Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~
Legendarna lutka Barbi “sahranila” je svoje najveće konkurentkinje, lutke Brac – sudskom zabranom dalje proizvodnje.
Američki proizvođač igračaka “Mattel”, proizvođač decenijama najomiljenije lutke na svetu Brabi, zabeležio je veliku pobedu, pošto je sud u Kaliforniji zabranio njegovom konkurentu, firmi "MGA" da proizvodi i prodaje popularne lutke Brac, koje su u novom veku, svojim savremenijim konceptom postale jedini pravi rival plavokosoj "Matelovoj" Barbiki.
Klinke su odlučile, Barbi je za mamine princeze – „BRATZ ROCK’S”!
Jasmin, Klo, Megan, Saša, Žad i druge multietničke ljubimice devojčica, možda će posle ovog Božića, postati isključivo kolekcionarski primerci. Da li će čistokrvna “američka princeza”, Barbi zaista uspeti da neutrališe svoje konkurentkinje, ostaje nam da vidimo.
Povod za tužbu "Matela", koji je sud ocenio kao osnovan, bio je podatak da je dizajner Brac lutaka Karter Brajant, koncipirao te igračke i izmislio im čak i ime još u vreme kada je radio za kompaniju "Matel".
Sud je naložio kompaniji MGA da zaustavi proizvodnju lutaka karakterističnih po velikim glavama i skonosti ka dizajniranoj odeći, a da “razmažena derišta” koja su već u prodaji, što pre povuče sa tržišta, dozvolivši im da iskoriste još ovogodišnju predbožićnu potrošačku sezonu.
Ova sudska odluka predstavlja snažan udarac firmi MGA, koja je sa lutkama Brac stupila u svet igračaka 2001. godine, značajno umanjivši primat, a samim tim i profit, "Matela". MGA je najavio je žalbu na odluku i namerava da nastavi sa proizvodnjom i prodajom lutaka Brac do odluke apelacionog suda. Potpuna zabrana proizvodnje bi dovela do propasti firme, jer je lutka Brac njen osnovni proizvod.
Nije to jedina igračka koja treba prestati sa proizvodnjom. Tako nenormalno velike glave u odnosu na tijelo-nemogu da shvatim odrasle čime truju djecu,a da ne pominjem pokemone i ostala čudesa kojima se naša djeca igraju. Moje cure su velike,odrasle su bez svih tih igračaka ali kuda sve to vodi naredne generacije. :
_________________ everybody belive in something, i belive i will have another beer
TAMARA MAGIS ***bombica***
Godine: 47
Datum registracije: 10 Mar 2007 Poruke: 52380
bas mi je drago sto je tako,devojcice u vrticu su poludele za tim lutkama,a Steewy je potpuno upravu,tolika glava u odnosu na telo....ma nemam reci
_________________ Tek kada se nadjes daleko, od onog koga volis,
mozes da shvatis koliko ti je njegovo prisustvo znacilo,
i koliko je sve sto je u tvom zivotu imalo neki znacaj,
bilo vezano za tu osobu ...
iwa92 Početnik Domaćeg.de
Godine: 34
Datum registracije: 28 Apr 2008 Poruke: 13 Mesto: Beograd
meni su ove lutke odvratne...ne znam sta neki vide na njima...a tek koliku glavu imaju uzas
đavolče little sexy devil
Godine: 37
Datum registracije: 11 Maj 2006 Poruke: 9383 Mesto: pakao
ja ne znam sto decu te lutkice privlace ali meni nisu ni malo zanimljive i grozne su kao sto iwa kaze koliku glavu imaju...strasno
Jedino se ne bih složio sa vama oko glave. Pa i Miki Maus ima ogromne uši i nikom ništa! Da li ste primetili da Popaj nema jedno oko?
Zar nisu i likovi Sare Kej imali nesrazmerne glave? Ajte, molim vas.
Odgledao sam jednu epizodu crtaća i to mi je bilo dovoljno. Razmažena derišta koja brinu samo o modi i konkurenciji na tržištu. Edukativno za decu taman koliko i "Grand parada".
"Pokemoni" bar (indirektno) uče decu ljubavi prema životinjama. Toliko.
Datum registracije: 10 Mar 2007 Poruke: 52380
coco potpuno se slazem sa tobom,ali najzalije je to sto devojcice traze svakog dana da gledaju taj crtac,ja bar znam dobro jer radim sa decom
_________________ Tek kada se nadjes daleko, od onog koga volis,
mozes da shvatis koliko ti je njegovo prisustvo znacilo,
i koliko je sve sto je u tvom zivotu imalo neki znacaj,
bilo vezano za tu osobu ...
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
Znam, Tamara, ali i mi smo prošli taj period. Sećam se kad smo ko klinci bili ludi za Hi-Menom, pa mi je sad to smešno iz više razloga. (na stranu to što smo se igrali lutkama - tj. figuricama...)
Sa vedrije strane, heroja koji stalno pobeđuje - na kraju zamrze i požele da (bar jednom) izgubi.
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma