www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Pas koji je verovao
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 27, 2009 12:52 pm    Naslov poruke: Pas koji je verovao Na vrh strane Na dno strane

Tik uz autoput, u smeru ka Nišu, nedaleko od novobeogradskog Bloka 28 već godinu dana čeka jedan braon-beli pas. Uvek je sam. Ne dozvoljava nikome da mu se približi. "Druži se" samo sa bukom automobila i zagađenim vazduhom prometne saobraćajnice. Nikada ne maše repom. Uzdignutih ušiju i pogleda uprtog uz autoput on čeka i veruje da će se oni koji su ga baš tu ostavili, vratiti.

Ne odaziva se nikome, uprkos tome što su stanovnici obližnjeg kvarta pokušali da ga dozovu svim "psećim" imenima. Ponekad načulji uši na zvižduk. Zov prirode ga ne mami, pa ostale "drugare" i ne miriše.

Prema rečima stanarke iz obližnje zgrade, penzionerke Verice Edbauer, pre godinu dana "neki ljudi" izbacili su ga iz automobila sa registarskim tablama Rume.

"Bio je lep, čist i rundave dlake, zato sam ga ja prozvala Lepi" priseća se Verica. "Prvih nekoliko meseci mogla sam da mu priđem bliže i dam mu hranu, a onda je počeo da se povlači. Nemoguće mu je približiti se ni na nekoliko metara. Sad ostavim vodu i hranu u travi i sklonim se da bi se vratio i pojeo nešto".

Tu je od jutra do mraka. Odlazi da prespava negde, ali stanari, koji ga hrane nisu uspeli da uđu u trag njegovog prenoćišta. Ni kiša, košava i vetar ga ne sprečavaju da čeka.

Prezimeo je ovogodišnji mraz, ali kako Verica primećuje, ofucao se i propao. "Najžalije mi je što je toliko tužan", kaže ona.

Mada su neke komšije htele da ga uzmu, to je neizvodljivo, jer on beži od svih. U to su se uverili i reporteri "Novosti", koji su čitav sat pokušavali da mu se približe.

Sklanjao se i od pogleda, tromim hodom i spuštene glave. Nije izgledao uplašeno, već nevoljno i nezainteresovano. Na kraju, ne zna se ko je odustao - da li on koji je nadvožnjakom prešao autoput povijenog repa, ili reporteri kojima je okrenuo leđa.

Stanari koji ga vole i hrane strahuju da ne izleti na ulicu dok se sklanja od drugih pasa ili prolaznika. Sumnjaju čak i da je ogluveo, jer je mesto njegovog stanovanja konstantno ispunjeno bukom.

Tuga ga je toliko ophrvala, da kako njegova "hraniteljka" objašnjava, nikada ni za jednom ženkom nije pošao. U tom kraju ima često pasa lutalica, ali ni oni čak nisu uspeli da mu priđu. Odabrao je samoću, u tišini, pa ga nikada nisu čuli ni da je zalajao ili zarežao. Ima samo snage da čeka... On još veruje.

(Novosti/MONDO)

Francuskinja
♦Un Mal pour un Bien♦
<b>♦Un Mal pour un Bien♦</b>

Godine: 43

Datum registracije: 07 Apr 2005
Mesto: 83700 ST RAPHAEL

france.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 27, 2009 2:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jadan pas,bas mi ga zao Sad Kako uopste ljudi moze da ga tako lako odbace Twisted Evil Ja bih ih debelo kaznjavala...

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 27, 2009 2:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

sigurno uzaludno ceka da se vrate po njega Neutral

da bar nije tako "otudjen" ocigledno ima onih s dusom koji odnose hranu i brine se za njega..

asasanin
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 42

Datum registracije: 20 Apr 2008
Mesto: beograd

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 27, 2009 3:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

strasno je to sto se desava!!!! Crying or Very sad Crying or Very sad

takve ljude bez duse treba kaznjavati!!!

onaj ko nije sposoban da voli zivotinje,nije sposoban ni da voli ljude...

Slejdž
Gospodja Selektorka
Gospodja Selektorka

Godine: 48

Datum registracije: 15 Jul 2005
Mesto: Frankfurt/ Loznica

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 27, 2009 5:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja se rasplakah kad sam ovo procitala

sweetlady
..femme fatale..la vraie..
<b>..femme fatale..la vraie..</b>

Datum registracije: 26 Maj 2008
Mesto: Srcem u Srbiji

france.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 27, 2009 7:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tuzna prica... pas je sigurno covekov najbolji prijatelj uvek me rastuzi kada vidim kako se neki ljudi ponasaju prema njima... Mada sa malo analize...

"Bio je lep, čist i rundave dlake, zato sam ga ja prozvala Lepi" priseća se Verica.

Znaci da je on ipak znacio nekom... Ko zna moguce je da su ih neki problemi naterali na takav gest Confused

blue-and-red
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 27 Maj 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 27, 2009 10:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Francuskinja je napisao/la sledeće:
Jadan pas,bas mi ga zao Sad Kako uopste ljudi moze da ga tako lako odbace Twisted Evil Ja bih ih debelo kaznjavala...
plakat cu

*pink*
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 41

Datum registracije: 03 Maj 2009
Mesto: ...istocno od raja...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 27, 2009 11:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jadnicak... Sad Sad Sad

blunt
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 02 Feb 2008
Mesto: Stara Pazova

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 27, 2009 11:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

bas mi ga je zao Sad Sad Sad Sad Sad Sad

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Pas koji je verovao Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon