cu i ja iz bih ako mi se bude dalo
|
_________________ Jedan i jedini duplirani član, HELLBRINGER.
U inat svima,bez mane i straha.
Hajdemo dalje,moja tugo,
tamo gdje nas ne zna niko,
pričo moja iz djetinjstva,
na tebe sam navik'o...
Mijenjam ženu za dvije krave,šifra PROŠIRUJEM KAPACITET!
Sva vlast rakiji !!! |
|
| |
|
 |
serbia_989 Schatzi

|
Godine: 36
Datum registracije: 30 Jul 2008 Poruke: 1428 Mesto: Subotica, Srbija!

|
|
Ja idem 100% ako ubodem kladzu
|
_________________ zaboravljeni nikad ne zaboravljaju zaboravne! |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Pitam se zašto u emisiji "Dvougao" non-stop pitaju "Guča ili Exit"...
Oba, naravno! I jedan i drugi mnogo doprinose našem turizmu!
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Sad kad je bio Exit, nas nekoliko pijanih smo spopali neke strendžere na plaži blizu njihovog kampa (dan pre one nesreće). Ovi su se celu noć provodili, i hteli su samo da spavaju (a ne da pričaju sa nama). Kad mi se jedan požalio da hoće samo da odspava, ja reko: "What have you expected? This is Serbia. Party all the time!"
Baš bi nam trebalo još 2-3 tako velika internacionalna festivala po celoj Srbiji. Biće i turista i novaca.
|
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
|
ništa čudno .. Guča postaje svetski poznat festival tako da .. ništa čudno ..
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|