:: |
| Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Uspeh u obrazovanju moguće je predvideti još u najranijem detinjstvu i to na temelju relativne dužine njihovih prstiju, tvrde britanski naučnici s Univerziteta Bat.
Njihovo istraživanje sprovedeno na 75 ispitanika uzrasta od sedam godina pokazalo je da deca čiji je domali prst kraći od kažiprsta imaju bolje rezultate na testiranjima jezičkih sposobnosti, nego na proveri matematičkih sposobnosti.
Nasuprot njima, deca kod koje je taj prst bio duži od kažiprsta su bila bolja u matematici nego u poznavanju jezika.
Naučnnici dobijene rezultate objašnjavaju izloženošću različitim nivoima hormona u fetalnom stadijumu razvoja.
Prema njihovim rečima, testosteron podstiče razvoj delova mozga povezanih s prostornim i matematičkim sposobnostima, dok estrogen pogoduje delovima mozga koji pozitivno utiče na verbalne sposobnosti.
(Tanjug)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
Ginobili93 ...3,2,1...

|
Godine: 33
Datum registracije: 05 Jan 2008 Poruke: 1059 Mesto: Kaluđerica

|
|
Hmmmm...ovo moze biti tacno...ja sam u skoli 4,70 prosek...imam duge prste...ali treniram basket tako da su mi prsti naravno dugi...Tako da
|
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
| |
|
 |
karic_a Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 32
Datum registracije: 29 Maj 2008 Poruke: 4 Mesto: Tuzla

|
|
Mozda ovo i jest tacno zato jer je kod mene duzi domali prst i uvijek sam bio na takmicenju iz matematike u osnovnoj skoli
|
_________________ almin kaaaric |
|
| |
|
 |
maja-zemun Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 40
Datum registracije: 01 Avg 2008 Poruke: 13

|
|
Mogu samo redda je tacno,meni je kaziprst veci od domalog i ja sam stvarno dobra u stranim jezicima )))))
[Edit by škorpijica: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] je zabranjeno Pravilnik-om. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako želite nešto da naglasite.]
|
|
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Ja sam pravi dugoprstic.
A isli su mi i jezici i matematika.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|