:: |
Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Univerzijada, centralni sportski događaj u Srbiji u ovoj godini, sve je bliža, a organizatori privode pripreme kraju.
Jedno od najvažnijih pitanja je za gomilu sportista koji će doći sa raznih strana sveta je - šta ćemo da jedemo? Odgovor je - svašta!
Za obroke sportista biće zaduženi kuvari Holideja In, koji pripremaju obilni doručak, a za ručak i večeru kompanija DelAero Komerc, koja će svakodnevno dopremati hranu iz svoje moderne i novootvorene kuhinje u Vršcu.
A meni će, što bi u žargonu rekli, biti bogat, baš bogat.
Za doručak, kao najvažniji obrok, takmičari će moći da biraju između svežeg povrća, srpskih sireva, domaćih suho mesnatih proizvoda (za one koji ne jedu svinjsko meso biće servirana dimljena ćuretina i govedina), raznorazne pite, gibanice, tofu sirevi...
Fali još samo od prepelice mleko!
Ručak i večera biće još raznovrsniji. Biće omogućena hrana pet kuhinja - nacionalni meni, mediteranski meni, muslimanski i orijentalni meni i hrana za vegetarijance.
Svakodnevno će se pripremati više od 350.000 obroka! I to 176.000 obroka za ručak (glavno jelo, supa i salata), i 176.000 obroka za večeru.
Za ručak će po jednom sportisti, odnosno kozumentu biti između 850 i 900 grama hrane, a za večeru oko 450 grama.
Dakle, svaki dan će se pripremati više od 100 različitih jela, odnosno 12 tona hrane!
Sve to će se praviti u kuhinji u Vršcu (1.000 kvadratnih metara), a biće angažovano 90 kuvara u dve smene i 80 ljudi koji će raditi na serviranju i dostavi hrane za Beograd.
Više nego lepa pozivnica za mlade sportiste sa cele planete koji budu učestvovali u Univerzijadi. Gladni ostati nećete, to je sigurno!
(MONDO)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|