:: |
| Treba li homosexualnim parovima dozvoliti usvajanje djece? |
| DA, i oni su ljudi, i oni imaju pravo voljeti djecu i brinuti o njima |
|
11% |
[ 17 ] |
| DA, ali ih prvo treba provjeriti |
|
4% |
[ 6 ] |
| DA, iz nekog treceg razloga |
|
0% |
[ 1 ] |
| NE, jer oni su bolesni pa ce i ta djeca biti kao i oni |
|
31% |
[ 46 ] |
| NE, jer to nije prirodno |
|
38% |
[ 57 ] |
| NE, iz nekog treceg razloga |
|
11% |
[ 17 ] |
| Ne znam ili nemam misljenje o tome |
|
2% |
[ 3 ] |
|
| Ukupno glasova : 147 |
|
| Autor |
Poruka |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
| aureliano je napisao/la sledeće: | | Naucio sam nesto o tome: prvo - da to nije bolest. |
Nije bolest nego poremecaj.
| aureliano je napisao/la sledeće: | | Drugo - da to nije proizvod 20. stoljeca vec je postojalo i u starom Egiptu i u staroj Grckoj (postoje zapisi). |
Isto je u Srednjem veku postojala inkvizicija.
| aureliano je napisao/la sledeće: | | Trece: da to nije unikatno svojstvo jedino homo sapiensa posto su nadjene i homo zivotinje. Cetvrto - i definitivno najvaznije - velika vecina njih su sasvim OK, obrazovani i dobri ljudi. |
U zivotinjskom svetu se javljaju i odnosi izmedju razlicitih vrsta, shto ne podrzavati zoofiliju?
I inace, dragi moj, ja sam postavio podatke istrazivanja koje ima drugacije rezultate nego one objavljene od strane lobij.. pardon, NY Times-a al' ti to kanda promace.. oce to s godinama.
|
|
| |
|
 |
andreica 09 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 35
Datum registracije: 13 Maj 2009 Poruke: 67

|
|
Hvala ti sto si mu objasnio, ja nisam vise imala snage da se raspravljam i objasnjavam.......
|
|
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
| Alexns je napisao/la sledeće: | | dragi moj |
I sad tko je tu pe*er?
Nisam ti ja nikakav tvoj "dragi"
| andreica 09 je napisao/la sledeće: | Hvala ti sto si mu objasnio, ja nisam vise imala snage da se raspravljam i objasnjavam.......  |
Ma nema on meni sta objasnjavati, a i to sto je gore napisao je nista drugo nego bruhaha nekog kakav ja nikad u zivotu ne bih zelio biti.
Posto me rasprava s vas dvoje nimalo ni duhovno a ni intelektualno ne obogacuje, dapace - siromasi me - za mene je razgovor s vas dvoje zavrsen. Kojeg vraga trebam gubiti vrijeme s takvi robovima predrasuda? Pih...
Ajd nek vam je sretno u zivotu.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
Double Hearts Love Sucks

|
Godine: 36
Datum registracije: 12 Maj 2009 Poruke: 2618 Mesto: i'm an amazing guy who has the killer looks

|
|
| |
|
 |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
Uz duzno postovanje tudjih godina, iskustava, predjene kilometraze i svega ostalog, molila bih aureliano da se ovakvi komentari ostave za sebe, jer ovo sto ste vi upravo upisali je nista drugo no direktna uvreda. Ako se neko ne slaze sa vama, pa ok, svako ima pravo na svoje misljenje, tu smo da diskutujemo, a ne da nekoga zbog razlicitog misljenja vredjamo Ni poslednji post na prethodnoj strani nije bio primeren, pa smo progledali kroz prste. Iskreno se nadam da se ove situacije nece vise ponavljati, jer ako imate nesto protiv odredjenih clanova, resite to negde drugde, a ne ovakvim upisima!
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
jerotije rank

|
Godine: 43
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676

|
|
| Citat: | aureliano je napisao/la sledeće:
Drugo - da to nije proizvod 20. stoljeca vec je postojalo i u starom Egiptu i u staroj Grckoj (postoje zapisi). |
Jeste, homoseksualizam je postojao i medju vojnicima Stare Grcke, cak se smatralo relativno normalnom pojavom, ali nikada kroz istoriju takvim parovima nije bilo dozvoljeno da usvajaju decu niti da prave parade, sve do pre 20-tak godina, kada pod uticajem americke (ne)kulture, nemoral i nasilje pocinju da se dozivljavaju kao nesto sasvim normalno.
Mozda bi takvi parovi dobro odgajali decu, mozda bi ta deca ostala heteroseksualci, ali bi sigurno jako stetilo drustvu u celini.
|
_________________ Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on... |
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
Zashto uvreda Maja, pusti ciku da pokaze do kraja drugima kol'ko je intelektualno i duhovno bogat (da ne kazem kol'ko je dubok, da se ne obraduju pojedini)
Opet chicken out aureliano? Ccc..
A shto se "stare Grcke" tice, Nietzsche je jako lepo opisao "popularizaciju homoseksualizma kod mushkaraca" i predvideo shirenje iste medju zenama.
U Atini zene nisu bile smatrane slobodnim gradjanstvom i imale su ista prava k'o i robovi - nikakva. One nisu ucestvovale u javnim niti bilo kakvim drugim diskusijama, nisu imale svoju imovinu.. jednostavno na njih je gledano kao na niza bica i sluzila su samo za produzetak rase. Poshto su svi bili "jednaki" medjusobno, a odnosi sa zenama iskljucivo seksualni, iskrivljena slika je uticala na to da im emotivno postanu privlacni mushkarci.
To objashnjava zashto homoseksualizam nije postojao medju robovima i onima koji nisu smatrani gradjanima.
A shto se pojave homoseksualizma kod zena tice, njega pripisuje nastojanju feministkinja da se izjednace polovi - ne postoji razlika u muskim/zenskim poslovima, opet su svi jednaki i ugledanje nije vertikalno nego horizontalno. Granice izmedju polova se gube, "amazonke" postaju "in" i tako se pod velikom slikom borbe za slobodu provuklo svakakvog kukolja iza platna..
Da li je to dobro? Po meni ne.
Kako je krenulo, uskoro cesh od svih tih silnih "prava" imati samo ono "to remain silent."
|
|
| |
|
 |

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
Alex ostavi da se dubinama bave strucnjaci za te oblasti ako neko dodje do rezultata, vec ce prijaviti a sada bih molila da se stavi tacka na medjusobne prepirke i da se drzite iskljucivo teme bez suvnisnih komentara.
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
Mr. Bond IntruderSRB™

|
Godine: 36
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd

|
|
| andreica 09 je napisao/la sledeće: | Pa kad su svi u SAD-u poremeceni, to je opste poznato, njima je normalno ono sto vecini nije (bez uvrede).
|
Ja sam prvi poremecen
ironija naravno
Objasni ovo "Opste poznato"? Gdje to? Kako? Bilo neko naucno istrazivanje? Ili si to cula na ulici ili kod prijateljice? Ili na Pink TV?
Jesi ti bila ikad zivjela u SAD-u? Ako nisi onda... ne sudi o cemu nemas vlastitih iskustava.
[/quote]
Ako uporedimo ono sto se desava na zapadu, i broj onih upadanja naoruzanih ucenika u skole koji prave pravi masakr nad svojim drugovima, kao i neke druge stvari koje postoje na zapadu ... pa gle zavisi od ugla iz kojeg posmatras stvari
|
|
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
| Mr. Bond je napisao/la sledeće: | | aureliano je napisao/la sledeće: | | andreica 09 je napisao/la sledeće: | Pa kad su svi u SAD-u poremeceni, to je opste poznato, njima je normalno ono sto vecini nije (bez uvrede).
|
Ja sam prvi poremecen
ironija naravno
Objasni ovo "Opste poznato"? Gdje to? Kako? Bilo neko naucno istrazivanje? Ili si to cula na ulici ili kod prijateljice? Ili na Pink TV?
Jesi ti bila ikad zivjela u SAD-u? Ako nisi onda... ne sudi o cemu nemas vlastitih iskustava.
|
Ako uporedimo ono sto se desava na zapadu, i broj onih upadanja naoruzanih ucenika u skole koji prave pravi masakr nad svojim drugovima, kao i neke druge stvari koje postoje na zapadu ... pa gle zavisi od ugla iz kojeg posmatras stvari  |
Malo su ti se quotovi posemerili.
Hmm... gdje su ono bili zadnji slucajevi pucanja djece po skolama? Njemacka, Finska... Zapad nije samo USA.
Ali da se vratimo na poantu: a ona je da su predrasude opasne. Negativne. To je ono 'svi su oni isti' - i u tome rijec oni mozes zamijeniti bilo kojom nacijom, religijom, rasom, sexualnom orjentacijom, spolom... Volis li ti kad tebe osobno netko "predrasudjuje" i kaze i za tebe da si takav zato jer "svi ste vi isti"?
Vidis - je sam bijelac, ali nisam isti kao Hitler. Ja sam Hrvat ali nisam isti kao Pavelic. Ja sam heterosexualac ali nisam isti kao Josef Fritzl (onaj monstrum iz Austrije koji je zatocio i silovao vlastitu kcer i napravio joj 7-oro djece...). Naravno, uzeo sam extremne primjere ali - you got the point...
Predrasude su opasne i protiv njih covjek se treba boriti unutar sebe. Za mene - ti si Mr. Bond - jedinka. Trudim se da nemam predrasuda prema tebi (a u svom zivotu sam se naslusao od drugih ljudi mnogih predrasuda o ljudima iz tvoje zemlje, uvijek ono "svi su oni isti"). Ne prihvacam to jer svatko je od nas rodjen sam a i sam ce i umrijeti i izmedju ta dva trenutka zivot je zbirka iskustava koje nas cine unikatnim i posebnim...
A to ima sve veze s ovom temom. Jer negativni odgovori koje vidjam su zapravo puni predrasuda prema ljudima koji su drugaciji. A kako ono ironicno rece jedan pjesnik: "Cim si drugaciji problem si svaciji..."
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
jbstapar [Caliente con el fuego]
![<b>[Caliente con el fuego]</b> <b>[Caliente con el fuego]</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
 |
Godine: 34
Datum registracije: 17 Maj 2006 Poruke: 10893 Mesto: Does it matter?

|
|
| |
|
 |

|

|
|
jbstapar, ajde ne preteruj bakice tih godina su u penziji i sede kuci, strikaju, gledaju Velikog brata, glasaju za ucesnike istog ili npr. Zvezda Granda i slicnih "edukativnih" emisija Postoje i brojne porodice, npr. sa 7/8 dece, pa ako mislis da majka moze da bdi nad svakim od tih osmoro 24 sata, svaka cast. Ni po tim domovima ne moze raditi svako, iako ti izgleda mislis da je tako. Ti si misljenja da je to dobro, ja eto ne bih volela da moje dete, kada bi mi se nesto desilo, preuzme homoseksualni par i odgaja i to je to. Niko ne zeli da gleda bilo cije dete kako odrasta u domu, ali za mene zaista nije zdravo okruzenje ako dete npr. raste uz dva muskarca koja su u seksualnoj vezi. Niko ne kaze da ce dete ako odrasta u takvoj porodici i samo biti homoseksualac, ali ima vece sanse, jer ce to smatrati necim normalnim, a ako se vec svi guramo da objasnimo kako i vaspitanje potice iz same kuce (tj. od roditelja) onda isto tako i ovo opredeljenje moze poticati od "struje" iz kuce
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|