www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kad počinje starost
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 18, 2009 12:11 pm    Naslov poruke: Kad počinje starost Na vrh strane Na dno strane

Kada počinje starost zavisi od toga da li to procenjuje pesnik ili naučnik. Pesnik Filip Larkin, čuven po neuvijenostima u svojim stihovima, rekao je da starost počinje "kada vam usta ostaju otvorena, a bale iz njih cure, kada se upiškite i ne sećate se ko je zvao tog jutra".

Dženi Džozef je bila finija. Pišući o ženama u pesmi "Upozorenje", zaključila je da starost počinje kada žena počne da nosi ružičaste stvari, piše "Politikin Zabavnik".

Savremena nauka, međutim, kaže da nam mozak odlazi u ružičasto znatno pre toga. Prema novom istraživanju, koje je sporveo profesot Timoti Solthaus iz Laboratorije za posmatranje starenja na Univerzitetu Virdžinije, vrhunac sposobnosti da rešavamo mozgalice i zagonetke je u dvadeset drugoj godini. Od dvadeset sedme počinje postepeno propadanje koje traje do poznih godina.

Dobra vest je da se naše sposobnosti u rešavanju situacija koje zahtevaju primenu nagomilanog znanja, kao što su reči ili opšte obrazovanje, neprestano povećavaju sve dok ne napunimo šezdeset godina.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

šamar
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 116

Datum registracije: 29 Dec 2008
Mesto: diznilend

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 18, 2009 12:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Hm,ja mislim da na ovo može da odgovori Crvena Jabuka
sa pjesmom "nema više vremena"

...sad sam se vratio
sve sam luke prošao
i znam počet ćemo stariti
kad prestanemo ljubiti...

Tako nekako...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Kad počinje starost Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon