Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~
Dečak (13) i devojčica (15) u Velikoj Britaniji postali roditelji. Njihovi roditelji šokirani, a oni ponosni i svesni, odlučni da brinu o bebi.
Alfi Paten, dečak koji ima samo 13 godina, postao je otac nakon što je njegova petnaestogodišnja devojka Šantel Stedman rodila ćerku.
Dečak sa licem osmogodišnjaka izjavio je za britanski "San" da je odlučan da bude dobar otac, iako, priznaje, nema dovoljno vlastitog novca, a samo povremeno dobije džeparac od oca.
Alfi živi sa majkom u Istborneu u Velikoj Britaniji.
Da će postati otac saznao je sa dvanaest godina, kada mu je tadašnja devojka, sada majka njihove ćerkice, saopštila da je u drugom stanju.
Ovaj slučaj izazvao je lavinu komentara o disfunkcionalnim britanskim porodicama i deci koju rađaju deca.
Devojčica - majka rekla je za isti list da im je, odmah po saznanju da je reč o trudnoći, doktor savetovao da obave razgovor sa svojim roditeljima.
"Rekao je da bi trebalo reći mojoj mami, ali ja sam bila previše prestrašena. Nismo mislili da nam treba pomoć roditelja. Zapravo, ne mislite mnogo o tome kad shvatite da ste trudni. Samo mislite kako će vas roditelji ubiti", priča Šantel koja je krila trudnoću sve dok njena majka nije primetila "drugo stanje" svoje ćerke.
"Želeli smo bebu, ali smo se bojali kako će ljudi reagovati. Nisam znao kako je biti otac. Biću dobar, strog i brinuću se o svojoj ćerki", kaže mladi otac.
Dečakov otac je u šoku. Kaže, ni sam nije svestan šta ga je snašlo i kako dalje.
"To je ludo. Nemam pojma šta sledi. Kad razgovaramo o budućnosti moj sin plače, kaže, to mu je bio prvi intimni odnos i uopšte nije bio svestan kakve posledice može da ima".
Ipak, bio je prvi koji je bebu uzeo u naručje. U bolnici je bio svaki dan.
Mlada majka i beba u četvrtak su puštene iz bolnice i sada žive u porodičnoj kući.
Alfi nije najmlađi otac u Britaniji. Ovaj rekord još drži Sean Stjuart koji je 1998. godine postao otac sa samo 12 godina.
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~
Dečak koji je postao otac u trinaestoj godini priznao je juče da ne zna koliko koštaju pelene ali je rekao da je siguran „da koštaju mnogo”, piše britanski The Sun.
Alfi, koji ima trinaest godina, a izgleda kao da ima osam, postao je otac pre četiri dana kada je njegova devojka Šantel Stedman rodila devojčicu Mejzi Roksen.
Alfi je rekao kako su on i Šantel (15) odlučili da ona ne ode na abortus nakon što je otkrila da je u drugom stanju. Stidljivi dečkić, čiji glas još nije mutirao, rekao je: „Mislio sam da bi bilo dobro da imamo bebu”.
„Nisam razmišljao o tome da li to možemo sebi da priuštimo. Ja i nemam džeparac. Tata mi samo ponekad da 10 funti”.
Alfi, koji je visok samo 121 cm, dodao je: „Kada je moja mama saznala, mislio sam da ću biti u velikom problemu. Mi smo želeli da imamo bebu, ali smo se plašili kako će ljudi reagovati na to. Nisam znao kako je to biti otac, ali ja ću biti dobar i brinuću o bebi”.
Dečakov otac Denis je rekao da njegov sin ne razume u kakvoj je situaciji – ali da izgleda odlučan u tome da bude posvećen i odgovoran otac. Alfi je želeo da bude prvi koji će držati Mejzi u naručju nakon porođaja. Nežno je poljubio bebu i dao joj flašicu.
Beba je začeta nakon što su Šantel i Alfi, koji je u tom trenutku imao samo 12 godina, proveli jednu noć zajedno i prvi put imali seksualni odnos.
Za bebu su saznali kada je Šantel bila u 12. nedelji trudnoće. Oni su to, međutim, držali u tajnosti do šest nedelja kasnije kada je Šantelina majka postala sumnjiva zbog težine njene ćerke. Dečakova porodica je vest o trudnoći otkrila samo najbližim rođacima i prijateljima zbog straha da će Alfi biti maltretiran u školi.
Šantel je rodila Mejzi u ponedeljak uveče u bolnici Istborn u Istočnom Saseksu.
„Nismo mislili da će nam biti potrebna pomoć roditelja. Ustvari i ne mislite o tome kada saznate da ste trudni. Samo mislite kako će vas roditelji ubiti”, rekla je Šantel.
Šantel je priznala da će ona i Alfi biti optuženi da su užasno neodgovorni. „Znam da smo pogrešili ali sada ne bih to promenila. Bićemo dobri roditelji”.
Šantel i devojčica su juče puštene iz bolnice i sada žive sa njenom majkom Peni, nezaposlenim ocem (43) i još petoro braće u iznajmljenoj kući u Istbornu. Porodica živi od beneficija za nezaposlene.
Alfi, koji živi sa sa majkom Nikolom na drugom kraju grada provodi uglavnom vreme kod Stedmanovih. Dozvoljeno mu je da tamo prenoći i tamo mu je čak i školska uniforma u slučaju da ujutro mora pravo u školu. Alfijev otac, koji je razveden od njegove majke, veruje da je njegov sin preplašen:
„Svi mu nešto govore i njemu se sve to mota po glavi. On nema predstavu šta znači imati bebu i ne može ni da objasni kako se oseća. Sve što zna je da će mu njegovi mama i tata pomoći”.
„Kada pomenete novac on skreće pogled, a ona se uzda u njenu mamu. To je suludo. Oni nemaju ideju šta ih čeka”, dodaje Alfijev otac.
Denis je Alfija opisao kao klasičnog trinaestogodišnjeg dečaka koji voli kompjuterske igrice, boks i Mančester junajted. „Kada sam pričao sa njim on je počeo da plače. Rekao mi je da je to bio prvi put da je imao seksualni odnos i da tada nije znao šta radi”.
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
121 sa 13 godina?
I sta sad, je l' ovo moderno ili...?
Anđela inso umjetnica
Godine: 41
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
ovo je jedan od najbolesnijih dogadjaja s kojima se ni ja cak ne salim.
a kad (jadna) beba bude krenula u 1.osnovne, oni ce na primjer maturirati u srednjoj .
a na snimku ona drzi bebu od par dana da sjedi.
a za dvije godine ce bit "mama,tata,ajd pricuvajte bebu ,moram isprobat sve stvari na svijetu, tipa sad bih se drogirala ili isla u kavanu"
Hot Cherry Banovan! -!Every Girl's Nightmare!-
Datum registracije: 22 Dec 2006 Poruke: 29710 Mesto: PederLand
pitam se što ja nisam postao tako rano otac..... možda bi do sada sazreo
pitam se što ja nisam postao tako rano otac..... možda bi do sada sazreo
To sam i ja pomislio, na trenutak, al' samo na trenutak, dok mi nisam procitao sms koji mi je stigao... Aaaa, ne bih menjao taj osecaj kako se ljudi nerviraju na tebe dok imash osmeh od uha do uha ni za shta na svetu...
crnibiser samotvoja24
Godine: 49
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
S više njih u isto vrijeme: 'Nije Alfie otac, nego ja, tražim DNK testiranje!'
Još jedan britanski tinejdžer tvrdi da je otac djeteta koje je rodila 15-godišnja Chantelle Steadman. Iako je 13-godišnji Alfie Patten za 'The Sun' rekao kako je on otac djevojčice Maisie rođene prije nekoliko dana, 'News of the World' objavio je da i 16-godišnji Richard Goodsell tvrdi da je otac.
‘Znam da bih ja mogao biti otac. Svi misle da jesam. Moji prijatelji mi govore da dijete ima moje oči, čak i moja majka to misli. Samo će DNK test pokazati što je istina. Ako sam ja otac, imam to pravo znati’, rekao je Richard. Tinejdžer je ispričao kako je sa Chantell često spavao tijekom tri mjeseca, upravo u razdoblju kada je ostala trudna. On sada zahtijeva DNK test kako bi se nedvojbeno utvrdilo tko je zapravo otac, piše News of The World. Prema pisanju tabloida The Sun, Alfie je već pristao na to.
‘Kada smo prekinuli, saznao sam da se Chantelle seksala s mnogim drugim dječacima koje poznajem, a kada je saznala da je trudna čak me i njezina majka pitala jesam li ja otac. Iako Alfie tvrdi da je on otac, baš i nismo sigurni u to', ispričao je Richard.
U redakciju 'News of The Worlda' javio se još jedan dječak koji tvrdi da bi otac mogao biti on, a kaže da ih ima još. Treći mogući otac je 14-godišnji Tyler Barker koji kaže da je 15-godišnja Chantelle seks prakticirala s osam tinejdžera u vrijeme kada je začeto dijete.
‘Spavao sam sa Chantelle u njezinom krevetu. Seks s njom je najveća pogreška koju sam učinio. Da je bar nikada nisam upoznao. Sada se bojim da bih i ja mogao biti otac, a ja nisam jedini koji se toga boji. Dječaci su često ostajali spavati kod nje u njezinom krevetu’, ispričao je Tyler.
Podsjetimo, 'The Sun' je ovaj tjedan objavio priču o 13-godišnjem Alfieju Pattenu koji je dobio dijete prije nekoliko dana. Dječak je rekao kako će se sada truditi više učiti te vjeruje da će biti dobar otac. 15-godišnja Chantelle rodila je djevojčicu za koju je rekla da ju je s Alfiem začela nakon njihovog prvog spolnog odnosa.
izvor.dnevnik.hr
Katastrofa
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
Alexns Tinkerbell's pixie dust
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
Ohohohoho, ovo vec pocinje da se zakuvava Podsetilo me na onu matoru reklamu za Mobkom: "basta, basta, su madre me est"
nervno Početnik Domaćeg.de
Datum registracije: 04 Apr 2007 Poruke: 6
ima toga i kod nas
shomy-delija Prijatelj foruma
Datum registracije: 18 Jul 2008 Poruke: 3262
Citat:
ima toga i kod nas
Ima toga u africi svaki dan,i to x3 a kad se desi britancima citav svijet o tom prica...
Vreme je podešeno za GMT + 1 sat Strana 1, 2sledeća
Strana 1 od 2
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma