:: |
Autor |
Poruka |
Kele **one and only**

|
Godine: 40
Datum registracije: 17 Nov 2005 Poruke: 8826 Mesto: Vojvoda Stepa 23219

|
|
evo da se i ja umesam .. pa da vam malo pomrsim konce
imam jedan vocnjak nedaleko od kuce , koji nije ogradjen ... i svake godine u jesen moram da zasticujem stabla ... jer se gore navedeni zeka potrudi da ''oglodje'' koru drveta u suprotnom ...
e sad ... mi treba objasnjenje posto vidim da se vas dvojica uklapate u pricu i kontate gradivo
sta bi ostalo od drveta da zec nije glodar ?
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
|
|
 |
šamar Iskusni član

|
Godine: 116
Datum registracije: 29 Dec 2008 Poruke: 906 Mesto: diznilend

|
|
Znaš kako, ja njih gledam kao zečetinu,a ne kao glodare ili bilo šta drugo...
Što se tiče glodanja voćnjaka pa zečevi su idalje iz reda glodara ali iz druge porodice...
Ma ja to mislim da to nema nikakvog smisla,vjekovima su glodari pa sad od jednom
nekakvi dvojezubci glupoost ništ' drugo...
kakve veze ima dali imaju dva para sjekutića ili jedan kad su glodari,
samo ne priliči da razmažena bogata derišta imaju ljubimce iz reda glodara
zbog toga što su i pacovi glodari...
|
_________________ Oprezni ljudi koji na sve misle, koji sve predviđaju, stalno upadaju
u klopke, jer računati na poteškoće,
znači stvarati ih. |
|
|
|
 |
° Jaca ° ~ zažmirim i putujem ~

|
Datum registracije: 28 Okt 2008 Poruke: 13324

|
|
Čitajući prethodne postove, lijepo sam se nasmijala. Glodavci ili ipak nešto drugo
Prije nekoliko minuta okrenula sam čitavu sobu u potrazi za Životinjskim carstvom u kojem jasno piše:
Citat: | 7. razred - sisavci
a)...
b)...
...
e) red - dvojezupci
Predstavnici: divlji zec, činčila...
f) red - glodavci
Predstavnici: vjeverica, dabar, veliki hrčak, kućni miš, dikobraz, pustinjski skočimiš... |
Dodajem još i jedan citat s Wikipedije:
Citat: | Za razliku od ranije, više ih se ne svrstava u glodavce, iako s njima imaju zajedničko porijeklo i zapravo su "sestrinski" red.
Red se dijeli na dvije porodice, zečeve (Leporidae) koji su zastupljeni u Europi s više vrsta (među njima poljski zec i divlji kunić), i zečeve zviždače (Ochotonidae), koji žive samo u Sjevernoj Americi i u sjevernim predijelima Azije. |
Dakle, zečevi NISU glodavci.
I da odgovorim na temu... Uz njemačku dogu, dva zeca bili su moji prvi ljubimci... Astra i Tipsa... Jedan bijeli zeko i jedan sivo-crni... Jednog su moji poklonili susjedi, a drugi je 'otiš'o ća'.
Inače, obožavam ih.
|
|
|
|
|
 |
draganafan Upućeni član

|
Godine: 37
Datum registracije: 26 Avg 2009 Poruke: 392

|
|
Imala sam i zečeve,kao kućne ljubimce ali kasnije neznam šta je bilo s njima,ne sjećam se,bila sam mala
|
_________________ Još te volim još nisam ničija,još je u meni ljubav ko eksplozija... |
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
|
|
 |
Euena Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 16 Nov 2009 Poruke: 1

|
|
Citat: | pa bolje je da bude što veći.ono bolje će da bude pečenje.
ništa glodari nikako ih nepodnosim.čak nevolim ni da ga lovim.
nije što mi ga je žao nego jednostavno što je lagan plen a uz to glup ko som.
i boji se ko zec Mr. Green |
Šamar, apsolutno mi nije jasno kako mozes da objavljujes tako glupe komentare u delu foruma koji se odnosi na zečeve kao kucne ljubimce????
Šta misliš da li bi bilo lepo da neko ode na forum o psima sa komentarima kako su oni najukusniji kao pečenje??
A konstatacija da je zec glup ko som samo odražava osobine onoga ko priča o nečemu o čemu nema pojma!!!
I ja i gomila drugih ljudi u Srbiji drži zečeve kao kućne ljubimce, i oduševljeni su pametnim ponašanjem ovih životinja.
Takođe, zvanično zečevi spadaju u NAJČISTIJE životinje, koje apsolutno nemaju nikakav neprijatan miris, što mogu potvrditi iz iskustva. Nažalost, to što ljude mrzi da svojim zečevima očiste kavez koji se isprlja nakon nekoliko dana nikako nije krivica ovih životinja. Pitanje koliko bi im tek smrdelo da imaju psa ili mačku koji se 100 puta brže zaprljaju od zečeva.
Zečevi su toliko zahvalni kao kućni ljubimci iz više razloga: užasno su čisti, mogu se naučiti da obavljaju nuždu na jednom mestu, veoma su privrženi svojim vlasnicima, zahtevaju malo a nude dosta. Da ne pominjem razliku između njihove dlake i dlake drugih životinja...
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|