www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Laseri umesto igala za akupunkturu
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 11, 2010 12:10 pm    Naslov poruke: Laseri umesto igala za akupunkturu Na vrh strane Na dno strane

Iako laserski zraci nisu potpuno bezbolni, oni imaju drugačiji psihološki efekat od igala za akupunkturu.

Kada sa mamom dolazi na seansu lečenja akupunkturom, devojčica Vivijen Glajcer se ne plaši od uboda iglama, jer njena doktorka, Barbara Nihaus, upotrebljava lasere.

Nuhaus, anesteziolog i akupunkturista, studirala je akupunkturu u Pekingu, a u dečjoj bolnici Sankt Augustin u Bonu počela je sa eksperimentalnom primenom lasera.

"U odeljenju anesteziologije poboljšali smo lečenje bola i sada imamo specijalni postoperativni metod, a ja imam sertifikat za njegovu primenu", kaže dr Nihaus.

Iako laserski zraci nisu potpuno bezbolni, oni imaju drugačiji psihološki efekat na decu od igala, prenosi Glas Amerike.

Vivijen kaže da se ne plaši kada laseri počnu da svetlucaju, a testovi su pokazali da pacijenti na desetostepenoj skali ocenjuju bol od lasera dva stepena niže od bola od igle.

Akupunkturisti u Kini primenjuju taj metod za lečenje mnogih bolesti, a ne samo za oslobađanje od bola.

U svojoj ordinaciji u Hong Kongu, doktorka Lusili Hung, koja je studirala akupunkturu na Univerzitetu kineske medicine u Guangžou, leči pacijene ovom metodom.

"Akupunktura ima istoriju od nekoliko hiljada godina u kineskoj medicini iako se mnogi pitaju kako je moguće iglama lečiti bolesti", kaže Hung.

Ona objašnjava da igle stimulišu akupunkturne tačke i pomažu u čišćenju energije, odnosno či-kanala, što uspostavlja ravnotežu između jina i janga u telu i poboljšava cirkulaciju čija.

Doktorka Hung ne upotrebljava lasere čak ni u lečenju dece, jer smatra da se telo brzo navikava na ubode iglom.

"Bol zavisi od tehnike ubadanja igala - koliko brzo se ubadaju, kako bi bol bio što slabiji, ali je prirodno da se oseti bol kada se igla zabode", kaže doktorka Hung.

Alternativna medicina ima sve više pristalica u zapadnom svetu.

Američka vlada potrošila je više od 22 miliona dolara za podsticanje predavanja o alternativnoj medicini u medicinskim školama, iako neki kritičari kažu da se ti programi zasnivaju na naučno nedokazanim metodama.

Velika novčana sredstva troše se na obučavanje mladih lekara da istražuju to polje medicine, jer se smatra da lekari moraju da znaju nešto o tim tradicionalnim metodama da bi mogli da daju kompetentne odgovore na pitanja, ostavljajući pacijentima mogućnost da sami odluče kojem metodu lečenja bi se radije podvrgli.

(MONDO)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 11, 2010 4:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
"Bol zavisi od tehnike ubadanja igala - koliko brzo se ubadaju, kako bi bol bio što slabiji, ali je prirodno da se oseti bol kada se igla zabode", kaže doktorka Hung.

Da nisam radila akupunkturu prije nekih još 20-ak godina, teško bih povjerovala u sve ovo što čitam, ali je živa istina. U svom tijelu, u svim tačkama koje su mi tad stimulisane i na taj način liječeno oboljenje koje sam imala, imala sam možda do 20-ak igala koje nisu bile prijatne u početku ni malo, ali se kasnije čovjek prastane osjećati nelagodno i navikne, jer vidjevši poboljšanje, sa radošću sam išla svom doktoru, puno toga saznala i naučila o akupunkturi, koja je, bar po meni i onda kada je radi stručno lice, zaista vrlo efikasan način za pobijediti oboljenje sa kojim se nosite.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Laseri umesto igala za akupunkturu Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon