:: |
Autor |
Poruka |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
16. maj 2009. Moskva -- Moskovska policija rasterala je učesnike gej parade u ruskoj prestonici, koju su vlasti zabranile.
Policija je razbila protest 20 aktivista homoseksualne orijentacije, koje je privela. Aktivisti su saopštili da je „sramna ruska homofobija". Gradske vlasti zabranile su paradu, uz obrazloženje da je "moralno pogrešna", a moskovski gradonačelnik Jurij Lužkov ranije je homoseksualnost opisao kao "satansku".
Grupu od oko 30 boraca za prava homoseksualaca, okupljenih ispred zgrade univerziteta u Moskvi, predvodio je poznati borac za prava homoseksualaca, Britanac Piter Tačel.
Oni su nosili transparente na kojima je pisalo “Homofobija je sramota ove zemlje” i “Tražimo ista prava”.
"Želimo da se poštuju prava koja nam pripadaju po ustavu. Tražimo legalizaciju homoseksualnih brakova. Hoćemo zakon protiv diskrimancije."
Posle manje od minuta, stigle su specijalne policijske jedinice, čiji pripadnici nisu bili nežni prema učesnicima protesta. Odvlačili su jednog po jednog do autobusa koji je čekao u blizini.
Među pritvorenima je i vođa pokreta homoseksualaca u Rusiji Nikolaj Aleksejev. Posle demonstracija, policija je pritvorila aktiviste koji su davali izjave za medije.
Nedaleko od centra Moskve jutros je održan još jedan protestni skup. Njegovi učesnici, pripadnici nacionalističkih i pravoslavnih hrišćanskih organizacija, osuđuju homoseksualnost.
"Poručujemo gej aktivistima da mogu da dobiju magareće uši, ali ne i Moskvu i Rusiju. Došli smo ovde da kažemo NE gej paradi. Takva parada može da se održi samo na jednom mestu -u zatvorskom dvorištu. Nismo protiv homoseksualaca, već protiv legalizacije greha. Gej parada je prst u oko celoj naciji, svim Rusima."
Gradske vlasti zabranile su skup, uz objašnjenje da je reč o nemoralnom činu. Gradonačelnik ruske prestonice Jurij Luškov opisao je homoseksualce kao sataniste.
Rasterivanje učesnika protesta dobija posebno značenje u trenutku kada je Moskva domaćin Takmičenja za pesmu Evrovizije. Neki od učesnika Evrovizije upozorili su da će bojkotovati takmičenje ako vlasti ne dozvole da se održi gej parada u Moskvi.
(B92)
|
|
|
|
 |
šamar Iskusni član

|
Godine: 116
Datum registracije: 29 Dec 2008 Poruke: 906 Mesto: diznilend

|
|
U ponedeljak sam vidjeo dva lika kako se drže za ruke,hm neopisiva želja za
nasiljem se rodila u meni,prvo što sam šetao sa ženom i klincem,
a sreća je njihova da me klinac nije ništa pitao o tome,mislim da bih napravio
probleme i sebi i njima.Ovo je drugi put da ih vidim,dobiće batine,
pri sledećem susretu to je sigurno...
Mislim da je policija u Moskvi dosta bila tolerantna,ja bih njih dobro premlatio
da se to mene pita,kakva oni hoće prava,pa jel više dosta raznih bolesnika
i njihovih prava.Na ovom blentavom svijetu svaka budala ili bolesnik može da ima neka prava sem normalnih ljudi.
|
_________________ Oprezni ljudi koji na sve misle, koji sve predviđaju, stalno upadaju
u klopke, jer računati na poteškoće,
znači stvarati ih. |
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
|
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 45
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Neka svet kaže šta hoće, ali ja bih svoj nos čačkao daleko od pogleda ostalih.
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|