:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Gazirana pića na bazi kole smanjuju broj spermatozoida kod mušaraca, rezultat je istraživanja danskih naučnika kojim je bilo obuhvaćeno 2.500 muškaraca.
Pića na bazi kole otežavaju put do očinstva, ističe se u studiji objavljenoj u Amerčkom časopisu epidemiologije.
"Kod muškaraca koji piju litar ili više ovih pića dnevno postoji opasnost da se broj spermatozoida smanji za čak 30 odsto", kaže vođa ovog istraživanja Tina Kold Jensen.
Tim istraživača Univerzitetske bolnice u Kopenhagenu je ustanovio da je kvalitet sperme muškaraca koji ne konzumiraju pića na bazi kole mnogo bolji - u proseku 50 miliona spermatozoida po mililitru semene tečnosti.
Ispostavilo se, takođe, da ti muškarci vode zdraviji način života i da paze na svoju ishranu.
Za razliku od njih, muškarci koji piju više od jednog litra kole dnevno imaju samo 35 miliona spermatozoida po mililitru semene tečnosti i daleko su skloniji lošim navikama u ishrani.
(Tanjug/MONDO)
|
|
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
| |
|
 |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
^onda pijuckaj Schweppes
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
Niđe veze, a što, već je za neku drugu temu, ne za vijesti. Škodljiva jeste, ali ne vjerujem ni u kakva američka istraživanja, makar i ne bila u pravu.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
|
tek sad sam procitao shta zapravo teta kaze i realno.. Ko pije vishe od litre gaziranog na dan?!
|
|
| |
|
 |
Dabex Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 40
Datum registracije: 01 Mar 2010 Poruke: 201 Mesto: Crna Gora,Nikšić

|
|
Coca-cola je najzdravije piće na svijetu i ko god tvrdi suprotno nije u pravu...apppffff
|
_________________ Vuk dlaku mijenja ali sličice nikad... |
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
| gkukolj je napisao/la sledeće: | | ne vjerujem ni u kakva američka istraživanja, makar i ne bila u pravu. |
Istrazivanje je bilo Dansko.
Na temu: uopce me ne cudi. Ali Coca Colu i slicne bezvezarije pijem rijetko, a i tad s whiskey-em, tako da se ne bojim...
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |

|

|
|
|
Da, aurelijano je u pravu. Časopis u kom je objavljena vijest je američki, no svejedno, po meni, niđe veze, kako god. Amerikanci, danci, britanci ... svejedno je. Ono kad se zalijepi, zapijepi, nema tu priče. A piti preko litre dnevno gaziranog pića nije normalno kako god da se okrene.
|
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
| gkukolj je napisao/la sledeće: | | Da, aurelijano je u pravu. |
Hvala Generacijo!
| gkukolj je napisao/la sledeće: | | [b]kako god. Amerikanci, danci, britanci ... svejedno je. |
...ali ovo ti je isto kao da kazes Srbi, Moldavci, Bugari... svejedno je.
Litru Cole na dan - pretjerano, naravno, ali se sjetim osoba koje dvolitrenku popiju svaki dan, bez po frke. Kolicina secera u toj Coli je grozna...
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |

|

|
|
Te tri tačkice su i ostale da označe ostatak svijeta, pa i moje Srbe. Ja sam svijet sama po sebi šala mala. Ne, želim samo reći da nikakvo pretjerivanje nije normalno, ali isto tako, čini mi se da smo nekako normalnije i neopterećenije živjeli bez savjeta raznih stručnjaka, analiza, statistika, eksperimenata, genetskog inžinjeringa ... šta znam, možda sam ja samo preveliki vjernik majke prirode.
|
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
cezar1071944 Glas mog anđela

|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

|
|
|
Dobro je sto sam prestala piti colu..mislim nisam skroz,ali sad popijem 2-3 case mozda u za 3 meseca...jer mi ne prija ko pre..a pre sam (osnovana skola)pila stalno je ...ukusi se menjaju..
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|