:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Kiribati prvi ušli u 2010. godinu, za sreću izdravlje izljubili se i na dalekom istoku Rusije, a ako ste dovoljno daleko i dovoljno blizu Zemlje, Novu godinu možete da dočekate čak 16 puta!
Pacifička ostrvska država Kiribati prva je ušla u Novu godinu, u 11 časova po srednjeevropskom vremenu.
Žitelji Čukotke i Kamčatke na dalekom istoku Rusije i graničari severoistočne pogranične uprave prvi su u najprostranijoj zemlji na svetu dočekali novu, 2010.
Nova godina dočekana je u ponoć - po moskovskom vremenu u 15 sati (13 po srednjoevropskom), a u ostalih deset časovnih zona Rusije, 2010. čekaće se do jedan sat po ponoći (23 po srednjoevropskom), kada će Nova godina „stupiti na tlo“ u oblasti Kalinjingrada.
Posada Međunarodne kosmičke stanice (MKS), u kojoj su po dva Rusa i Amerikanca i jedan Japanac, teorijski može Novu godinu da dočeka minimum 16 puta.
Toliko puta će, po objašnjenju iz podmoskovskog Centra za upravljanje letovima, MKS preseći časovne zone od 31. decembra u 15.38 po moskovskom vremenu nad Tihim okeanom istočno od Kamčatke i poslednji put 1. januara u 14.27, praktično na istim geografskim širinama.
Zvanično, međutim, posada Novu godinu dočekaće po Griniču, u tri sata po moskovskom vremenu (jedan čas 1. januara po srednjoevropskom), jer po tom vremenu „žive“ na orbiti, a neformalno još minimum tri puta - po vremenu Tokija, Moskve i Hjustona, u kojima su domovi astronauta.
(Tanjug/MONDO)
|
|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
Mnogo simpaticna i vedra vijest, ali ja ni ovu nasu za par sati sto dolazi ne mogu docekati kako treba, samo mi jos fali da skakucem po planeti zemlji da bih je docekala 16 puta! Ali bi bilo lijepo, to ne kazem, jos samo kada bi mogli premostiti vremenske zone bez posljedica po nas organizam!
|
|
|
| |
|
 |
voulez-vous ♧Otac Makarije♧

|
Godine: 42
Datum registracije: 09 Sep 2007 Poruke: 5164

|
|
Ma to i ja kazem... meni je i od ove jedne muka, a ne da trebam da je docekujem 16x..... "No way Pedro!" sto bi rek'o Del Boj!
|
_________________ Ja sam bio pogresan..... kad sam ti stavio ruku na rame...
Tamo je drzao dugo i govorio rijeci...
Ja sam bio pogresan... kad sam trazio da mi kazes... koja si strana....
Postoje pravila igre... ti znas da ne mozes sama.... |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|