www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Igre su počele, svete uživaj dve nedelje!
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Shiseido
N-SNG-J06
<b>N-SNG-J06</b>

Datum registracije: 26 Apr 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 09, 2008 1:55 pm    Naslov poruke: Igre su počele, svete uživaj dve nedelje! Na vrh strane Na dno strane

Peking je otvorio svoje srce svim prijateljima sporta! Tačno u 8.08 uveče po lokalnom vremenu, u simbolu osmice koja je kod Kineza srećan broj, započela je do sada neviđena ceremonija otvaranja Igara na stadionu „Ptičije gnezdo“.
Bio je to najspektakularniji događaj te vrste do sada. Za učesnike je sašiveno više od 15.000 kostima, a u programu koji je trajao skoro puna četiri sata viđeno je sve što kinesku civilizaciju staru preko 5.000 godina, čini jednom od najvećih na svetu. U bajkovitim prizorima, smenjivali su se bubnjari, vile, drevni ratnici, a uz zvuke drevnih instrumenata, sve je delovalo nestvarno i magično. „Gnezdo“ je od početka i vatrometa dobrodošlice gorelo od emocija, svetlosnih efekata i uzbuđenja svih prisutnih, a potom je usledio veličanstven vatromet, što i nije iznenađenje ako se zna da je u Kini izumljen barut.
Konfučijeva poruka „Prijatelji su nam došli iz daleka“, bila je moto prvog dela ceremonije. Tačno 2008. bubnjara na instrumentima načinjenim od gline i bronze, najavilo je nesvakidašnji prizor - 29 vatrometa u obliku ljudskih stopala, uputilo se iz raznih delova grada ka stadionu, gde se održavala svečanost, i delovalo je kao da neki nebeski džin nevidljivim koracima stiže na stadion.
Kina je i kolevka pismenosti, pa je u posebnom bloku 2.008 učesnika predstavilo poseban program koji je upućivao na otkriće štampanja. Džinovske sive kutije, od kojih je svaka na sebi imala ispisano jedno slovo, transformisale su se u simbol zemlje - Kineski zid. Videli smo i terakota ratnike, a program je nastavljen tačkama u čast Puta svile, kompasa, kineskog zmaja. Začudo, nije bilo panda, crvenih lampi i tradicionalnog plesa zmajeva, ali sve je kulminiralo scenom kada je iz utrobe stadiona iznikla zemaljska kugla prečnika 18 i visine 24 metra, a teška više od 16 tona! A kada je 10.000 nasmejanih mališana izašlo sa raznobojnim kišobranima, bilo je vreme da se u svečanom defileu pojavi oko 10.500 sportista koji će se do 24. avgusta boriti za 302 medalje.
Po tradiciji, na atletskoj stazi prvi su se pojavili Grci, kao osnivači Olimpijade, a potom su redom izlazile i ostale 203 zemlje učesnice, uključujući i domaćina. Pred kraj defilea, konačno su izašli i srpski sportisti, a zastavu je nosila višestruka olimpijska i svetska šampionka u streljaštvu Jasna Šekarić.
Među srpskim sportistima nije bilo povređene teniserke Jelene Janković i ženske odbojkaške reprezentacije. Razlog što su odbojkašice ostale u selu je utakmica sa Kazahstanom koju su igrale u ranim jutarnjim časovima.
- Ispratile smo sve naše sportiste iz Olimpijskog sela izuzev Jelene Janković i moram da kažem da su zaista sjajno izgledali. Baš smo bile ponosne na njih, ali i pomalo tužne dok smo ih ispraćale ka stadionu. Nadam se da ćemo odsustvo nadoknaditi prisustvom na pobedničkom postolju - izjavila je odbojkašica Jelena Nikolić.
Na kraju defilea, izašla je najbrojnija delegacija zemlje domaćina sa 638 sportista, predvođena košarkašem Jao Mingom, a kada su aplauzi publike utihnuli, usledio je dolazak olimpijske zastave i paljenje baklje.

(Blic)

KristinaNS
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 40

Datum registracije: 16 Feb 2005
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 09, 2008 4:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

uh sto ja volim Olimpijadu.... Razz

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 41

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 09, 2008 4:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Olimpijske igre su za mene kao kruna svih prvenstava koja se desavaju u te 4 godine .. znaci tu se skupi bas ona prava elita ..

milannik1
Mr. Bombastic
<b>Mr. Bombastic</b>

Datum registracije: 11 Mar 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 10, 2008 4:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kinezi nisu normalni sta su organizovali... svaka im cast i vise od toga! maximalno su se potrudili!!!

Danny Crane

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 10, 2008 4:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jos od one u Barceloni 1992 nisam neki veliki fan Olimpijada. Dodje, bude, prodje, pogledam ponesto ali... nije me bas velika briga.

Ova u Pekingu ce biti posebna bruka. Bas bruka i sramota. Licemjerja vec do grla. Fala, nije moj stih.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Igre su počele, svete uživaj dve nedelje! Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon