:: |
| Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 42
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Koju muziku slušate dok vozite? Romantične i lagane balade ili hitove s kraja sedamdesetih poput "I Will Survive"?
Možda to ne primećujete, ali muzika koju slušate u velikoj meri utiče na način vožnje, što, u najgorem scenariju, može izazvati ozbiljne posledice po vaše auto-osiguranje.
Rezultati nedavnih istraživanja svetskih osiguravajućih kompanija pokazali su da je 12 odsto svih nesreća, od kojih 19 procenata ima fatalan ishod, izazvano trivijalnim radnjama koje odvlače pažnju.
Jedna od najopasnijih stvari tokom vožnje jeste slušanje muzike. Prema istraživanju sprovedenom u Velikoj Britaniji, većina saobraćajnih nesreća rezultat je pada koncentracije izazvanog slušanjem preglasn muzike, menjajem radio stanica ili skrolovanjem po meniju iPoda...
Agresivna muzika na snažnim zvučnicima u automobilu može dovesti do toga da vozač izgubi kontrolu nad svojim aktivnostima, zanese se i počne prebrzo da vozi.
Prema istraživanjima, žene vozači su sklonije pravljenju saobraćajnih nesreća kada slušaju glasnu i "vrcavu" muziku dok voze.
Istraživači ističu i da su oni koji za volanom slušaju glasnu i brzu muziku odgovorni za dvostruko više nesreća od vozača koji se opredeljuju za laganiju muziku. Njima se češće dešava da prođu kroz crveno i da voze prebrzo.
Kako slušanje brze, tako i slušanje preglasne muzike utiče na percepciju vozača. Odvrtanje muzike "do daske" može imati dalekosežne posledice jer je vreme reakcije vozača produženo, čime se povećava rizik od saobraćajne nesreće.
Pesme sa tipično agresivnim i nasilnim tekstovima i muzikom čine vozače nepromišljenim i nemarnim za volanom. Dakle, utišajte zvuk na radiju ili zvučnicima svog automobila, slušajte pesme umerenog tempa i učinite vožnju bezbednijom sebi i drugima.
(MONDO/Foto: Beta)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
♥ QueeN ♥ [°mama 3 anđela°]
![<b>[°mama 3 anđela°]</b> <b>[°mama 3 anđela°]</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
 |
Datum registracije: 15 Feb 2008 Poruke: 15445 Mesto: ♥ Sakrivena u Njegovom Pogledu,Zarobljena u Njegovom Srcu,Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju ♥

|
|
|
Pa i nema neke logike. Ja volim brzu vožnju i jednostavno nebitno je koja je muzika.
|
|
|
| |
|
 |
Konjanik Ludi Bosanac

|
Godine: 46
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje

|
|
ovoliko % alkohol
ovoliko % brzina
ovoliko % muzika
ovoliko % stres
Ne vozim brzo, a slušam šta mi se sluša. Dok sam na recimo autoputu, i recimo da slušam Ti samo budi dovoljno daleko, vozim 140, ne paše me muzika, promjenim CD, stavim Metallicu, i npr slušam Faid to Black ili One, nećete vjerovati, vozim 140!!! Vjerovatno je muzika kriva da se brzina popela... cvrc, brizina je ista, i uvjek sretno stignem kući!
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
| |
|
 |
Killaz ***Don Brate***

|
Godine: 36
Datum registracije: 08 Nov 2006 Poruke: 4662 Mesto: Somewhere in the universe...

|
|
Ma jok,sve zavisi od raspolozenja,obicno uskladjujem muziku i voznju,nikad me muzika ne moze naterati da povecam brzinu ako nisam raspolozen za brzu voznju,kad vozim lagano slusam old school rap,pop,r n b,i ako mi muzika ne odgovara menjam cd ili stanicu,nikad ne menjam svoj tok kretanja
|
_________________ Vozim auto sa zvezdom na haubi,sedmica bembara S8 audi |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|