www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Uspomene iz “Moskve”
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 28, 2009 11:21 am    Naslov poruke: Uspomene iz “Moskve” Na vrh strane Na dno strane

Kada je nedavno napuštao recepciju hotela ”Moskva“, u kojem je radio tri i po decenije, Đorđe Lakobrija sa sobom je poneo neveliku crnu kutiju za cipele. I, dok su ga kolege ispraćale u penziju, doskočicom da Đole nosi svoje izlizane cipele kući, on se zadovoljno smeškao:

”Ovde su moje uspomene, i moji prijatelji!

Mnoge mlađe kolege nisu razumele o čemu priča, a oni stariji su znali da u njoj leži deo istorije njihovog druga, ali i najstarijeg beogradskog hotela.

” Zaposlio sam se u leto 1973. godine i od tada nisam napuštao recepciju. Dočekao sam i ispratio više od 10 miliona gostiju! Među njima je bilo i onih velikih, svetskih ličnosti: Leonid Brežnjev, Robert Maknamara, Moamer el Gadafi, Janez Drnovšek, pa onda Jovan Rašković, Sloba i Mira Milošević, Zoran Đinđić... Dolazili su i Mila Jovović, Karl Luis, Valentina Terješkova, Bob Bimon, Arsen Dedić, Džek Nikolson, Milen Demonžo - prebira po sećanjima Lakobrija.

To je visok čovek, sa usađenim osmehom na tankim usnama. Sa onako krupnim i prodornim očima ne odaje utisak čoveka čiji je zadatak da otvara vrata hotela, brine o smeštaju i prtljagu gostiju, ispraća ih do taksija... Više odaje utisak odanog čoveka kome se možete poveriti. Zato je retko ko od gostiju hotela „Moskva“ odbio da napiše autogram ili da se fotografiše sa Đorđem.

”Imam više od 1.000 fotografija poznatih hotelskih gostiju, beleške i autograme, koje sređujem. Kao penzioner pokušaću da rekonstruišem svoj život kroz te uspomene. One su moja mala tajna”, priznaje Đorđe.

Dve ekskluzivne priče sigurno će imati posebno mesto u njegovim ”memoarima“.

Na devetom samitu nesvrstanih najzanimljiviji gost je bio Moamer el Gadafi, predsednik Libije, koji je odseo na Dedinju.

”Pukovnik Gadafi je obližnji park pretvorio u obor za svoje kamile. Doveo ih je iz Libije zbog mleka, koje je pio svako jutro. Ostale su potom u beogradskom Zoološkom vrtu. Nije spavao u beduinskom šatoru, kako se pričalo i pisalo, već je kasno noću dolazio i boravio u hotelu ”Moskva“. Imao je apartman broj 321. Zahtevao je ujutro da pije prokuvano, ali hladno kamilje mleko, pa je čitav hotel tih dana mirisao na pustinjske životinje. Ispred apartmana stajala je njegova specijalna garda sastavljena od šest žena komandosa “, seća se Đorđe Lakobrija i pokazuje snimak pukovnika u hotelskoj fotelji.

Slavna holivudska diva Mila Jovović, naše gore list, bila je gost u ”Moskvi“ 1990. godine.

”Tada je imala samo 14 godina. Želela je da okupi svoju porodicu i odvede je u Ameriku. Kako su joj roditelji već duže vreme bili u zavadi, Mila Jovović je iskoristila ambijent ”Moskve“ da ih izmiri. U tome je bilo i velike simbolike: naš hotel je bio poznat i kao „crnogorska“ i kao „ruska“ ambasada. Mila je rođena u SSSR-u, tačnije u Kijevu, a njena majka Galina Longina je bila poznata ruska i ukrajinska glumica. Otac Bogić Jovović je bio crnogorski doktor - otkriva naš sagovornik.

(Novosti/MONDO)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Uspomene iz “Moskve” Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon