:: |
Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Čak su i zaista ekscentrični kupci sa Interneta u sredu morali da protrljaju oči, kada je na najpopularnijem sajtu za „onlajn“ aukcije osvanuo - ratni logor iz Drugog svetskog rata.
Vlasnici su odlučili da „Harperli kamp“, u kojem su boravili zarobljeni Italijani i Nemci, stave pod virtuelni čekić sa početnom cenom od milion funti, pošto, kako su objasnili, nemaju novca da ga pretvore u turističko-edukacijski centar.
Džejms i Lisa Mekleod tvrde da su od 2001. godine, kada su kupili kompleks od 12 hektara u engleskom okrugu Duram, uložili u njega blizu milion funti. Taj novac im je bio dovoljan da urede ceo posed, ali su oni sada prisiljeni da ga prodaju.
"Ne žalim ni zbog čega i opet bih uradio isto. Ovo mesto će biti 'zlatni rudnik' za nekoga ko uloži još samo malo novca. Pomalo mi je žao što to nećemo biti mi", kazao je Džejms Mekleod.
"I moja kuća se nalazi na ovom posedu. Nadam se da ćemo nas dvoje ostati tu".
Osim baraka, u kojima je spavalo na hiljade Italijana i 900 Nemaca, logor je tokom rata imao zubarsku ordinaciju, pozorište, biblioteku i kapelu.
Jedna od posleratnih anegdota kaže da su se mnogi logoraši toliko zbližili sa lokalnim stanovništvom, da je svaki deseti zatvorenik - ostao u Engleskoj.
(Novosti/MONDO)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
|
|
 |
voulez-vous ♧Otac Makarije♧

|
Godine: 41
Datum registracije: 09 Sep 2007 Poruke: 5164

|
|
12 hektara "u mestu" za milion funti u Engleskoj? Hmmmm... pa i nije strasna cena, posebno kad ima tako neceg na sebi.... ali pitanje je na koliko ce sve to izaci....
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|