:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Beograd -- Nacionalni dan bez duvanskog dima biće obeležen u Beogradu i drugim gradovima Srbije pod sloganom "Osveži prostor - izbaci duvanski dim".
Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević rekao je nedavno da očekuje da će u narednih nekoliko meseci biti usvojen zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu. On je podsetio da je pušenje najvažniji faktor za nastanak velikog broja bolesti koje se mogu sprečiti promenom ponašanja, a da je promena ponašanja najteži izazov.
Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine upozorio je da je duvanski dim jedan od izazivača kardiovaskularnih bolesti koje su glavni uzrok smrtnosti u Srbiji.
Prema poslednjem istraživanju Ministarstva zdravlja Srbije koje je urađeno 2006. godine, u Srbiji svakodnevno puši 33,6 odraslih stanovnika.
Među decom od 13 do 15 godina 8,8 odsto dečaka i 8,3 odsto devojčica navelo je da puši, dok je 42,7 učenika navelo da je bar jednom probalo cigarete. Novo istraživanje biće urađeno 2012. godine.
U Srbiji za sada ima 20 savetovališta za odvikavanje od pušenja.
Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije iz 2008. godine u svetu puši više od jedne milijarde ljudi.
(Beta)
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Eto, ni to nisam ispoštovala, e baš sam neka bezkarakterna osoba, a šta mi je falilo provesti dan bez cigarete u poslednjih 20 i kusur godina,ozbiljno to mislim
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
pajaraj Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 22 Jan 2010 Poruke: 1

|
|
jedva cekam da ovaj zakon stupi na snagu.dokle da nas drugi guše?
|
|
|
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
Nemam tih problema sto se mene tice mogu te fabrike da propadnu koliko jos danas
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|