www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Vratila usvojeno dete jer je "tvrdoglavo"
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 09, 2010 3:45 pm    Naslov poruke: Vratila usvojeno dete jer je "tvrdoglavo" Na vrh strane Na dno strane

Amerikanka je usvojenog dečaka samog poslala avionom nazad u Rusiju.

Tori En Hensen (26) usvojila je sedmogodišnjeg Artema Savelieva krajem prošle godine. Dečak je iz sirotišta u Vladivostoku stigao u Tenesi, gde je trebalo da započne novi život kao sin Hensenove.

Međutim, samo nekoliko meseci kasnije, mali Artem našao se sam u avionu, a sa sobom je nosio poruku svoje (bivše) usvojiteljke.

"Ovo dete je nestabilno, nasilno i pati od promena raspoloženja. Zaposleni u sirotištu nisu mi rekli za njegove probleme, i više ne mogu da budem njegov roditelj. Pošto ima rusko državljanstvo, vraćam vam ga na staranje i pokrećem proceduru za poništenje usvojenja", napisala je Hensenova.

Dečak je bez pratnje odrasle osobe poslat na let od deset i po sati, a bivša usvojiteljka mu je, pored poruke, u ranac spakovala slatkiše, keks i bojice. Nije mu rekla da ga vraća u sirotište, već ga je slagala da ide na "ekskurziju" u Moskvu.

Ruska javnost je zabezeknuta ovim slučajem.

"Jedini zdravstveni problem koji ovo dete ima su ravni tabani. Jeste tvrdoglav, ali nema nikakav poremećaj ličnosti, niti bilo šta slično", saopštila je uprava sirotišta.

Artem je policajcima ispričao da ga usvojiteljka, koja ima i biološkog sina, nije slala u školu, i da ga je povremeno tukla.

Komesar za prava dece Kremlja Pavel Astakov oštro je kritikovao postupak Hensenove, rekavši da dete nije "džak krompira" da bi bilo poslato kao paket nazad u rodnu zemlju.

Ruski zvaničnici odbili su ponudu američkog konzula da poseti mališana.

"Ako su ga američki 'roditelji' izbacili jer im nije odgovarao, nije nam potrebna njihova pomoć, sami ćemo preuzeti brigu o njemu".

(MONDO)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 09, 2010 3:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Šta reći na sve ovo? Sve i da je mališan takav kakvim ga dotična spodoba (ne osoba, znam šta govorim) prikazuje, opravdanja za takav postupak nema. Trebalo bi se zapitati da li je to postupak jedne uravnotežne i samosvjesne ličnosti. Nisu svi Bogom dani postati i biti roditelji ili usvojitelji. A što se tiče samih agencija za provjeru osoba koje usvajaju djecu, da li i koliko dobro obavljaju svoj posao, ne bih ulazila.

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 09, 2010 10:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

E draga moja pa amerikanci su mirodjija svakoj corbi zato smo i prosli ovako kako smo prosli,zbog j..ne americke demokracije

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Vratila usvojeno dete jer je "tvrdoglavo" Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon