www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Može li gej postati heteroseksualac?
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 12:51 am    Naslov poruke: Može li gej postati heteroseksualac? Na vrh strane Na dno strane

Američka Asocijacija psihologa zaključila je da postoji malo dokaza o pozitivnim rezultatima u naporima da se seksualna orijentacija lezbejki i homoseksualaca promeni u heteroseksualnu.

Upravo ovih dana objavljeni su rezultati analiza 87 istraživanja obavljenih između 1960. i 2007. godine. Oni su pretočeni u detaljan izveštaj iz kojeg sledi zaključak: napori da se promeni seksualna orijentacija lezbejske i gej populacije može izazvati neželjene posledice.

"Suprotno izveštajima nekih lekara, psihologa i zagovornika promene orijentacije, o uspešnim 'transformacijama' iz gej i lezbejske u 'strejt' seksualnost, ne postoji dovoljno dokaza o korisnosti intervencija psihologa i endokrinologa u tim pokušajima" - izjavila u Torontu, u Kandi, na nedavno održanom međunarodnom skupu psihologa i endokrinologa, profesorka Džudit M. Glasgold koja rukovodi istraživanjem - promena seksualne orijentacije.

"U najboljem slučaju, pojedina istraživanja su utvrdila da neke osobe uspevaju da nauče kako da ignorišu ili da ne reaguju na seksualnu privlačnost istog pola. Ipak, istraživanja nisu ukazala ko u tome uspeva, koliko dugo se takva taktika može primenjivati i da li ostavlja trajne posledice na mentalno zdravlje osobe. Uz to, ovi izveštaji teško da se mogu odnositi na osobe koje seksualno privlače isključivo osobe istog pola" - izjavila je za CNN profesorka Glasgold.

Na skupu u Torontu, Savet predstavnika, rukovodeće telo Asocijacije, usvojilo je rezoluciju kojom se lekarima i psiholozima, koji se bave problemima seksualne orijentacije, preporučuje da pacijentima ukažu da svoju seksualnu orijentaciju ne mogu promeniti kroz terapiju ili na neki drugi način.

Uz to, u izveštaju se navodi da su pokušaji da se seksualna orijentacija promeni metodom koju pacijent ne prihvata može biti štetan, uključujući gubitak seksualne želje i osećanja, depresiju, anksioznost pa čak i sklonost samoubistvu.

Mnoge osobe koje su bezuspešno pokušale da promene svoju seksualnu orijentaciju "opisuju svoje iskustvo kao značajan uzrok emocionalnog i duševnog bola i stvaranja negativne slike o sebi", konstatuje se u izveštaju.

Stručnjaci upozoravaju da valja staviti na stranu pojedinačne priče o prelasku iz gej u strejt orijentaciju koje ne moraju uvek biti istinite i dokazane jer mnoge gej osobe, iz raznoraznih razloga, vešto kriju svoju seksualnu orijentaciju jer postoje potvrđeni dokazi da je problem biološki i genetski a ne psihološki i mentalni.

Američka asocijacija psihologa još 1975. godine izbrisala je homnoseksualnost iz Dijagnostičkog i statističkog priručnika mentalnih obolenja.

(FoNet, foto: Guliver/Getty Images)

Hot Cherry
Banovan!

-!Every Girl's Nightmare!-
-!Every Girl's Nightmare!-

Datum registracije: 22 Dec 2006
Mesto: PederLand

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 12:56 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

AHAHA hAAAAAAAAA ee grohotom se smejem Laughing Laughing Laughing

Poslednja prepravka: Hot Cherry datum Pet Avg 14, 2009 1:12 am; ukupno izmenjena 1 put

šamar
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 117

Datum registracije: 29 Dec 2008
Mesto: diznilend

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 1:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pih,neka ih na čemu i jesu...mislim da je ovo glupost, jer se niko ne rađa kao gej...

Stručnjaci upozoravaju da valja staviti na stranu pojedinačne priče o prelasku iz gej u strejt orijentaciju koje ne moraju uvek biti istinite i dokazane jer mnoge gej osobe, iz raznoraznih razloga, vešto kriju svoju seksualnu orijentaciju jer postoje potvrđeni dokazi da je problem biološki i genetski a ne psihološki i mentalni.

Kao prvo to nije nikakav problem,nego poremećaj...
A genetski poremećaj nije sigurno...

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 2:35 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

šamar je napisao/la sledeće:
A genetski poremećaj nije sigurno...

Nije sve crno-belo, imash slucajeva kod' kojih homosexualnost jeste uzrokovana genetskim poremecajem, tj. poremecajem rada hipofize u ranim periodima zivota.. i opet, u tu grupu spada ne toliko mali procenat homoseksualaca, ali ono, lobi je lobi tako da... sve trpaj u isti kosh!

zelja za samoubistvom, poremecaj ishrane, depresija.. sa tim istim problemom se susrece vecina teshkih psihickih polesnika koji ne primaju svoje adekvatne terapije.. al' ajde, stacu, da me ne proglase primitivnim, protivnikom evropskih integracija, il' cime god...

The tears of a clown make the whole world laugh.

šamar
Iskusni član
Iskusni član

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 4:16 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa zar tebe ne boli .... za mišljenje okoline... Mr. Green

Alexns
Tinkerbell's pixie dust

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 4:24 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jedna osoba s' ovog foruma je rekla da me zapravo "ne boli".. nego da se ja samo pretvaram.. mada josh uvek nije "pogledala", videcemo da l' ce promeniti mishljenje Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

a ono realno, isti bi izgovor bio: "poslednjih 30 godina se ne smatra boleshcu, zivim u srednjem veku, bla bla.. "
josh dodje ovako neka teorija i kao "potvrdi pricu" a apsolutno ne pishe o koliko se tacno slucajeva radi, na celokupnu svetsku populaciju, samo kaze kao "87 istrazivanja".. shto moze da bude od 87 slucajeva do 87 miliona slucajeva.. Laughing Laughing Laughing

No, nek' se prashe s' kim god zele, ne zalazim im u krevete, k'o shto ne zelim da i meni iko zalazi u krevet.. a sad' shto meni moja logika ne dozvoljava da neshto progutam (bukvalno) - to (ni)je moj problem Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

šamar
Iskusni član
Iskusni član

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 4:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Važno je da si ti ponudio da provjeri...

A o istraživanjima i pretraživanjima i anketama, mislim da smo jednom vodili burnu raspravu oko pušača i ne pušača...Tako da je moje mišljenje i sad kao i onda...
Daj mi tačan broj,jer ako si nešto istraživao moraš i da znaš koga si istraživao
i broj ljudi nad kojima je vršena ta istraga ili šta je već...
A i ta istraživanja me više smaraju, što ne rade nešto korisno... Laughing Laughing Laughing

Alexns
Tinkerbell's pixie dust

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 4:43 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

kad' mi neko ne veruje na rec.. pruzam mu/joj priliku da se pokaje Laughing Laughing Laughing

Pazi jedno je kad' ja, kao osoba, pojedinac neshto napishem, a drugo je kad' se prica pusti u medije, bez ikakve "podrshke" .. a sva sreca ima ljudi koji veruju svemu hsto vidi na TVu/procita u novinama.. moje "slovo" ipak nema tu tezinu, to se morash sloziti..

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 16, 2009 11:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jednom derpe uvek derpe Uaaaa!!!!!

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Može li gej postati heteroseksualac? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon