:: |
| Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Beograd je danas jedini svetski centar u kojem, jednim operativnim zahvatom, moguće preći iz jednog u drugi pol, piše novosadski "Dnevnik".
List navodi da je, zahvaljujući lekaru Savi Peroviću, do sada operativne zahvate izvršilo oko 200 muškaraca i žena transeksualaca, najviše sa prostora Srbije i Crne Gore.
Pored privatne klinike profesora Perovića, u Beogradu postoji još jedan centar u Ginekoloskoj klinici u Narodnog fronta, gde radi tim stručnjaka predvođen profesorom Dušanom Stanojevićem i docentom Miroslavom Đorđevićem.
Oni će krajem oktobra operisati prvog domaćeg pacijenta koji više neće plaćati da bi se izlečio, jer je transeksualizam zaveden kao bolest u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, već će mu, kao i svim budućim, operaciju plaćati Zdravstveno i socijalno osiguranje Srbije, navodi "Dnevnik".
"Kompletna transformacija tokom jednog hiruškog zahvata, na primer iz ženskog u muško, uključuje odstranjivanje ženskog polnog organa, unutrašnjih i spoljašnjih, i rekonstrukciju u muški polni organ sa testisima, mokraćnom cevi i tako dalje, sve u jednom aktu", kazao je Miroslav Đorđević.
Dodao je da operacija traje oko šest sati i izvodi se u opštoj anesteziji.
Đorđević je naveo da je "lakše od muškarca napraviti ženu, jer je lakše rekonstruisati ženski nego napraviti muški polni organ, koji će biti u funkciji".
Objasnio je da oni koji promene pol do kraja života moraju da uzimaju hormone onog pola u koji su ušli.
(Beta)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
folk_n Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 14 Jul 2008 Poruke: 26

|
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
| |
|
 |
Ptolemej uvatija te, anđele

|
Datum registracije: 09 Feb 2008 Poruke: 12662 Mesto: Negdi na balkanu ...

|
|
|
Pa svaka im čast ali to su za mene teške gluparije,da se odreknem ovg mog...
|
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
|
Šta reći osim .. svaka čast onome ko to želi .. al dalje od mene .. molim vas
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|