www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Zašto čovek želi da se ubije?
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 17, 18, 19  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~
::  
Autor Poruka
crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 49

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 03, 2009 11:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Plavušica je napisao/la sledeće:
Zar ne mislite da je ipaj potrebno malo hrabrosti da sam sebi oduzmes zivot....i da za to postoji neki jak razlog......niko to nece uraditi iz dosade,nego zato sto ne vidi drugi izlaz....

Koja hrabrost je tu potrebna???? Daj mi bilo koji argument da mi opravdas hrabrost i ja cu da ti skinem kapu!

To su jedne velike kukavice i egosite...
Kao sto psotoje problemi postoje i rjesenja za probleme....zar nije veca hrabrost priznati samome sebi pa i bliznjima da imas probleme i da ne vidis rjesenje za njihovo otklanjanje , pa da zajednickim snagama osoba koje ih vole pronaci izlaz i ostati sretan uz njih???

Ma ne sta ja to pricam..hrabrije je rijesiti sebe problema i ubiti samoga sebe , a sta ces ostaviti onima koji te vole , kojima si potreban u zivotu , kako ce njima biti nakon toga...ma kon ih sisa???!!!!

Strahota sta sve necu procitati ovdje....

@a za ove sto kazu da je depresija uzrok..pa i za depresiju postoje lijekovi..nije grijeh biti bolestan i lijeciti se

i dalje stojim pri svome

SVAKI ONAJ KOJI POCINI SUICID JE JEDNA VELIKA KUKAVICA I EGOISTA

anabila
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 28 Jul 2007

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 03, 2009 11:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

depresija je bolest ali kod mnogih ljudi se javlja velika neugoda pri spomenu na psihijatra.a on je taj koji tu jedini moze pomoci.nije sramota ici psihijatru. samo se na to gleda kao nesta negativno, sto uopce nije.i on je doktor koji lijeci probleme.

za ubojstvo nije potrebna hrabrost.oni nisu vodjeni hrabroscu, nego ludoscu

šamar
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 117

Datum registracije: 29 Dec 2008
Mesto: diznilend

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 07, 2009 4:03 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

to su ljudi koji nemaju hrabrosti da se suprostave životnim problemima.
neko reče da je za to potrebna hrabrost.koja hrabrost ti je potrebna da se baciš sa solitera ,ili da se upucaš.ne to nije hrabrost to je strah od života.
hrabrost je stati pred svoje probleme i ne bježati od njih,nego rešavati ih na pametan način.
šta urade ti hrabri što se ubiju, svojim voljenima slome srca do kraja života.i to se zove hrabrost,nije niti će ikada da bude,ja razumijem kad je čovjek bolestan i nemože da izdrži da se pati ni on niti da pati i druge oko sebe.tu ima možda hrabrosti.
ali da se čovjek mlad zdrav ,koji ima puno života ispred sebe odluči na taj vid hrabrosti.ne to je glupost.ne glupost nego kukavičluk.kao da oni jedini imaju nekakav problem,
pa ko danas nema nekakav problem? svi mi imamo probleme ali se ne ubijamo.

ravnicari
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 57

Datum registracije: 29 Nov 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 10, 2009 11:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

I ja sam mišljenja da je daleko hrabrije uhvtiti se u koštac sa životom nego izvršiti samoubistvo! Iz dana u dan živeti i savladavati životne prepreke je daleko teže nego jednostavno sve završiti...

I još nešto ako ti je već dat život, tvoja obaveza je da ga sačuvaš i živiš najbolje što možeš!

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 45

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 25, 2009 12:29 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

zato sto ne mogu da zive u tolikoj boli i patnji, jednostavno ne mogu da se izbore sa svim tim problemima, a pokusali su.
ne verujem da niko nije pokusao da se bori, jeste sigurno ali onda se vidi koliko je neko slab/jak, da li zeli i dalje da nastavi sa tim ili ce se prepustiti

" I know the way to fuck them all...."

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 25, 2009 12:46 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

dameski je napisao/la sledeće:
zato sto ne mogu da zive u tolikoj boli i patnji, jednostavno ne mogu da se izbore sa svim tim problemima, a pokusali su.
ne verujem da niko nije pokusao da se bori, jeste sigurno ali onda se vidi koliko je neko slab/jak, da li zeli i dalje da nastavi sa tim ili ce se prepustiti

ma kako ne mogu da zive. . Sve se moze kad se hoce dameski vjeruj mi. Ne postoji problem u zivotu koji se ne moze rijesiti. . Doduse za neki problem je potrebno dan za neki mjesec a za neki i godine da se dodje do rjesenja , ali rjesenje postoji. Jednako kao sto svako zasto ima svoje zato tako i to.
to su labilne i slabe osobe kojima je lakse dici ruku na sebe nego se uhvatiti u kostac i gdje je tu hrabrost? ? Nema je i ne postoji.
i zar nisu kukavice kada nemaju snage da se bore ma koliko da je tezak problem--jesu? ? ?
i zar nisu egosite kada misle samo da sebi olaksaju , a to sto ce povrijediti osobe koje ostaju iza njih sta ih briga - jesu. .

kukavice i egoiste svi redom od mog oca kojeg volim i voljecu dok sam ziva bez obzira sta je ucinio pa sve nadalje do i jednoga. . . New Evil New Evil New Evil New Evil New Evil

[Edit by :LOL:: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] je zabranjeno Pravilnik-om. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako želite nešto da naglasite.]

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 28, 2009 12:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Djevojka oglasom tražila nekoga tko bi je ubio

Zagreb, 28.01.2009., | Mi. Dr.

'Tražim ubojicu bilo kakvog kalibra koji bi me ubio na brz i bezbolan način, bez ikakve naknade jer ja nemam hrabrosti ni ubiti se, ni živjeti', riječi su sms poruke koju je prošli petak nepoznata djevojka poslala na broj jednog oglasnika.

Djevojčina je želja bila da se njezina poruka objavi kao oglas no djelatnica koja zaprima oglase odmah je reagirala te kontaktirala službu 112 te PU splitsko-dalmatinsku, piše Slobodna Dalmacija. Policja je ekspresno reagirala te u roku tri sata pronašla djevojku i njezine roditelje i uputila ih stručnim službama.

Protekli ponedjeljak sličan slučaj dogodio se na Forum.hr-u, na podforumu psihologije, gdje je osoba registrirana kao 21-godišnjak ostavila oproštajno pismo. U njemu mladić navodi kako nema razloga za nastavak života jer sve u njemu izaziva očaj. I u ovu priču uključila se policija, no još se ne zna je li otkriven identitet autora oproštajnog pisca.

Iako se spominje da je riječ o patki, psiholozi upozoravaju kako se svakom ovakvom slučaju treba pristupiti krajnje ozbiljno čak i ako je riječ o manipulaciji. Problem je i u tome što u Hrvatskoj ne postoji centar za prevenciju suicida, a takvi centri znatno smanjuju broj suicida.

www.dnevnik.hr

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 28, 2009 1:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

meni ovo ne deluje kao "patka" vec kao poziv u pomoc

:LOL:
>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

Godine: 39

Datum registracije: 18 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 28, 2009 1:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

verujem da ce zvucati glupo ovo moje pitanje,ali sta je "patka"?

Baraba
Džentlmen
Džentlmen

Godine: 50

Datum registracije: 02 Sep 2005
Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

germany.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 28, 2009 1:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

^^
NON TESTATUM = nije provereno!
Pre mnogo decenija, kada se novinarstvo u Evropi jos nalazilo u pelenama, hteo je urednik lista Koelnische Zeitung da odvoji sluzbene vesti od privatnih informacija. Stoga je, navodo, ispred vesti iz privatnih izvora - stavljena skracenica N.T. (Non testatum), tj. nije provereno (bez garancije). Ova dva slova n i t citana abecedom - daju nemacku rec "Ente", a ona znaci "PATKA". Odatle je nastala uzrecica (ili pojam) "novinska ili novinarska patka".

Ne zaboravi da zaboravljeni nikada ne zaboravljaju zaboravne!
Ne zaboravi da vratiš dugove, jer oni kojima duguješ tebe nikada neće zaboraviti!

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 28, 2009 1:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

novinarska patka-trac, neistina

offtopic Mr. Green

kikbokser
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 41

Datum registracije: 20 Sep 2005
Mesto: beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 06, 2009 2:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

citam ovo pa taman da i ja dodam nesto po pitanju toga!slazem se sa mnogima da ima svakakvih samoubica ili osoba koje su sklone suicidu!nazalost posao mi je takav da sam se sretao sa takvim slucajevima cesto i da nisu svi niti isti nit se mogu objasniti!ima situacija gde su to pokusali prihicki poremeceni ili oboleli mada bilo je slucajeva gde su ludi bilo sa problemom ili bez njega pokusavali to isto!sad zasto su to radili to nikada bar meni nije bilo jasno!u sustini ako je neko psihicki bolestan a pri tome se ne leci niti ima adekvatan nadzor lako moze da "pukne" i to uradi!najveci je problem sto mnogi takvi bilo da su novopeceni psihijatrijski slucajevi ili da su po "genetskoj liniji" imaju samo adekvatan nadzor i lecenje samo dok se nalaze U Lazi Lazarevic,U Kovinu ili u Vrscu i prvom prilikom kada je sve "u redu" i kada dodju kuci prestaje se sa javljanjem lekaru i uzimanjem propisanih terapija tako da proces se obnavlja u krug dok ne dodje do samoubistva!
Sto se tice osoba koje to urade zbog problema njih osudjujem pogotovo kada su u pitanju mlade osobe!svaki problema ima svoje resenje cak i ako u datom trenutku naizgled ne postoji!cak ne opravdavam ni starije i zrele ljude koji to urade!na moju veliku zalost sluzbeno sam se susretao i sa slucajevima gde su stari ljudi izvrsili samoubistvo u nameri da postede sebe bolova i agonije kao i da skinu teret sa svojih ukucana!mada iako bi to nekako i moglo biti razumljivo opet pre tog koraka bi trebalo biti nacisto stim da iako misle da samoubistvom cine uslugu svojim bliznjima oni ih zapravo vole i ne predstavljaju im nikakav teret!ali tesko da mozemo znati sta se u takvim trenutcima vrzma po glavi tih ljudi!Samoubistvo zbog tzv. "problema" ili izgovora slicnih time je totalno neopravdano i takve osobe smatram kukavicama,nesposobnim da zive i da se bore i egoistima jer nimalo ne razmisljaju o drugim,nego samo o tome kako je to jedini izlaz i kako ce oni resiti svoj problem!
Mnoge mlade potencijalne samoubice svojim prvim pokusajem suicida ustvari ne zele odmah da to i urade nego samo da pokazu i saopste da imaju neki problem i pokusaju da privuku paznju!NA veliku nesrecu zivimo u Srbiji gde su ljudi u danasnje vreme postali jako bezosecajni tako da mnogo takvih slucajeva se ne zavrsava kako bi trebalo!Paznja traje samo od mesta pokusaja suicida do najblize psihijatrijske ustanove i to je to!A novinarima to posluzi samo kao jos jedna medijska atrakcija koja ce samo povecati tiraz!Uzmimo primer nedavnog pokusaja samoubistva "skakanjem" sa mosta Gazele ovde u Bg!Dosta takvih slucajeva vise to ne pokusa jer uspe da privuce paznju i cak i resi potencijalni problem koji nije bio primecen i zapazen a koji je ta osoba imala!Dok drugi koji su vapili za istim tim posto to ne dobiju opet ponove pokusaj samoubistva u cemu je procenat povrata kako uspeha jako velik!
I jos na kraju ostaju osobe koje su iz NN razloga pokusale samoubistvo!Jednog naizgled obicnog radnog dana daleke 2006 godine imao sam pokusaj samoubistva vesanjem jednog gospodina srednjih godina!Na njegovu i nasu srecu stigli smo na vreme tj u momentu kada je sebi izmakao stolicu ispod nogu i uspeli smo da mu skinemo omcu!Od tog trenutka covek se ukocio i nije pomerao!Cak i putem od njegovog doma do Beograda i Psihijatrijske ustanove samo se lezao,gledao u jednu tacku i povremeno plakao i ponavljao samo jednu rec!Stalno je govorio "decooooo","decoooo" i uvek posle izgovorene te reci poceo bi da place!Radilo se o normalnom porodicnom coveku koji ima dve cerke,koje su dobre kao devojke i odlicni studenti,ziveo je u skladnom braku i danas posto je sve to proslo sve je ok i on covek normalno funkcionise kao da se nista desilo!Tada kada je to pokusao nije imao nikakvih problema niti ih ima i sada!A zasto je to pokusao niko i sta mu je tog dana napravilo kratak spoj u glavi niko nikada izgleda nece saznati!
Tako da sam ja GENERALNO protiv suicida! New Evil

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Psihologija i problemi društva ~ -> Zašto čovek želi da se ubije? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 17, 18, 19  sledeća
Strana 14 od 19

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon