www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Olimpijski Fudbalski Turnir u Peking 2008
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Sport - Opšte diskusije ~ -> ~ Arhiva - Sport - Opšte diskusije ~
::  
Autor Poruka
Sascha336
* Vatreni delija *
* Vatreni delija *

Godine: 52

Datum registracije: 06 Dec 2004
Mesto: BEC/Srbija

austria.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 07, 2008 3:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bez iznenađenja na startu
07.08.08. 13:50

U četvrtak je započeo i olimpijski turnir fudbalera, a na prvim utakmicama nije bilo iznenađenja. Amerikanci su savladali Japan i tako došli do vredne pobede u teškoj grupi, u kojoj još igraju Nigerija i Holandija.

Srbija i Australija su remizirale, Brazil je minimalnim rezultatom i golom Ernanesa došao do trijumfa, dok su Italijani bili ubedljivo bolji od Hondurasa.

Fudbal (m) Grupa A:
Srbija - Australija 1:1 (0:0)
13.45h Obala Slonovače - Argentina

Fudbal (m) Grupa B:
SAD - Japan 1:0 (0:0)
13.45h Nigerija - Holandija

Fudbal (m) Grupa C:
Belgija - Brazil 0:1 (0:0)
13.45h Kina - Novi Zeland

Fudbal (m) Grupa D:
Honduras - Italija 0:3 (0:2)
13.00h Južna Koreja - Kamerun

Izvor: Sportska Centrala

Sascha336
* Vatreni delija *
* Vatreni delija *

austria.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 08, 2008 9:20 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

7. avgust 2008. | 18:49

Tošić i Fejsa opozvani iz Pekinga
Igračima Partizana Zoranu Tošiću i Ljubomiru Fejsi naloženo je da se odmah vrate iz Pekinga, nezvanično saznaje B92.

Beogradski klub je u sredu izborio nastup u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona pobedom nad Interom iz Bakua sa 2:0. Fejsa i Tošić su u četvrtak nastupili na utakmici nacionalne selekcije i Australije na Olimpijskim igrama, koji je završen nerešenim rezultatom 1:1. Treći igrač Partizana Marko Jovanović ostaće u Kini.

Operativcima kluba naloženo je da nađu najbrži način da se dva reprezentativca vrate u Beograd, kako bi bili spremni za meč sa Fenerbahčeom. Sa pravne strane Partizan ima pravo na takav potez, jer se odluka sportskog suda odnosi na sve klubove.

Povodom novonastale situacije stav FK Partizan izneo je potparol Marko Vjetović.

"Posle odluke arbitražnog suda da poništi odluku FIFA da igrači moraju da nastupaju na OI, Partizan je odlučio da svoja dva prvotimca Tošića i Fejsu pozove u Beograd i odmah je organizovan njihov prevoz u zemlju. Još ne znamo kako će se situacija odvijati, ali ćemo u svakom slučaju insistirati da se bar jedan od njih priključi pripremama za meč sa Fenerbahčeom."

Reprezentacija Srbije, koja je teško došla do prvog boda na turniru, sada će biti oslabljena neigranjem dva startera.

"Partizan uvek želi da sve reprezentativne selekcije uvek imaju uspeha, ali takođe ne možemo da zaboravimo da se nalazimo pred najvažnijom utakmicom u ovoj sezoni", rekao je porparol Partizana Marko Vjetrović.

Sledeći meč naša selekcija igra sa Obalom Slonovače u nedelju.

Sascha336
* Vatreni delija *
* Vatreni delija *

austria.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 11, 2008 8:36 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

10. avgust 2008. | 18:33

Srbija - Obala Slonovače 2:4
Reprezentacija Srbije izgubila je od Obale Slonovače 4:2, u drugom meču grupe A na OI.

Golove za Obalu Slonovače postigli su Sise u trećem, Rajković u 24. (autogol), Kalu u 70. i Žervinjo u 93. minutu, dok su strelci za naš tim bili Mrdaković u 16. i Rakić u 90. minutu susreta. Srbija je ovim porazom izgubila šanse da se plasira u dalji tok takmičenja, pa duel poslednjeg, trećeg kola protiv Argentine neće imati rezultatski značaj. Taj meč na programu je u utorak.

Selektor Đukić odlučio se da promeni sastav u odnosu na prvi meč. Na teren su istrčali Stojković, Tošić D, Kačar, Rajković, Jovanović, Fejsa, Smiljanić, Tošić Z, Živković, Tomović i Mrdaković.

Već u trećem minutu hladan tuš za sve navijače Srbije. U tri poteza izigrana je kompletna odbrana Srbije i Sise je doveo „Slonove“ u vođstvo. Međutim, to nije obeshrabrilo naše, koji su uspeli da već u 15. minutu izjednače preko Mrdakovića.

Živković je povukao loptu preko polovine terena video da je Mrdaković signalizirao utvčavanje, gurnuo loptu u prazno a naš centarfor je, iako između dvojice Afrikanaca, uspeo da je prihvati lobuje golmana Obale Slonovače.

U 24. minutu posle kornera izvedenog sa leve strane Rajković je, iako potpuno sam, glavom želeo da uzbaci loptu, ali ju je samo okrznuo i poslao kroz ruke iznenađenog golmana Stojkovića.

Do kraja su fudbaleri Obale Slonovače imali još nekoliko šansi, ali je do kraja ostalo 2:1.

U nastavku igre naši nisu pokazali ništa, Afrikanci su pretili iz kontri i nekoliko puta ugrožavali Stojkovića, a onda je posle sjajne asitencije kapitena Žervinja Salomon Kalu povećao na 3:1. Igrao se 70. minut.

Naši su igrali bez elana i volje gotovo celo drugo poluvreme, što su "Slonovi" koristili.

U 80. minutu Stojković je spasao tim potpune katastrfoe. Kalu je prošao po desnoj strani centrirao ka Žervinjom kojem je Stojković odbranio udarac sa svega nekoliko metara.

Kada je sve izgledalo gotovo, sjajna akcija Tadića i Rakića donela nam je 2:3. Tadiće ja sa leve strane centrirao a Rakić glavom savladao golmana Obale Slonovače.

Taj rezultat još nam je davao teoretske šanse za eventualni prolazak dalje, uz kao i uvek neophodnu matematiku, ali su sve šanse za tako nešto propale kada je po levoj strani prošao Ngosan poslao loptu ka najboljem igraču meča Žervinju, koji je i četvrti put savladao Stojkovića.

Srbija - Obala Slonovače 2:4

Srbija: Stojković, Jovanović, Kačar, Rajković, Smiljanić, Tošić, Fejsa (od 62' Tadić), Mrdaković (od 76' Rakić), Živković (od 82' Gulan), Tomović, Tošić.
Obala Slonovače: Angban, Vava, Dijarasuba, Angu, Kulibali, Kalu (od 87' Kambu), Kone, Bagajoko, Žervinjo, N'Gosan (pd 38' Dja Djedje), Sise (od 83' Mura-Komenan).

Izvor: B92-Sport

DJOLENZI
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 37

Datum registracije: 10 Mar 2006
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 13, 2008 3:36 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

odosmo u k.

Sascha336
* Vatreni delija *
* Vatreni delija *

austria.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 14, 2008 7:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

13. avgust 2008. | 19:22

Đukić: "Kao za vreme Miloševića"

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić izjavio je da je nezadovoljan učinkom tima na Olimpijskim igrama u Pekingu. Srpski tim je u tri utakmice osvojio samo bod potiv Australije, dok je poražen od Obale slonovače, kao i od Argentine. Pošto su srpski reprezentativci od Argentine poraženi sa 2:0, Đukić je rekao da mu je najviše žao zbog propuštenih šansi na turniru, ali i zbog strukture nacionalnog saveza i uporedio je sebe sa žrtvama režima Slobodana Miloševića.

"Ja sam uvek zastupao interese FSS, a dolazimo u situaciju da me stavljaju na sajt Partizana kao najvećeg neprijatelja. To su radili i
u Miloševićevo vreme, obeležavali su žrtvu, koja je sutra nestajala. Da li smo mi normalni", zapitao se Đukić u razgovoru sa novinarima posle poraza.

Đukić je ocenio da dobro radi svoj posao, a da su pojedini funkcioneri saveza povlačili poteze "iz senke".

"Dobro sam radio svoj posao, a da su ga i drugi dobro radili do ovoga ne bi došlo. Ti ljudi traju sto godina kod nas, oni će će me smeniti i dovesti nekog drugog. Povlačiće poteze iz senke, a ja ne želim nikom od njih da se povinujem. Svoj posao radim pošteno i nemam nikakav interes", istakao je Đukić.

Selektor Srbije zahvalio se svim igračima, koji su, kako je rekao sprečili brukanja zemlje.

"Zahvaljujem se igračima, koji su sve učinili. Oni su bili junaci. Postojala je velika šansa da budemo smešni i kao zemlja, da se ne pojavimo jer nemamo igrače. Ipak, ne smatram da treba da se negativna atmosfera prenese na A tim", objasnio je Đukić.

Selektor Srbije rekao je da je ušao u sukob sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem zbog zahteva Partizana da se igrači tog tima vrate za utakmicu sa Fenerbahčeom.

"Došlo je do razmimoilaženja između mene i predsednika, koji je doneo odluku da se pusti Ljubomir Fejsa. Insistirao sam da niko ne može da ide i rekao sam to igračima, iako sam bio nemoćan, pošto je predsednik iznad mene. Igrači su rekli da ili svi idu ili svi ostaju", naveo je Đukić.

Đukić je dodao da se Karadžić pojavio na utakmici protiv Australije, a da je posle meča sa Obalom Slonovače napustio reprezentaciju, i da se u srpskom fudbalu ne znaju prioriteti.

"Treba već jednom izneti jedinstven stav. Nije Đukić problem, već mora da postoje prioriteti. Ne mogu da shvatim da nekom u savezu budu prioritet Crvena zvezda ili Partizan. Nikada nisam doživeo da nekoga puste na OI, pa da ga onda vrate kući. To postoji samo kod nas", rezignirano je rekao Đukić.

Selektor Srbije je kazao da je vreme da se "ne žmuri" na nepoštovanje pravila.

"Nisam mogao da verujem da ovako može da funkcioniše reprezentacija. Ja samo iznosim činjenice, ja ne mogu da žmurim. Već jednom u
Srbiji moramo da se naučimo funkcionisanju i poštovanju pravila. Ako hoćete u Evropsku uniju, morate po pravilima. Mi stalno mislimo da postoje neki okolni putevi i rupe. Dok god bude tako bude, imaćemo problema."

Selektor je zaključio da mu je na samom turniru najviše bilo žao zbog propuštenih šansi reprezentacije, naročito zbog remija protiv Australije.

''Žao mu je utakmice sa Australijom, trebalo je da pobedimo, i Argentina i Obala Slonovače su bolje ekipe od nas. Nisu svi bili glavama ovde, i neke druge stvari su uticale na našu igru. Moja odgovornost je ono sto se dešavalo na terenu, ovo nije alibi", rekao je Đukić posle meča.

Među igračima se istakao golman Vladimir Stojković, koji je uspeo da Anhelu Di Mariji odbrani ponovljeni penal, ali smatra da njegov učinak nije najbitniji utisak posle neslavnog završetka reprezentacije.

''Ne zanimaju me penali, sve je to lepo, ali smo izgubili i to mi je glavni utisak sa utakmice", kratko je prokomentarisao Stojković.

Izvor: B92-Sport

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Sport - Opšte diskusije ~ -> ~ Arhiva - Sport - Opšte diskusije ~ -> Olimpijski Fudbalski Turnir u Peking 2008 Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon