www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Ništa od selidbe na Mars!
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 05, 2008 8:25 pm    Naslov poruke: Ništa od selidbe na Mars! Na vrh strane Na dno strane

Svemirska letilica "Feniks Mars lender" američke agencije za istraživanje svemira NASA možda je u uzorcima tla sa Crvene planete otkrila perhlorat, veoma aktivnu materiju koja može da bude opasna po ljude.

Otkriće ukazuje da Mars nije toliko podesan za život kao što se do sada mislilo.

Iz NASE je rečeno da su potrebni novi laboratorijski testovi da bi se potvrdilo prisustvo te toksične materije u marsovom tlu i da bi se tačno utvrdilo da li su tu materiju donele vasionske letilice, budući da je perhlorat jedan od sastojaka čvrstog goriva svemirskih brodova, preneo je Rojters.

Na Zemlji, perhlorat može biti veštačkog i prirodnog porekla i u tom obliku se nalazi u zemljištu i podzemnim vodama. Inače glavni je sastojak čvrstog raketnog goriva i ulazi u saštav pirotehničkih sredstava i eksploziva.

"Feniks" je na Mars sleteo 25. maja sa zadatkom da utvrdi da li je ikada na Marsu bilo vode, ključnog elementa za život, i da li na toj planeti ima života, makar i u obliku mikroba, i da li ga je ikada bilo.

Prošle nedelje NASA je saopštila da je letilica pronašla definitivan dokaz da voda postoji na Marsu u obliku leda. Prvobitne analize marsovog tla ukazale su da je ono slično Zemljinom, samo da je malo više alkalno.

Međutim, otkriće prisustva perhlorata, koji u određenim uslovima može da bude štetan po ljude, ukazuje da tlo na Marsu i nije tako pogodno za život kao što je u prvi mah izgledalo.

Iz NASE su odbili da potvrde da je perhlorat štetan po ljude.

Misija "Feniksa" je produžena za pet nedelja jer je proširen njen zadatak. Osim potrage za prisustvom vode na Marsu "Feniks" će sada pokušati da utvrdi da li je ta planeta ikada bila pogodna za neki oblik života.

(Tanjug)

milannik1
Mr. Bombastic
<b>Mr. Bombastic</b>

Datum registracije: 11 Mar 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 05, 2008 8:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa oni su pretrazili samo jedan mali deo marsa i odmah donose zakljucke, isto kao kad mi nebismo ziveli na zemlji i dodjemo da je istrazujemo na juzni pol a ono sve led!!! a naravno da svuda ima otrovnih materija stetnih po ljudsko zdravlje!! a izduvni gasovi su kao zdravi za ljude??? nebitno, u svakom slucaju nisam planirao da se selim na mars, ovde je bolje drustvo Mr. Green Mr. Green

Danny Crane

Ginobili93
...3,2,1...
<b>...3,2,1...</b>

Godine: 33

Datum registracije: 05 Jan 2008
Mesto: Kaluđerica

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 05, 2008 9:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma u pravu si milannik1...Ja bih isao,sta me briga ima vode...ali definitivno ne sam! Mr. Green

Idea Idea Idea Mozda su tu nekada ziveli neki...zaratovali se i unistili taj deo Marsa raketo, koja sadrzi mnogo perhlorata... Idea Idea Idea Idea Rolling Eyes

Al sam pametan Laughing

miki_23
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 46

Datum registracije: 20 Sep 2004

austria.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 05, 2008 9:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

e, nije to tacno,slobodno pocnite da pakujete kofere,moj drug pera se upravo vratio.sada ja odoh...

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 05, 2008 9:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

milannik1 je napisao/la sledeće:
nebitno, u svakom slucaju nisam planirao da se selim na mars, ovde je bolje drustvo Mr. Green Mr. Green

U pravu si, ovde je bolja atmosfera za žurke. Mr. Green

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

milannik1
Mr. Bombastic
<b>Mr. Bombastic</b>

Datum registracije: 11 Mar 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 05, 2008 9:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mada, ja sam nesto razmisljao... mozda se nasi preci upravo zbog tog otrova dosli da zive na zemlju... ne znam sve je moguce.... Mr. Green

slike su sa bbc-a
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/5369038.stm

Danny Crane

rema10
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 03 Jul 2008
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 05, 2008 11:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ma dajte ljudi sve je to smesno koliko ljudi kaze da niko nikad nije ni otisao na mars nego da su to samo lazni namontirani snimci i slike....to samo umisljeni amerikanci...ostace svi ljudi na zemlji kakav mars....to je samo cisto nagadjanje....amerikanci i njihov smak sveta apokalipsa i tako to....

shomy-delija
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 18 Jul 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 05, 2008 11:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A ja taman spakovao mamine kofere Crying or Very sad

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 07, 2008 5:15 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A ko je rekao da bih ja i hteo da zivim na Marsu pored ovako lepe planete Zemlje Wink

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 07, 2008 1:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

shomy-delija je napisao/la sledeće:
A ja taman spakovao mamine kofere Crying or Very sad

A šta ako nas to samo zafrkavaju da Ameri pokupuju placeve? Sad
Kao, navodno neka opasna hemijska supstanca, a na kraju ispadne da je otpao neki elemenat sa letelice... Sad

Ako je zemljište ipak opasno... moraću da pomognem tašti da se raspakuje... Sad

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

ex_deda
Banovan!

*28*
*28*

Datum registracije: 08 Okt 2006

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 07, 2008 1:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pronashli su vodu. A ja vec' zivim na marsu, taki sam

Next to you - my hand doesn’t shake
paths we take and moon story toasts

Next to you - eyes are not red mirrored
in tears we spilled while roaming earth

Thourn Whaul (2007)

andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada

Datum registracije: 04 Jan 2005
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 11, 2008 8:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

lol pa bravo.. sta misle zasto je mars takve boje?

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Ništa od selidbe na Mars! Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon