www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Preminula glumica Sonja Savić
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 24, 2008 8:58 am    Naslov poruke: Preminula glumica Sonja Savić Na vrh strane Na dno strane

Poznata srpska glumica Sonja Savić (47) preminula je sinoć oko 22.00 sati u stanu u Kursulinoj ulici broj 23. Hitna pomoć je na mesto nesreće stigla veoma brzo ali je, na žalost, bezuspešno pokušala reanimaciju.

Kako "Blic" nezvanično saznaje, Sonju Savić je pronašao komšija koji je i pozvao policiju i Hitnu pomoć. Lekari nisu imali uspeha i mogli su samo da konstatuju smrt poznate glumice. Zatim su došli i policajci koji su obezbedili zgradu zatvorivši ulaz.
Inače, ljudi koji su poznavali Sonju kažu da se poslednjih godina povukla u sebe i da se sve manje bavila glumom. Takođe, dodaju da je mnogo patila za svojom generacijom i članovima kultne rok grupe "EKV". Poslednji javni nastup Sonja Savić je imala prošle nedelje na RTS i to baš na dan rođenja Milana Mladenovića, osnivača "EKV" gde je sa gledaocima razgovarala o duhu prošlih vremena.

Rođena da glumi
Sonja Savić rođena je u Čačku 15. septembra 1961. godine. Glumom je počela da se bavi u amaterskim društvima i veća sa 16 godina debitovala je u "Leptirovom oblaku" 1977. godine. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti 1982. godine, a za sporednu ulogu kafanske pevačice u filmu Bore Draškovića "Život je lep" 1985. godine dobila je i nagradu na festivalu u Veneciji.
Igrala je u nizu filmova i televizijskih serija, a široku popularnost stekla je 1983. sa ulogom Dečke u "Šećernoj vodici" Bate Prelića, koja je ubrzo stekla kultni status među pripadnicima njene i mlađih generacija.
Snimala je sa rediteljem Slobodanom Šijanom film "Davitelj protiv davitelja", a sa Mišom Radivojevićem erotski provokativnu "Unu" po romanu Mome Kapora, u kojoj joj je partner bio Rade Šerbedžija.
Tokom devedesetih ostvarila je zapažene i svaki put drugačije uloge u filmovima "Mi nismo anđeli", "Uvod u drugi život", "Ni na nebu ni na zemlji", "Urnebesna tragedija", "Tango je tužna misao koja se pleše"... Početkom ove decenije na saradnju ju je pozvao slovenački reditelj Jan Cvitkovič, impresioniran njenim specifičnim talentom. Snimili su "Hleb i mleko", za koji je on dobio "Zlatnog lava" za najboljeg debitanta u Veneciji (2001), a zatim i film "Od groba do groba", koji je postigao uspeh na međunarodnim festivalima.
U Srbiji je u novije vreme imala glavnu ulogu u filmu Milutina Petrovića "Jug jugoistok" (2005).
Ove godine publika je mogla da je vidi u sedam repriziranih epizoda televizijske serije "Vratiće se rode" u liku Darinke.
I pored bogate filmografije, koja broji više od 50 filmskih i tv naslova, Sonja Savić je smatrala da je zanemarena i nedovoljno shvaćena na ovdašnjoj kulturnoj sceni. U poslednjih desetak godina povremeno se povlačila iz javnosti i posvećivala alternativnoj umetnosti u oblasti eksperimentalnog filma, teatra, muzike i multimedija.

Odbacivala sve tabue
Sonjin privatni život, prema pisanju štampe, ali i prema njenim izjavama, nije bio sređen u klasičnom smislu te reči. Odbacivala je sve tabue, oštro kritikovala svako licemerje i, kako je ocenjivala, opštu čamotinju i žabokrečinu kulturnog establišmenta. Govorila je da se, kada bi mogla ponovo da bira, ne bi odlučila za glumačku profesiju, ali da bi svakako bila slobodni umetnik.

Izvor: Blic

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 44

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 24, 2008 9:34 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

sada je zaista srecna

Sonja RIP

" I know the way to fuck them all...."

♥ QueeN ♥
[°mama 3 anđela°]
<b>[°mama 3 anđela°]</b>

Datum registracije: 15 Feb 2008
Mesto: ♥ Sakrivena u Njegovom Pogledu,Zarobljena u Njegovom Srcu,Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju ♥

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 24, 2008 10:28 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

RIP šta drugo reći

jeja38
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 24 Dec 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 24, 2008 11:36 am    Naslov poruke: Bog nek joj dusu prosti Na vrh strane Na dno strane

Nek je cuvaju andjeli...Bila je mnogo dobra glumica,steta je velika za nasu scenu...[align=right]

jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 24, 2008 11:37 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

...neka joj je laka zemlja... Sad

folk_n
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 14 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 24, 2008 11:59 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Siromasniji smo za sjajnu glumicu koja je ostavila dubok trag u srpskoj umetnosti. Pocivaj u miru

Mickey88
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 23 Sep 2008
Mesto: Nis

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 24, 2008 2:35 pm    Naslov poruke: zao mi je zbog sonje Na vrh strane Na dno strane

Uvek je imala neke cudne uloge ali uvek cu je pamtiti kao Nikola Nisam Ti Ja Majka Silazi dole.....ili Ne kapiram sta zene vide kod tebe.......
Pocivaj U Miru Sonja..........

jbstapar
[Caliente con el fuego]
<b>[Caliente con el fuego]</b>

Godine: 34

Datum registracije: 17 Maj 2006
Mesto: Does it matter?

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 24, 2008 3:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne werujem!

R.I.P.

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 41

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 24, 2008 3:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sonja,

Bilo je lepo gledati te u filmovima u kojima si znala da ostaviš veoma dobar trag .. Isto tako bilo je lepo znati da si postojala kao glumica ..

Srpska umetnost je izgubila jedno veliko ime .. a ti počivaj u miru ...

P.S. Pogledao sam na Blic-u i video nešto što me je potpuno razočaralo

Citat:
"Svi su me zaboravili"
U jednom intervjuu, koji je 2006. godine dala za Blic, Sonja je pričala o tome zašto je dugo nije bilo u javnosti:
"Ma mene su svi u Srbiji zaboravili. Svi su zaboravili da Sonja Savić postoji. Sete se ljudi iz Zagreba da me pozovu, a ne sete me se iz Beograda. Nepravda. O tome vam pričam. Sve oko nas je velika nepravda. Duguju mi pare za mnoge filmove. Evo, nedavno sam radila predstavu 'Čekajući Godoa'. Mislite da mi je Ministarstvo platilo? Ne, nije. Čekam već nekoliko meseci da mi plate. I posle se ljudi pitaju zašto me nigde nema. Nisam ja kriva što me nema".

Sramota .. šta drugo reći ..

dragganna
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 24

Datum registracije: 31 Jul 2008

saudiarabia.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 24, 2008 5:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

iako je bila super glumica,sama je kriva za svoju smrt jer droga ubije coveka kad tad.Ona je sama kriva,treba se suociti sa problemima a ne bezati od njih i drogirati se,to je jbg najlakse!

Emilli
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 46

Datum registracije: 06 Maj 2006

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 24, 2008 10:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sonja je bila presjajna glumica i nemam šta za reći sem da mi je veoma žao... Sad

dragganna je napisao/la sledeće:
iako je bila super glumica,sama je kriva za svoju smrt jer droga ubije coveka kad tad.Ona je sama kriva,treba se suociti sa problemima a ne bezati od njih i drogirati se,to je jbg najlakse!

mislim da nije ni vreme ni mesto za optužbe dali je i šta je radila,to je bio njen problem sa kojim ne može svako da se izbori.

[Edit by Shiseido: Pisanje poruke jedne za drugom, u istoj temi, gde to nije neophodno (SPAM-ovanje), strogo je zabranjeno Pravilnik-om.]

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 24, 2008 11:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa sta napisati posle svih ovih komentara, mada sklonost drogama i tragican ishod treba da bude opomena

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Preminula glumica Sonja Savić Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon