:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Bivši prvak sveta Ivander Holifild odlučio je da se u 47. godini vrati u ring i 16. januara će u Ruandi boksovati protiv Južnoafrikanca Fransisa Bote.
Četvorostruki prvak sveta u teškoj kategoriji u Kampali će se sastati sa nekadašnjim višestrukim izazivačem, a meč će biti održan na stadionu Nambole u Kamplai pred oko 80.000 gledalaca.
Poslednji put Holifild je bio u ringu 20. decembra prošle godine, kada je u Cirihu u meču za titulu prvaka sveta izgubio na poene od Rusa Nikola Valujeva. Stručnjaci i novinari koji su pratili taj meč tvrdili su da je Holifild sakupio više bodova i da mu je ukradena pobeda.
"Dobro sam se pripremao i verujem da ću dobiti meč protiv Bote. Ne znam gde će me to odvesti, ali nadam se da bih mogao da dobijem još jednu priliku da se borim za titulu", rekao je Holifild.
Bota (41) godinama je bio u vrhu svetskog boksa, ali nije uspeo da stigne do trona. U karijeri je od 54 borbe dobio 47, ali je izgubio četiri odlučujuća meče od Majka Tajsona, Lenoksa Luisa, Vladimira Klička i Majkla Murera. Dva puta je boksovao nerešeno.
Od 2003. do 2006. pokušao je da napravi karijeru u kikboksu, ali nije imao većih uspeha, jer je od 15 mečeva dobio samo četiri. Zbog toga je pre dve godine odlučio da se vrati plemenitoj veštini.
(Tanjug, foto AP)
|
|
|
| |
|
 |
gallus78 Odomaćeni član

|
Datum registracije: 10 Dec 2009 Poruke: 1233 Mesto: fr.am main/bn/sm

|
|
hoće čovek opet da proba,samo da mu neko ne odgrize uvo
|
_________________ zivi,zdravi i veseli bili ma gde se svetu nalazili... |
|
| |
|
 |
voulez-vous ♧Otac Makarije♧

|
Godine: 42
Datum registracije: 09 Sep 2007 Poruke: 5164

|
|
Pa znas sta i ja bih Boti izasao na megdan za 10 milki dolara.... padnes pred kraj prve runde i ne ustajes dok ti ne jave da je protivnik seo u aviJon..... Ustanes, pokupis pare i molim lepo.....
|
_________________ Ja sam bio pogresan..... kad sam ti stavio ruku na rame...
Tamo je drzao dugo i govorio rijeci...
Ja sam bio pogresan... kad sam trazio da mi kazes... koja si strana....
Postoje pravila igre... ti znas da ne mozes sama.... |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|